پخش زنده
امروز: -
با شیوع آنفولانزا در هفته های اخیر، مراجعه مردم به مراکز درمانی و به تبع آن مصرف سرم و دارو افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ در حالی که مسئولان بهداشتی معتقدند مصرف آنتی بیوتیک ها برای بیماری های ویروسی لازم نیست اما تجویز این داروها توسط پزشکان و کمبود آنها در داروخانه ها موجب گلایه مردم شده است، متصدیان داروخانه ها هم از محدودیت توزیع دارو و سهمیه بندی توسط شرکت های پخش دارویی گلایه دارند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: در تامین سرم برای مراکز بیمارستانی ساوه و زرندیه مشکلی وجود ندارد.
دکتر کریمی در خصوص اوج گیری بیماری آنفولانزا در ساوه افزود: هفته گذشته ۳۰ بیمار مبتلا به آنفولانزا به مرکز بیماریهای عفونی دانشکده مراجعه داشتند که در هفته جاری به متوسط ۱۸۰ تا ۱۹۰ بیمار رسیده است.
او در خصوص تامین سرم نیز اضافه کرد: در ۷۲ ساعت گذشته، قریب به ۲۰ هزار سرم در مجموعهی بیمارستانهای دولتی ساوه و زرندیه توزیع شده است
دکتر راوری متخصص اطفال و کودکان در ساوه گفت: با شیوع فصل پاییز بیماری پارا آنفولانزا در بین جامعه و خصوصا کودکان اپیدمی شده است.
دکتر راوری افزود: این بیماری معمولا با تب، سرفه و بی حالی همراه است و در ابتدا معالجه علیرغم تجویز پزشکان عمومی، نیازی به تجویز آنتی بیوتیک ندارد.
او اضافه کرد: استفاده از آنتی بیوتیک در کودکان موجب ایجاد مقاومت دارویی شده و پاسخ مناسبی دریافت نخواهد شد و با توجه به استفاده در جامعه، مقاومت میکروبی ایجاد خواهد کرد.
خانم دکتر حبیب الهی پزشک اورژانس بیمارستان مدرس ساوه نیز گفت: بیماری شایع شده بیشتر علامتی است و مردم باید حضورشان در اجتماع را به حداقل برسانند و ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از آنتی بیوتیکها نیز به حداقل برسد.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: با وجود محدودیتهای توزیع کشوری آنتی بیوتیکها و سرم، فعلا در تامین نیاز مردم در مرحلهی بحران قرار نداریم و امیدواریم با افزایش تولید خطهای تولید شرکتهای مختلف به صورت مستمر، این مشکل در هفته آینده برطرف شود
احمدی افزود: در این شرایط از مردم انتظار داریم تا از مصرف خودسرانهی داروها پرهیز کنند.
کمبود داروهای آنتی بیوتیک و سرم در داروخانههای سطح شهر و شبانه روزی ساوه نیز موجب گلایه مندی مردم شده است.
متصدیان داروخانهها از محدودیت توزیع دارو و سهمیه بندی توسط شرکتهای پخش دارویی گلایه دارند.
گفتنی ست به اظهار نظر کارشناسان بهداشتی، رعایت مسائل بهداشتی و پرهیز از استفادهی خودسرانه از داروها مهمترین راه پیشگیری از بیماری آنفولانزا است.