پخش زنده
امروز: -
وزارت بهداشت بنگلادش از افزایش موارد ابتلا به تب دنگی در این کشور خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، وزارت بهداشت بنگلادش در تلاش برای مقابله با موج فزاینده ابتلا به تب دنگی در این کشور است. از ماه ژانویه تاکنون بیش از صد نفر در این کشور به دلیل ابتلا به این بیماری جانشان را از دست داده و همچنین دست کم ۲۰۷ هزار نفر بستری شده اند. شرایط بهداشتی ضعیف و تغییر الگوی آب و هوایی عامل افزایش هشدار دهنده موارد ابتلا به این بیماری اعلام شده است.
هر ساله ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به تب دنگی مبتلا میشوند. بنگلادش از آغاز ماه مه امسال از ابتلای شمار فزایندهای از افراد به تب دنگی خبر داده است. در بسیاری از بیمارستانها مقامات میکوشند فضای بیشتری را برای پذیرش بیماران جدید ایجاد کنند.
دکتر دیپی باروآ، مدیر بیمارستان هولی فَمیلی گفت: ما بخش جدیدی را برای پذیرش موارد فزاینده افراد مبتلا به تب دنگی ایجاد کرده ایم. پزشکان، پرستاران و همچنین دیگر پرسنل ما برای پذیرش بیماران مبتلا به تب دنگی آموزشهای لازم را دیده اند.
علائم تب دنگی شبیه به سرماخوردگی عادی است و با گرفتن آزمایش خون میتوان آن را تشخیص داد. بسیاری از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه میکنند کودکان هستند.
در یک گزارش بانک جهانی که سال گذشته منتشر شد آمده است بین تغییرات آب و هوایی و تعداد افرادی که بیمار میشوند ارتباط وجود دارد. افزایش موارد ابتلا به تب دنگی سبب افزایش هشدارها در میان مردم در داکا و دیگر شهرهای بنگلادش شده است. پزشکان در بسیاری از بیمارستانها با موج فزاینده بیماران مواجه شده اند.
مقامات بهداشتی بنگلادش در حال آماده کردن بیمارستانهای بیشتری برای درمان بیماران مبتلا به تب دنگی هستند.
زاهد مالک، وزیر بهداشت بنگلادش گفت: فشارهای زیادی بر بیمارستانها وجود دارد و تعداد بیمارانی که بستری میشوند نیز در حال افزایش است. ما نمیخواهیم بیماران بیشتری جانشان را از دست بدهند. ما تأسیسات جایگزینی در کنار بیمارستانهای موجود داریم که میتوانیم در آنها بیماران مبتلا به تب دنگی را درمان کنیم.
کارشناسان میگویند ابتلا به تب دنگی در بنگلادش به تدریج شیوع بیشتری پیدا میکند. این ویروس از طریق پشه آلوده منتقل میشود و افزایش رطوبت و دما سبب ایجاد شرایطی مناسب برای رشد و زاد و ولد پشهها میشود.
کبیرول بشار، استاد دانشگاه جهانگیر نگر گفت: تحلیلهای علمی ما در مقایسه با دو دهه گذشته نشان میدهند تب دنگی نوعا در ماههای اوت و سپتامبر رواج بیشتری دارد. اما امسال ما شاهد تغییر این الگو بوده ایم و این روند در ماه اکتبر افزایش داشته است و تغییرات آب و هوایی باید دلیل این امر باشد.
کارشناسان بهداشتی میگویند پشهای که عامل انتقال این ویروس است غیر از داکا در دیگر بخشهای کشور هم گسترش یافته است. این روند میتواند شرایط را از بد، به بدتر تبدیل کند.