پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: بر اثر تصادفات، انجام حرکات ورزشی، آسیبهایی مثل نزاع یا درگیری ممکن است بین دو بخش استخوان فاصله بیفتد، زمانیکه این ارتباط به صورت کامل از بین برود، اصطلاح در رفتگی را بهکار میبریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مینایی به بیان توضیحاتی درباره مسائل شایع و اورژانسی ارتوپدی با موضوع در رفتگی مفاصل پرداخت و گفت: مفاصل محل اتصال دو استخوان با یکدیگر هستند که بهواسطه برخی عناصر مثل رباتها، تاندونها و کپسولهای مفصلی پایدار میشوند.
وی به شایعترین علت دررفتگیها پرداخت و افزود: مفصل شانه از شایعترین مفاصلی است که دچار در رفتگی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، توضیحاتی درباره نحوه برخورد اولیه با فردیکه دچار در رفتگی شانه شده ارائه داد و ادامه داد: در گام اول خونسردی خود را حفظ کنید و در ادامه از هرگونه اقدام درمانی خودسرانه خودداری کنید و با کمک سادهترین وسیلهای که در دسترس است، ناحیه آسیب دیده را بیحرکت نگه دارید.
مینایی گفت: در دررفتگی شانهها میتوانید با کمک یک بانداژ ساده، هم درد بیمار را کاهش دهید و هم از آسیبهای بیشتر پیشگیری کنید.
وی با تأکید بر اینکه مفصل شانه، مهمترین مفصل اندام فوقانی است، افزود: زمانیکه این اندام دچار دررفتگی میشود به طور واضح بدشکلی در مفصل قابل مشاهده و سر استخوان بازو دیده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه دررفتگی مفصل شانه میتواند فرد را دچار آسیبهای شریانی و عروقی نیز کند، گفت: در این موارد به طور معمول فردیکه دچار دررفتگی شانه شده است به این علت که درد زیادی دارد، دست خود را به حالت ۹۰ درجه نگه میدارد.
مینایی توصیه کرد: در این شرایط دست را به صورت ۹۰ درجه با کمک یک بانداژ ساده، ثابت نگهدارید تا بیحرکتی برای اندام آسیب دیده ایجاد شود.
وی گفت: در این موارد بدون انجام مانورهای اضافی (مانورهای اضافی منجر به شکستگی بیشتر و یا آسیب میشود) با اورژانس تماس بگیرید یا به نخستین مرکز تخصصی درمانی مراجعه کنید.