پخش زنده
امروز: -
با آمدن فصل برداشت زعفران در چهارمحال و بختیاری، تلاش کشاورزان برای برداشت این محصول آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،مجری توسعه کشت گیاهان دارویی استان گفت: یکی از مهمترین گیاهانی دارویی و غذایی که چند سالی است موردتوجه کاشت کشاورزان استان قرارگرفته است، گیاه زعفران است.
یزدان احمد زاده افزود: وجود زمینهای حاصلخیز ، برخورداری از موقعیت اقلیمی مناسب و تنوع آب و هوایی منحصر سبب شده تا این استان، استعداد کشت انواع محصولات مختلف را داشته باشد .
زعفران یکی از این محصولات است که در سالهای اخیر کشت آن در استان، نتایج درخور توجهی در اختیار محققان و کشت کاران قرار داده است.
وی گفت: درآمد بالا از کشت گیاه زعفران و همچنین مقاوم بودن گیاه به آب کم موجب شده که این گیاه موردتوجه کشاورزان چهارمحال و بختیاری قرار بگیرد و روزبهروز اراضی بیشتری زیر کشت این گیاه برود.
احمد زاده گفت: ۲۵۰ هکتار از زمین های چهارمحال و بختیاری به کشت زعفران اختصاص یافته است که پیش بینی میشود ۲ تن در هکتار برداشت شود.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد، میانگین عملکرد زعفران از هر هکتار در این استان حدود ۷ تا ۸ کیلو کیلوگرم است.
مجری گیاهان داروئی استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه سطح ارتفاع این استان از سطح دریا بسیار بالا است و شرایط اقلمی این استان مناسب برای رویش گیاه زعفران است، زعفران تولیدی این استان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و به تبع آن میزان عطر، طعم و رنگ خوبی دارد.
احمدزاده گفت: زمان برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری از اواخر مهرماه آغاز میشود و تا اوایل آذرماه بسته به نوع اقلیم ۲۰ تا ۲۵ روز با اشتغال زایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر ادامه دارد.
بیشترین سطح زیر کشت زعفران در شهرستانهای شهرکرد، بن و کیار قرار دارد.
وی افزود: زعفران تولیدی چهارمحال و بختیاری به کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین استانهای همجوار صادر میشود.
مجری گیاهان داروئی استان چهارمحال و بختیاری گفت: برای حفظ اعیار این محصول مرحله کشت تا فرآوری به صورت مکانیزه انجام میشود.