پخش زنده
امروز: -
ارتش روسيه یک انبار حاوی بیش از ۱۰۰ هزار تن سوخت را که متعلق به نیروی هوایی اوکراین بود در نزدیکی منطقه اِسمِلا در منطقه چِرکاسک در مرکز اوکراین منهدم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسکو، ارتش روسیه اعلام کرد یک انبار حاوی ۱۰۰ هزار تن سوخت برای هواپیمایی اوکراین و همچنین چندین انبار مهمات و یک مخزن سوخت گازوئیل را که خودروهای نظامی اوکراین از آن استفاده میکردند، از بین برده است.
در حال به روزرساني...
وزیر سابق فرانسه: آمریکا بیشترین سود را از جنگ اوکراین میبرد
«سگولن رویال» وزیر سابق سوسیالیست و نامزد سابق پست ریاست جمهوری فرانسه، آمریکا بیشترین سود را از جنگ در اوکراین میبرد.
به گزارش روسیا الیوم، سگولن رویال دیشب (یکشنبه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اسرائیلی i۲۴news گفت: اروپا موضع بی طرفی خود را از دست داده است و فرانسه هم برای دفاع از خود و منافعش تلاشی نکرده و مجبور است از سیاست آمریکا و ناتو در خصوص اوکراین دفاع کند.
نامزد سابق پست ریاست جمهوری فرانسه گفت: اگر پاریس آزادی بیان در عرصه بین المللی داشت، میتوانست روسیه را مجبور کند پشت مرزهای خود بماند و به توافقنامه مینسک پایبند باشد و از بروز جنگ در اوکراین جلوگیری کند، ولی مجبور شد به آمریکا بپیوندند که بیشترین نفع را از این جنگ میبرد زیرابا آغاز جنگ در اوکراین، امریکا فعالیتهای خوبی خصوصا درزمینههای تولید سلاح و انرژی داشته است.
وی با تاکید بر پیامدهای ویرانگر جنگ که از هشت ماه پیش ادامه دارد افزود: امروز مردم برای پایان دادن به جنگ قیام کرده اند.
بیانیه مشترک انگلیس، فرانسه و آمریکا در تداوم حمایت از اوکراین
وزرای امور خارجه فرانسه، بریتانیا و آمریکا بر حمایت قاطع خود از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در مواجهه با حملات مداوم روسیه تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، وزرای امور خارجه سه کشور فرانسه، انگلیس و آمریکا در بیانیهای تصریح کردند، ما به ادامه حمایتها از تلاشهای اوکراین برای دفاع از خاک این کشور تا هر زمانی که این روند ادامه یابد، پایبند خواهیم ماند.
در ادامه این بیانیه با اشاره به آنکه وزرای دفاع این سه کشور به درخواست سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، با وی گفتگوهایی داشته اند، آمده است، کشورهای ما به صراحت اعلام کردند که ادعاهای روسیه را مبنی بر اینکه اوکراین خود را برای استفاده از بمب کثیف در خاک خود آماده میکند، رد میکنند.
آنها گفتند "جهان هرگونه تلاش برای استفاده از این ادعا به عنوان بهانهای برای تشدید تنشها را با دقت بررسی و شفاف سازی خواهد کرد. ما بار دیگر هر گونه بهانهای برای تشدید تنشها از سوی روسیه را رد میکنیم. "
این سه وزیر امور خارجه همچنین به بیان عزم مشترک کشورهایشان برای ادامه حمایت از اوکراین و مردم اوکراین با ارسال کمکهای امنیتی، اقتصادی و بشردوستانه در مواجهه با حمله روسیه پرداختند.
اوکراین مانع از انتشار تصاویر خسارات واردشده به زیرساختهای این کشور میشود
خبرنگار پرس تی وی در شرق اوکراین میگوید دولت اوکراین مانع از انتشار تصاویر خسارات واردشده به زیرساختهای این کشور میشود. وی همچنین میگوید ر وسیه با تخلیه غیرنظامیان از خرسون، به دنبال حفظ جان آنها و نیز افزایش قدرت مانور ارتش خویش است. این گزارش به قرار زیر است.
مقامی اوکراینی پیشتر گفت حملات روز گذشته روسیه به بدی حملات دهم و یازدهم اکتبر بود. در این دو روز روسیه حمله به زیرساختهای تولید انرژی در اوکراین آغاز شد. جالب آنکه هیچ تصویری از خسارتی که حملات اخیر وارد کرده است، در رسانهها دیده نمیشود، چون دولت اوکراین از شهروندان خواسته است تصاویر مناطق آسیب دیده را منتشر نکنند. منظور همان تصاویری است که مردم عادی با تلفن همراه خود تهیه میکنند. دولت اوکراین تلاش میکند نگذارد این حملات مردم را به وحشت بیندازد. البته جنگ تبلیغاتی هم در جریان است. اوکراینیها میگویند دفاع موشکی آنها فعال است، اما مشخص نیست تا چه حد کارایی دارد. روسیه میگوید روزانه به اهدافی در خاک اوکراین حمله میکند و همان طور که گفتید ۴۰ درصد زیرساختهای تولید انرژی در اوکراین ویران شده است.
در خط مقدم جنگ هم تمرکز نیروها در جبهه خرسون است. ارتش اوکراین مدتی است نیروهای مستقر در شمال خرسون را تقویت میکند. روسیه به سه دلیل در حال خارج کردن دهها هزار غیرنظامی از این مناطق است: نخست نگذارد غیرنظامیان اوکراینی طرفدار روسیه به دست ارتش اوکراین گرفتار شوند. دیگر آنکه غیرنظامیان را از حملات ارتش اوکراین به شهر دور نگه دارد و در نهایت به ارتش روسیه امکان مانور عملیاتی بیشتری دهد تا بتواند به جای مواضع دفاعی معمول از تسلیحات سنگین استفاده کند بی آنکه جان غیرنظامیان به خطر افتد. در جبهه دونباس، شمال شرق خرسون، خط مقدم حدود ۵ کیلومتر با جایی که الان ایستاده ام فاصله دارد. روسیه تلاش میکند از تجمع نیروهای اوکراین در خرسون بهره برداری و در جبهه دونباس یا نزدیک جایی که الان هستم پیشروی کند. اکنون هدف اصلی ارتش روسیه تصرف بقیه منطقه دونباس و حفظ خرسون است.
وي افزود: با اقدامات پوتین در استفاده از این پهپادها و با توجه به حملاتی که در چند روز اخیر روی داده است، این نشان دهنده این است که وضعیت جنگ در اوکراین تغییر کرده است. اگر متحدان ما کمکهای خود را به اوکراین چند برابر کنند آنگاه پوتین شکست خواهد خورد. ما باید سیستمهای تسلیحاتی و از جمله سیستمهای دفاع هوایی را در اختیار اوکراین قرار دهیم. برای مثال سیستم دفاع هوایی اسرائیل ۹۰ درصد از موشکهای حماس را که به طرف اسرائیل شلیک شدند رهگیری کرد. ما باید سیستمهای دفاع هوایی مشابه را به اوکراین بدهیم تا بتوانند از اوکراین در برابر حملات پهپادهای ایران، موشکها و تسلیحاتی که پوتین در جنگ خود ضد این کشور استفاده میکند، دفاع کنند.
زلنسکی: تنها روسیه توان استفاده از بمب هستهای در اروپا را دارد
به گزارش العربیه، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در واکنش به اظهارات سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه درباره احتمال استفاده کی یف از "بمبهای کثیف" گفت: تنها روسیه قادر به استفاده از سلاح هستهای در اروپا است.
آمریکا اتهام روسیه علیه اوکراین در مورد استفاده از «بمب کثیف» را نادرست خواند
به گزارش شبکه الجزیره، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد اتهامهای روسیه علیه اوکراین در مورد تدارک و آماده سازی این کشور برای استفاده از «بمب کثیف» نادرست است.
تحریمهای روسیه درآمدهای این کشور را افزایش داده است
به گزارش پایگاه اینترنتی آسیا تایمز، اتحادیه اروپا به تازگی تحریمهای جدیدی علیه روسیه تصویب کرده است از جمله پس از اعلام تحریمهای اقتصادی جدید آمریکا در سی ام سپتامبر سقف قیمتی برای فروش نفت تعیین کرده است. هر دو اقدام در واکنش به الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه است.
هدف تحریمهای روسیه فلج کردن ظرفیت روسیه برای جنگ و کاهش دسترسی ولادیمیر پوتین به مواد و منابع مالی لازم برای جنگ است.
با این حال، از آنجایی که هنوز کشورهایی وجود دارند که مایل به خرید فرآوردههای نفتی روسیه هستند، تحریمها باعث افزایش درآمد روسیه میشود نه کاهش آن.
بدتر از آن، تحریمها قیمتهای جهانی نفت و گاز طبیعی را بالا میبرد و باعث افزایش تورم در سراسر جهان میشود و از قضا دسترسی جهان را به فلزات و مواد معدنی لازم برای گذار از نفت و گاز طبیعی کاهش میدهد.
در اوایل ماه مارس تحریمهای بخش نفت روسیه تخمین قیمت نفت را به ۱۸۵ دلار در هر بشکه و قیمت گاز طبیعی را در اروپا به ۵۰۰ دلار در هر بشکه رساند. در اواخر ماه اوت، قیمت گاز طبیعی به ۴۱۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت.
با نزدیک شدن به فصل زمستان، آن سوفی کوربو، محقق تحقیقات جهانی در مرکز سیاست انرژی جهانی دانشگاه کلمبیا، خاطر نشان کرد قیمت فعلی گاز طبیعی به مبلغ ۳۰۰ دلار در هر بشکه نه تنها میتواند بحران گاز طبیعی بلکه بحران انرژی نیز ایجاد کند.
کی یف: اظهارات روسیه درباره «بمب کثیف» پوچ و خطرناک است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، پس از آنکه وزیر دفاع روسیه در تماسهای تلفنی با کشورهای عضو ناتو اتهاماتی را در خصوص اقدام اوکراین در استفاده از «بمب کثیف» مطرح کرد، اوکراین یکشنبه این اتهام که خود را برای استفاده از «بمب کثیف» علیه نیروهای روسیه آماده میکند تکذیب کرد.
دمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش به این اظهارات در شبکههای اجتماعی اعلام کرد «اظهارات ساختگی روسیه درباره اینکه اوکراین برای استفاده از بمب کثیف خود را آماده میکند، پوچ و خطرناکند».
تامین مالی بازسازی اوکراین به دهها سال زمان نیاز دارد
صدراعظم آلمان گفت: تامین مالی بازسازی اوکراین بلکه به دههها زمان نیاز داشته باشد.
به گزارش بخش تصویری پایگاه ایتنرنتی دفتر صدراعظم آلمان، اولاف شولتس در یک پادکست ویدئویی در پاسخ به این پرسش که چطور میتوان در امر بازسازی اوکراین موفق شد، گفت: هر روز، تصاویر وحشتناکی از ویرانیهایی که روسیه در جنگ علیه اوکراین بوجود آورده است، مشاهده میشود. روستاها، شهرها، خیابانها و جادهها و خطوط ریلی، خطوط برق، بیمارستانها، مدارس، کتابخانهها و دانشگاهها در حال ویران شدنند.
بسیاری از آنچه که طی سدهها (در اوکراین) ساخته شده بود، حالا به طرز باورنکردنی در این جنگ، ویران شده است و اکنون، زمانی که میکوشیم، اوکراین و شهروندان این کشور، استقلالشان، تمامیت ارضی اشان، دموکراسی و آزادی اشان را مورد حمایت قرار دهیم و از آنها دفاع کنیم، به آینده میاندیشیم که براستی چطور میشود که همه چیز دوباره ساخته شود و اینکه چطور میتوانیم آیندهای را برای آنهایی بسازیم که در اوکراین زندگی میکنند و اینکه کاری کنیم که اقتصاد این کشور، شکوفا و خلاصه همه چیز، دوباره، روبراه شود؟ این بازسازی (اوکراین)، کار و وظیفهای بس بزرگ است و برای آنکه به نتیجه رسد باید سرمایه گذاری هنگفتی در آنجا داشته باشیم. اوکراین به تنهایی نمیتواند این کار را انجام دهد. اتحادیه اروپا نیز نمیتواند به تنهایی چنین کند. فقط تمام جامعه جهانی است که میتواند از این کشور حمایت کند. این حمایت، البته باید برای مدتهای مدید به طول انجامد. از این رو نه تنها مهم است که به طور دقیق و مشخص به این مساله پی ببریم که چه باید انجام داد، چطور باید سرمایه گذاری و آن را سازماندهی کنیم بلکه باید در این مساله، تجدیدنظر کنیم که چطور برای سالهای سال و بلکه دههها یک چنین بازسازی را میتوان از جانب جامعه جهانی، تامین مالی کرد؟
من همراه با اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا به عنوان رئیس (دوره ای) گروه هفت، کنفرانسی را به راه انداخته و در آن از مدعوان دعوت به عمل آوردیم که بتوانیم دقیقا درباره این سئوال و سئوالات این چنینی، صحبت کنیم. هم اکنون مساله آن است که در میانه وحشت این جنگ، نشانهای از امیدِ رو به جلو وجود دارد.
روسیه از انهدام یک انبار حاوی ۱۰۰ هزار تن سوخت در اوکراین خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، ارتش روسیه یکشنبه اعلام کرد یک انبار حاوی ۱۰۰ هزار تن سوخت برای هواپیمایی اوکراین و همچنین چندین انبار مهمات و یک مخزن سوخت گازوئیل را که خودروهای نظامی اوکراین از آن استفاده میکردند، از بین برده است.
وزارت دفاع اوکراین در بیانیهای اعلام کرد «یک انبار که حاوی بیش از ۱۰۰ هزار تن سوخت برای نیروی هوایی اوکراین بود در نزدیکی منطقه اِسمِلا در منطقه چِرکاسک در مرکز اوکراین منهدم شد».
لندن ادعاهای مسکو را درباره اوکراین رد کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بن والاس وزیر دفاع انگلیس یکشنبه در تماس تلفنی نادر با سرگئی چویگو همتای روس خود، با ادعای مسکو مبنی بر اینکه کشورهای غربی شدت گرفتن جنگ در اوکراین را تسهیل کردند، مخالفت کرد.
وزارت دفاع انگلیس در بیانیهای اعلام کرد «وزیر دفاع با این اظهارات مخالفت کرد و هشدار داد چنین ادعاهایی نباید بهانهای برای افزایش خشونتها تلقی شود».
این وزارتخانه اعلام کرد این تماس تلفنی به درخواست مسکو برقرار شد.
دو خط دفاعی در منطقه مرزی با اوکراین ساخته شد
رومن استاروویت، فرماندار منطقه کورسک روسیه روز یکشنبه اعلام کرد دو خط دفاعی در در مرز این منطقه اوکراین برای مقابله با حمله احتمالی نیروهای اوکراینی ساخته شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، استاروویت در تلگرام با اشاره به اینکه خط سوم دفاعی باید تا ۵ نوامبر ساخته شود، نوشت: این هفته، کار ساخت دو خط دفاعی تقویتشده در منطقه کورسک به پایان رسید.
وی تصریح کرد: ما آماده مقابله با هرگونه حمله به خاک خود هستیم.
از سوی دیگر فرماندار منطقه بلگورود روسیه که هم مرز با اوکراین است، روز شنبه از آغاز ساخت خط دفاعی در منطقه خود خبر داد.
ویاچسلاو گلادکوف در تلگرام با انتشار عکسهایی از چندین بلوک سیمانی که در حومه یک روستا نصب شده است، گفت: در منطقه بلگورود، ما شروع به نصب استحکامات دفاعی کرده ایم.
روسیه اواسط اکتبر از افزایش قابل توجه حملات اوکراین در چندین منطقه مرزی روسیه، از جمله بلگورود، و همچنین کورسک و بریانسک خبرداد.
به گفته مقامات محلی، روز شنبه، دو نفر در حملات اوکراین به زیرساختهای غیرنظامی در منطقه بلگورود کشته شدند و حدود ۱۵۰۰۰ نفر برای چند ساعت بدون برق ماندند.
تماس تلفنی وزرای دفاع روسیه و انگلیس
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، ارتش روسیه در بیانیهای اعلام کرد سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه یکشنبه با بن والاس همتای انگلیسی خود تماس تلفنی داشت و درباره اوضاع اوکراین گفتگو کرد.
در این بیانیه آمده است، در این تماس تلفنی نادر که پس از تماس تلفنی با همتایان فرانسوی و ترکیهای وزیر دفاع روسیه انجام گرفت، شویگو درباره «نگرانیهای خود در خصوص اقدامات تحریک آمیز احتمالی از طرف اوکراین و روی آوردن به استفاده از بمب کثیف اشاره کرد».
گفتنی است بمب کثیف، بمبهای حاوی رادیواکتیو است که از زبالههای هستهای ساخته میشود و از نظر قدرت، تا حد زیادی شبیه بمبهای هستهای تاکتیکی است. اوکراین در تعدادی از نیروگاههای هستهای خود، مقادیر زیادی زباله هستهای در اختیار دارد.
وزیر دفاع روسیه با همتای فرانسوی خود تلفنی گفتگو کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو (روسیه)، ارتش روسیه در بیانیهای اعلام کرد سرگئی چویگو وزیر دفاع روسیه یکشنبه در تماس تلفنی با سباستین لوکورنو همتای فرانسوی خود درباره اوضاع اوکراین، که به سمت تنش غیرقابل کنترل پیش میرود، گفتگو کرد.
در این بیانیه آمده است سرگئی چویگو «درباره نگرانیهای خود در ارتباط با اقدامات تحریک آمیز از طرف اوکراین سخن گفت».
انتقاد نخست وزیر مجارستان از اتحادیه اروپا در باب تحریم روسیه
ویکتور اوربان، نخست وزیر ملی گرای مجارستان، روز یکشنبه اتحادیه اروپا را متهم کرد که با تحریم روسیه به شکل رذیلانهای مجارستان را هدف قرار میدهد.
مجارستان، تحریمهای اروپا علیه روسیه را به مثابه بمبی برای اقتصاد خود میداند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوداپست، نخست وزیر مجارستان که در غرب کشورش سخنرانی میکرد، گفت: «نباید کسانی که در بروکسل در سایه پنهان شده و به سوی ما شلیک میکنند، ما را نگران کنند. آنها نیز به سرنوشت پیشینیان خود دچار خواهند شد».
ویکتور اوربان پیش بینی کرد که اتحادیه اروپا نیز به سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی دچار شود.
از زمان شروع جنگ در اوکراین، مجارستان که به شدت به واردات سوخت از روسیه وابسته است، تلاش کرده است با کرملین روابط خوبی داشته باشد تا بتواند نفت و گاز خود را تامین کند.
بوداپست همچنان حاضر نشده است از کی یف حمایت نظامی بکند.