پخش زنده
امروز: -
جلسه هم اندیشی روسای مراکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی منطقه ۲ کشور در یاسوج برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در راستای امنیت و اقتدار غذایی کشور به ۵ منطقه تقسیم شده است و امروز جلسه هم اندیشی روسای مرکز برای اشتراک گذاری اخرین دستاوردهای مراکز در یاسوج برگزار شد
حیدرپور افزود: برای مثال ارقامی را در ایستگاه مرکز تحقیقات دیم گچساران داریم که از نظر تامین مواد غذایی جامعه بسیار مهم است وبقیه مرکز میتوانند از آن استفاده کنند و یا مشکل تامین بذر در مناطق سردسیری را با کمک مراکز دیگر حل کنیم
وی با اشاره به میانگین بارندگیها در استان بیان داشت:میانگین بارندگیها ۶۵۰ میلی متر، متوسط تبخیر ۴،۵ میلیارد متر مکعب و متوسط دما ۲۳ درجه سانتی گراد و روانابها در استان ۳،۳ میلیارد مترمکعب است.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه استان از نظر میزان بارندگی در رتبه دوم کشور است، افزود: در یک دوره ۵۰ ساله کاهش میزان بارندگیها را داشتیم و برنامه ریزیها باید متناسب با وضعیت موجود باشد و همینطور اراضی را از آبی کامل به سمت آبی تکمیلی ببریم.
وی همچنین به سهم برخی از تولیدات منطقه دو اشاره کرد و بیان داشت: سهم منطقه دو از تولیدات کشاورزی سبزیجات ۲۷ درصد، محصولات جالیزی ۲۳ درصد، ۱۸ درصد نباتات علوفه ای، ۱۵ درصد حبوبات، ۱۳ درصد غلات و محصولات صیفی ۶ درصد است.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان به سهم تولیدات باغی منطقه دو هم اشاره کرد و گفت: محصولات باغی نیمه گرمسیری ۳۷ درصد، دانه دار ۲۳ درصد، خشک ۲۰ درصد، دانه ریز ۲۰ درصد، گلخانهای ۱۷ درصد، هستهای ۱۴ درصد، گرمسیری ۱۴ درصد و سردسیری ۲ درصد است.
حیدرپور به وضعیت نامطلوب اقلیمی و پیش بینیها اشاره کرد و اظهار داشت: منطقه دو کشور شرایط متفاوتی دارد و وضعیت موجود و پیش بینیها نگران کننده است و بخشهایی از اصفهان و فارس خشک شده و بخشهایی از چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد شرایط خوبی ندارد و باید برای شرایط مختلف آماده باشیم.
وی به میزان بارندگیهای طولانی مدت در استانهای منطقه دو کشور اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد ۶۵۴ میلی متر، چهارمحال و بختیاری ۵۹۲ میلی متر، فارس ۲۸۸ میلی متر، بوشهر ۲۰۱ میلی متر، هرمزگان ۱۸۲ میلی متر، قم ۱۵۶ میلی متر و اصفهان ۱۳۸ میلی متر است.
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه بارشها در بیشتر مناطق کشور کمتر از نرمال است، افزود: سطح آبهای زیرزمینی در مناطق مختلف کشور افت کرده است
معاون اقتصادی استاندار هم در این جلسه گفت: پژوهشهای مراکز تحقیقاتی پاسخگوی نیازهای کشور است.
عسکری با بیان اینکه یک درصد منابع به طرحهای پژوهشی اختصاص دارد، افزود: هر چند این منابع جوابگوی طرحهای پژوهشی نیست، اما در بعضی مواقع پژوهشها کاربردی نیست و قابلیت اجرایی ندارد.
وی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد یک درصد خاک کشور است، بیان داشت: در استان کهگیلویه و بویراحمد اقلیمهای متفاوتی وجود دارد و حدود ۴ هزار متر اختلاف ارتفاع داریم که همین اختلاف شرایط استان را متفاوت کرده است.
معاون اقتصادی استاندار با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون در مسیر توسعه قرار گرفته است بیان د اشت: در کنار سرمایه گذاریهای بزرگ و اجرای طرحهای متفاوت در زمینه های مختلف برنامه ریزیهایی برای افزایش درامدها و توزیع آن در استان در دستور کار است.