پخش زنده
امروز: -
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: 150 میلیون تومان برای ایجاد شغل پایدار به مددجویان تسهیلات واگذار می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: در خصوص بحث اشتغال و توانمندسازی یکی از رویکردهای کمیته امداد بوده است که به بخش های مختلف تقسیم می شود. اشتغال و کار مددجویان مایه عزت این خانواده هاست و مهارت پیش زمینه اشتغال است. تا امروز بیش از یک هزار و 110 نفر در امر مهارت آموزی شناسایی شده اند. پس از طی دوره ها وارد بازار کار می شوند و کاریابی نیز انجام می شود.
وی گفت: 50 درصد تسهیلات به خانواده های تحت پوشش و باقی مبلغ نیز به خانواده های نیازمندی که تحت پوشش نیستند پرداخت می شود. این تسهیلات اشتغال با سود 4 درصد و به مبلغ یکصدوپنجاه میلیون تومان پرداخت می شود. کارفرمایان هم تا 2 سال از پرداخت حق بیمه معاف هستند در صورتیکه از افراد تحت پوشش در مشاغل مختلف بهره گیرند.
ظاهری تصریح کرد: هدف ایجاد اشتغال پایدار است. تعدادی از مددجویان به مرز خودکفایی می رسند برخی هم نیاز به حمایت بیشتر دارند که کمیته امداد امام از این افراد حمایت می کند. با 16 واحد وارد مذاکره شده ایم تا این افراد تسهیلات را دریافت کنند. در پی آن هستیم که صندوق زنان شاغل سرپرست خانوار راه اندازی شود.
وی گفت: درسال گذشته حدود 4هزار و 200 شغل ایجاد شده بود که امسال طبق برنامه بیش از 8هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. چشم انداز اینست که این رقم تا پایان سال محقق شود. یکی از اهداف کمیته امداد امام بحث اشتغال و توسعه روستاهاست. خرید فرش و قالی از بافندگان در روستاها یکی از این اقدامات است. در صورت بهره مندی کارفرمایان از نیروهای مددجو، تسهیلات اشتغالزایی به خود کارفرمایان پرداخت می شود. برای دو هزار خانوار بیش از 180 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
ظاهری گفت: برای پرداخت تسهیلات نظارت های همزمان داخلی و بیرونی وجود دارد. بازرس های کمیته امداد در مراحل اول طرح های اشتغالزایی را مورد سنجش قرار می دهند. مراجع نظارتی هم این طرح های اشتغالزایی را مورد تایید قرار داده اند. 95 درصد راست آزمایی ها صحت داشت. افرادی هم که نتوانستند شغل را ایجاد کنند تسهیلات را به صندوق باز می گردانند. در استان 175 مرکز نیکوکاری وجود دارد. در مساجد هم طرح های اشتغالزایی ایجاد شده است. خیران هم برای به ثمر رسیدن طرح های اشتغالزایی آستین همت بالازدند.
وی اظهار داشت: بیش از 30هزار خانوار حدود 60هزار نفر مددجو تحت پوشش کمیته امداد امام در استان هستند. بخشی از درآمد کمیته امداد از مراکز نیکوکاری تامین می شود. نزدیک 17هزار خانواده زنان سرپرست خانوار هستند که مستمری دریافت می کنند. برای خانواده دو نفره 420 هزار تومان، برای خانواده سه نفره 600 هزار تومان و خانواده چهارنفره 840 هزار تومان مستمری ماهانه پرداخت می شود. در کنار این مستمری حمایت هایی مانند خدمات درمانی، دفترچه بیمه، تعمیر مسکن، حمایت از دانش آموزان مددجویان هم انجام می شود. مستمری خانوارها یک ماه هم به تاخیر نیفتاده است و این مستمری ها قبل از حقوق کارکنان واریز می شود.
ظاهری گفت: بسته های حمایتی برای مناطق محروم در روستاها تعیین شده است. بعنوان مثال پنل های خورشیدی خواستگاهشان در روستاهاست. مناطق صعب العبور هم در اولویت قرار دارند تا نیازهای ضروری آنها تامین شود. 800 واحد مسکونی در دستور کار قرار دارد که در طی دو سال احداث شود. حدود 2 هزار واحد به طور میانگین بهسازی و تعمیر می شود. نزدیک به 600 خانوار شناسایی شده اند که لوله کشی برای بهره مندی از گاز انجام شود. متاسفانه برخی از خانه های روستایی قابل تعمیر نیست و تلاش بر اینست که خانه جدید احداث شود.
وی گفت: برای هر یتیم حدود یک میلیون و 600 هزار تومان توسط حامیان مالی واریز می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام عنوان کرد: بیش از 4هزار و 600 خانوار مددجو در سطح شهر مستاجر هستند. بهره مندی از مسکن ملی با شرایط پرداخت آن در توان مددجویان نیست و بر این اساس بیش از 600 خانوار شناسایی و 137 خانوار تحت حمایت قرار گرفتند. برای حمایت از بقیه خانوارها باید سایر نهادهای دولتی حمایت ویژه داشته باشند. بیشتر این خانواده ها از روستا به شهر مهاجرت کرده اند و تلاش بر اینست که مهاجرت معکوس صورت گیرد.
ظاهری گفت: برای زکات امسال 36 میلیارد تومان پیش بینی شده است که 24 میلیارد تومان آن محقق شده است و پیشرفت 32 درصدی را شاهد بودیم. 92 درصد آن در زمینه های معیشتی و 8 درصد در بخش عمرانی مصرف شده است. محل مصرف زکات در همان منطقه است.