پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر راه و شهرسازی بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی از رویکردهای مهم وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی ؛ معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری خراسان شمالی گفت: بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی از رویکردهای مهم وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم است.
محمد آیینی با بیان اینکه محلات دارای بافت فرسوده محروم هستند، افزود: درصدد محرومیت زدایی این مناطق هستیم، اما به دلیل حجم محرومیت بالا در این نقاط در توان شهرداریها و راه و شهرسازی نیست بلکه نیازمند همراهی و مشارکت مردم این مناطق هستیم.
۳۸۵ طرح نیمه تمام در حوزه بازآفرینی شهری
آیینی در ادامه گفت: ۳۸۵ پروژه نیمه تمام در حوزه بازآفرینی شهری داریم لذا ستادهای استانی این پروژهها را مورد پیگیری قرار دهند، زیرا مورد رصد و ارزیابی ستاد ملی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: پیگیری موضوعات معیشت، بهداشت، اشتغال و کالبد جزو وظایف ستاد ملی بازآفرینی کشور و به تبع شهرستانها است.
آیینی با بیان اینکه سی درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی از محل تملک و دارایی باید به محلات کم برخوردار اختصاص یابد، گفت سهم هر دستگاه بر مبنای شاخص محرومیتها باید تعیین شود.
ضرورت بومی سازی بستههای تشویقی برای بافتهای ناکارآمد و فرسوده شهری
استاندار خراسان شمالی هم گفت: یکی از محرکهای اصلی در راستای توانمندسازی محلات ناکارآمد و بافتهای فرسوده شهری بومی سازی بستههای تشویقی وزارت راه و شهرسازی در استان است.
محمد رضا حسین نژاد افزود:امیدواریم با بومی کردن بستههای تشویقی وزارت راه و شهرسازی تحرک و توانمند سازی این مناطق را هم در محورهای اجتماعی و امنیتی و هم بافت شهری شاهد باشیم.
وی بر اهتمام جدی معاونت عمرانی استانداری و سایر دستگاههای متولی اجرایی در حوزه بازآفرینی تاکید کرد و گفت: اشتغال، امنیت و اصلاح کالبد از موضوعات مهم در بافتهای فرسوده است که تنها با اعتبارات مرکزی حل آن امکانپذیر نیست و این کمکها فقط چاشنی کار است.
حسین نژاد اضافه کرد: برای مداخله حداقلی و استفاده از فضاهای خدماتی در این محلات کم برخوردار، ضروریست تا تمام شهرداران و فرمانداران شناسایی این محلات را سریعتر انجام دهند تا مطالعات لازم برای این مناطق هدف انجام شود.
وی گفت: دغدغهها و اهداف حوزه بازآفرینی شهری استان با کمک وزارت راه و شهرسازی در حوزههای قیر رایگان، اعتبارات و مطالعات سریعتر پیش برود
شهر بجنورد که ۱۵۴ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی این شهر نیز ۵۲۳.۸ هکتار است، در مجموع از ۶۷۷.۸ هکتار بافت ناکارآمد شناسایی شده است، شهر اسفراین ۱۰۵ هکتار و شیروان ۱۲۰ هکتار بافت فرسوده مصوب دارد و وسعت سکونتگاه غیررسمی این شهرها نیز ۱۹۰.۸ هکتار ثبت شده است.