پخش زنده
امروز: -
عملیات اجرایی طرح شهرک صنعتی غیردولتی غذائی، داروئی و کشاورزی شهرستان هشترود با حضور وزیر جهاد کشاورزی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی شهرک افزودنیهای غذائی، داروئی و کشاورزی شامل تولید ژلاتینهای دارویی و غذایی، تولید انواع روغن با ایجاد یکی از بزرگترین کارخانجه های روغن کشی با فناوری جدید و تولید گلیسیرین با ایجاد کارخانهای با ظرفیت تولید ۲۰ هزار تن درسال انواع نهادههای دامی، راه اندازی کارخانه تولید انواع کره به عنوان جانشین کاکائو است.
وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: مجموعه شهرک افزودنیهای غذایی، داروئی و کشاورزی وطن به لنگرگاه بخش کشاورزی استان تبدیل خواهد شد و باید از سرمایه گذار آن قدردانی کنیم.
سیدمحمدجواد ساداتی نژاد ادامه داد: امروز مشکل ما در حوزه کشاورزی، زنجیره ارزش است و در همه استانها در این خصوص دچار مشکل هستیم چرا که عدم وجود صنایع تبدیلی باعث میشود کشاورزان ما مجبور به خام فروشی شوند و ارزش افزوده محصولاتشان به آنها تعلق نگیرد.
وی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش را یک اولویت برای وزارت جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: در وزارتخانه در حال ارتقا ساختار به مرکز مکانیزاسیون توسعه زنجیره ارزش محصولات کشاورزی هستیم چرا که صنایع تبدیلی بسیار ارزشمند است و حتی شاید بیشتر از خود کشاورزی دارای اهمیت باشد.
وزیر جهاد کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش را مایه امیدواری کشاورزان و حفط ثروت در منطقه دانست و گفت: ایجاد این شهرک در منطقهای که معروف به انبار غله آذربایجان است و در حوزه کشاورزی بسیار فعال است یک اقدام تحسین برانگیز است.
وی با اشاره به ابلاغ الگوی کشت در کشور بعد از ۵۰ سال گفت: یکی از موضوعاتی که باعث استقرار الگوی کشت خواهد شد، زنجیره ارزش است و نمونه آن احداث این شهرک افزودنیهای غذایی، داروئی و کشاورزی در این منطقه است.
ساداتی نژاد افزود: برای حمایت از کشاورزان یارانههای کشت و کود در مناطق مختلف را بر اساس الگوی کشت اختصاص خواهیم داد و با توجه به اینکه در کشور خرده مالکی وجود دارد، باید تا زمان برداشت محصول کشاورزان تامین مالی شوند که در مورد کشت گندم نیز این الگو را به کار بردیم که در آن کشاورز عملاً برای کود و بیمه پولی پرداخت نمیکند تا زمانی که به برداشت محصول برسد و امیدواریم که به این روش شرایط تولید ما در بخش غلات توسعه پیدا کند.
وی اضافه کرد: پیشبینی ما این است که با اجرای کامل این طرح نزدیک ۵ میلیون تن افزایش تولید در حوزه دیمزارها خواهیم داشت.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به سهم ۱۱.۷ درصدی بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی و بیش از سی درصدی در اشتعال کشور گفت: عملکرد این وزارتخانه در حوزه تامین کالاهای اساسی از قبیل گندم گواهی بر این ادعاست که با قیمت گذاری مناسب هم تولید گندم در کشور بالا رفت و هم بخش عمدهای از گندم مورد نیاز کشور از داخل تامین شد.
حجت الاسلام محمد رضا میر تاج الدینی با اشاره به لزوم حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی گفت: احداث این شهرک نیازمند سه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است که بخشی از آن توسط بخش خصوصی تامین میشود و امیدواریم مابقی آن نیز با اعطای تسهیلات و حمایت بخش دولتی تامین شود.
نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه هشترود انبار غله استان است گفت: کشاورزان هشترودی به دلیل خشکسالی با مشکلات زیادی مواجه هستند و اگر تسهیلات دریافتی آنها استمهال نشود برای ادامه فعالیت با مشکل روبرو خواهند شد.
حمزه امینی افزود: افتتاح این شهرک با حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی میتواند یک تحول اساسی در این شهرستان ایجاد کند.
وی ادامه داد: ما پس از راه اندازی این شهرک شاهد یک هشترود جدید در استان خواهیم بود.
استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: یکی از برنامههای بسیار ارزشمند که در دولت سیزدهم در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی شروع شده است اقتصادی کردن کشاورزی در کشور است که ما باید این فرصت را غنیمت بشماریم.
عابدین خرّم اقتصادی کردن کشاورزی را با توجه به وضعیت منابع آبی استان یک دستاورد بزرگ دانست که در کنار مدیریت منابع، امکان استمرار تولید و ایجاد اشتغال را فراهم میکند.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در عرصه کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: یکی از اقدامات ما توسعه شرکتهای تخصصی در حوزه جهاد کشاورزی است که متناسب با ظرفیتهای هر شهرستان در بخشهای گلخانه، شیلات و صنایع تبدیلی این کار صورتگرفت که میتواند موجب رونق تولید شده و ظرفیتهای استان را شکوفا کند.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان از سنددار کردن اراضی کشاورزی گفت: از کشاورزان دعوت می کنم هر چه سریعتر برای سنددار کردن اراضی خود اقدامکنند چرا که سنددار کردن اراضی کشاورزی یعنی برگشت هویت اقتصادی به مجموعه خانواده کشاورزان که میتواند در زمینههای مختلف به کمک کند.
عابدین خرّم ادامه داد: در آذربایجان شرقی ۹ سد وجود دارد که به صورتپراکنده در بخشهای مختلف جغرافیای استان احداث شده است، اما متاسفانه نتوانسته ایم تا امروز به خوبی از این ظرفیت استفاده کنیم و اگر بتوانیم تنها پایاب ۵ سد را به بهره برداری برسانیم میتوانیم ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان را به سیستمهای مکانیزه آبیاری تحت فشار مجهز کنیم که این مساله میتواند یک تحول در کشاورزی استان ایجاد کند.
وی ادامه داد: با حمایت دولت سیزدهم میتوانیم تا پایان فعالیت این دولت این ۵۰ هزار هکتار را مجهز به آبیاری تحت فشار کنیم و ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی را از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد برسانیم.
وی با تاکید بر استفاده بهینه از اراضی و قدردانی از حمایتهای کشاورزی در سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی و اختصاص ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد برای سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ این استان گفت: برنامههای مختلف و متعددی برای اجرا در حوزه کشاورزی استان وجود دارد که با حمایت وزیر جهاد کشاورزی و اجرایی شدن آن میتواند کمک بزرگی برای استان آذربایجان شرقی باشد.
سیدجواد ساداتی نژاد همچنین از سد سهند شهرستان هشترود بازدید کرد.
هشترود در جنوب شرق تبریز واقع شده و یکی از قطبهای مهم کشاورزی در آذربایجان شرقی است که سالانه ۳۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در آن تولید میشود.
وزیر جهاد کشاورزی برای بازدید و افتتاح طرحهای بخش کشاورزی و بررسی موانع سرمایه گذاری در این حوزه صبح امروز وارد آذربایجان شرقی شد.