از افزایش ۵۰ درصدی کالای قاچاق تا استقرار پستهای ایست و بازرسی در استان
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از سازمان تعزیرات حکومتی و دادگستری استان درخواست کرد، مطابق قانون با متخلفان برخورد و شعب مختلفی برای رسیدگی به پروندههای قاچاق اختصاص یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سید علی احمدزاده در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا این استان با اشاره به اینکه لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق تهدیدی برای سلامت مردم است، گفت: قانون اجازه تعطیلی در این زمینه را نمیدهد و نمیتوانیم به صورت سلیقهای و خلاف قانون برخورد کنیم، اما تعزیرات حکومتی مطابق با قانون با متخلفان برخورد کند و دادگستری هم شعب مختلفی برای رسیدگی به پروندههای قاچاق و عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی اختصاص دهد. استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به عدم ثبت اقدامات دستگاهها در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سامانه ملی، افزود: در صورتی که دستگاهی در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده برخورد شود، زیرا هیچ قصوری در این زمینه پذیرفته نیست.وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت جام جهانی برای صادرات محصولات کشاورزی استان به قطر شد و بیان کرد: دام یکی از محصولاتی است که میتوانیم به قطر صادر کنیم لذا باید از این فرصت استفاده شود.
معاون غذا و داروی استان کهگیلویه و بویراحمد هم در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون هزارو ۴۰۰ بازرسی از اصناف استان انجام شده است، بیان کرد: از این تعداد ۶۵ مورد مربوط به کشف کالای قاچاق میباشد که ۵۰ درصد آنها صنف لوازم آرایشی و بهداشتی است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به ضرورت استقرار پاسگاه ایست و بازرسی در منطقه میمند، ادامه داد: اعتبار ایستگاه ایست و بازرسی تامین شده، اما با مشکل زمین مواجه هستیم.
سید جواد هاشمی مهر عامل اصلی حمل کالای قاچاق کالا و جابه جایی قاچاق اتباع بیگانه را خودروهای شوتی عنوان کرد و گفت: زمینی که برای استقرار ایستگاه ایست و بازرسی در نظر گرفته شده در منطقه حفاظت شده است و از محیط زیست خواسته شده برای رفع این مشکل همکاری لازم را داشته باشد.
وی از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای استان خواست ایستگاههای ایست و بازرسی سیار در محورهای استان را ساماندهی و تکمیل کند.
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بویراحمد هم با اشاره به آماری از وضعیت قاچاق کالا در ۷ ماهه سال جاری، بیان کرد: ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده در سال جاری ۴۸۸ میلیارد تومان بوده که این رقم در سال گذشته ۳۲۵ میلیارد است و این آمار افزایش ۵۰ درصد کالاهای کشف شده را نشان میدهد.
سرهنگ بازیان با بیان اینکه در ۷ ماهه امسال ۴۸۵ پرونده قاچاق کالا تشکیل و ۵۲۰ نفر دستگیر شدند، یادآور شد: ۲۳۰ خودروی حامل کالای قاچاق توقیف و دو باند نیز متلاشی شد.
بهمنی دبیر ستاد مبارزه با قاچاق و ارز هم اضافه کرد: پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، مشروبات الکلی و سلاح عمده کالاهای قاچاق مکشوفه از موارد کشف شده در قاچاق است.