پخش زنده
امروز: -
جوان خوزستانی و اهل منصوریه شهرستان بهبهان موفق شد دستگاهی برای تولید برق و جایگزینی برای موتور برقهای صنعتی سنگین وزن اختراع کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، محمد بهرامی متولد سال ۱۳۶۸ و اهل منصوریه از توابع شهرستان بهبهان در استان خوزستان است و تحصیلات خود را تا سوم راهنمایی نظام آموزشی قدیم ادامه داده است.
وی از مخترعان جوان در خوزستان محسوب میشود و باوجود کمبودها و محرومیت ها، توانسته دستگاهی کاربردی را اختراع کند.
بهرامی میگوید: در سال ۱۳۹۰ در پالایشگاه مشغول به کار بودم و جوشکاری خط لوله و سیار را انجام میدادم، موتور برق و موتورجوش که در دسترس ما قرار داشت، وزن سنگینی داشتند و برای جابجایی آنها باید از جرثقیل و وانت بار استفاده میکردیم و همین امر باعث میشد زمان زیادی را از دست بدهیم.
این مخترع جوان ادامه داد: همین امر باعث شد فکر ساختن دستگاهی برای رفع مشکلات به ذهنم خطور کند و با لطف و یاری خداوند به هدفم رسیدم و موفق شدم دستگاهی را اختراع کنم که علاوه بر تولید برق، توانایی جابجایی وسایل مورد نیاز را دارد و در واقع یک وانت است.
به گفته بهرامی؛ موتور برق در زیر بدنه وانت قرار گرفته و مزاحمتی برای سایر قسمتهای خودرو ایجاد نمیکند.
وی رفع مشکلات سایر افراد و شرکتها برای جوشکاری خطوط لوله نفت، گاز و... را دلیل تلاشهای شبانه روزی برای اختراع این موتور برق نصب شده روی خودروی وانت عنوان و اضافه کرد: با استفاده از این امکانات، دیگر نیازی به همراه داشتن موتور برق نیست و فقط موتورجوش حمل و جابجا میشود.
این جوان موفق خوزستانی میگوید: باوجود اینکه تجربهای در ساخت خودرو نداشتم و با شکستهای زیادی مواجه شدم، اما توانستم آن را با آزمون و خطا و بی توجهی به شکستها و سختیهای کار، به صورت دستی و استاندارد بسازم.
به عقیده محمد بهرامی، مخترع نباید از ادامه مسیری که در آن قرار گرفته، پشیمان و منصرف شود، بلکه نباید از شکستها بترسد و تا رسیدن به هدف تلاش کند.
وی در ادامه گفت: اطلاع زیادی درخصوص دستگاه موتور برق نداشتم و در تارنماها جست و جو کردم اطلاعاتی به دست آوردم، ضمن اینکه به دلیل ضعف مالی که سالهای قبل تجربه کرده بودم و اتوانایی خرید وسایل نو را نداشتیم و مجبور به خریدوسایل دست دوم بودیم و وقتی دچار نقص فنی میشدند، برای تعمیر آن اقدام میکردیم.
همکاری نکردن مسئولان، سنگهای پیش پای مخترعان
بهرامی با بیان اینکه برای گسترش کار خود نیازمند حمایتهای مسئولان استان خوزستان و شهرستان بهبهان هستیم، ادامه داد: آقای مظلومی، نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی از این خودرو بازدید کردند، ولی مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان میگویند خودروسازی صنعتی انحصاری است، این در حالی است که مجوزی که دریافت کرده ام ارتباطی به خودروسازی ندارد و مربوط به برق خودرو است.
این مخترع اهل منصوریه بهبهان میگوید: خودرویی هم که ساخته ام اجازه تردد در جاده را ندارد و درصورتیکه پلیس آن را مشاهده کند، توقیف میشود، این در حالی است که ثبت اختراع شده و جامعه علمی آن را تایید کرده است و باوجود تلاشهای شبانه روزی، با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
وی میگوید: استانداری بیطرفی خود در این مسائل را اعلام کرده و سازمان صمت خوزستان نیز همکاری نمیکند و برای تولید گسترده و استفاده از خودروی موجود باید به وزارت کشور مراجعه کنم.