پخش زنده
امروز: -
مقاله دکتر مهدیه دریجانی، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه سیستان و بلوچستان در رشته شیمی فیزیک در نشریه معتبر Food Chemistry با ضریب تاثیر ۹.۲۳۱ به چاپ رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما موضوع این مقاله تحقیقی مطالعه سینتیک و مکانیزم واکنش تخریب بتا کاروتن است ، بتاکاروتن به سبب قیمت خرید و فروش مناسب یک ماده غذایی است که به عنوان ماده افزودنی و مکمل نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده در صنایع غذایی به عنوان رنگ طبیعی و آنتی اکسیدان مورد استفاده قرار میگیرد.
بتاکاروتن برای پیشگیری از سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، دژنراسیون ماکولای چشم و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. بتاکاروتن یک ترکیب بسیار حساس است و به راحتی در اثر گرما، نور و اکسیژن تخریب میشود؛ بنابراین تلاش میشود تا با فرآوریهای مختلف ماندگاری این ماده افزایش یابد.
در این تحقیق مکانیسم تخریب پیچیده این ترکیب با مدلهای مختلف بررسی شده است. این اطلاعات به دانش نگهداری این منبع مهم غذایی کمک شایانی میکند. راهنمایان محقق دکتر مهدی شهرکی و دکتر مصطفی حبیبی هستند. جهت دسترسی به این مقاله از لینک زیر استفاده کنید:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814622010445