پخش زنده
امروز: -
توجه به تغذیه صحیح در دوران میانسالی برای حفظ سلامت بدن با اهمیت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان مرکزی؛ قارچ یکی از بهترین خوراکیهایی است که توصیه میشود پس از ۵۰ سالگی در رژیم غذایی روزانه جای بگیرد، زیرا حاوی ترکیبات مفیدی است و میتواند بسیاری از نیازهای تغذیهای بدن را تامین کند.
قارچ کم کالری، اما سرشار از ریز مغذی هاست از این رو خوراکی مناسبی برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن با حفظ تناسب اندام دارند، زیرا هر ۱۰۰ گرم آن فقط ۳۰ کیلوکالری دارد. فیبرهای فراوان قارچ نیز علاوه بر بهبود عملکرد سیستم گوارش در افزایش احساس سیری موثر است. قارچ حاوی ویتامین d است و مقدار فراوان پروتئین، ویتامینهای B ۳، B ۲ و B ۵ دارد، این ریز مغذیها به مقابله با افسردگی فصلی، تقویت استخوان ها، تحریک سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست کمک میکند، آهن، روی، مس و سلنیوم نیز دیگر ریز مغذیهای موجود در قارچ هستند.
همچنین محققان به تازگی دریافته اند افرادی که به طور منظم قارچ مصرف میکنند ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به اختلال تحلیل شناختی هستند، به نظر میرسد ترکیبات فعال قارچ مانند ارگوتیونئین و اریناسین قابلیت بهبود عملکردهای شناختی مغز را دارند، به علاوه این ترکیبات از سلولهای مغز در برابر آسیبهای ناشی از التهابات جلوگیری میکنند و مصرف قارچ میتواند راهکار موثر در برابر بیماری آلزایمر باشد.
یکی دیگر از ویژگیهای خاص قارچ، مقدار فراوان پتاسیم است، پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند و در پیشگیری از تشکیل لختههای خون نقش دارد، هر فرد بزرگسال به طور متوسط روزانه به ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم نیاز دارد که مصرف قارچ به اندازه یک فنجان بزرگ تقریبا نیمی از این نیاز را تامین میکند، به همین دلیل گنجاندن قارچ در رژیم غذایی میانسالان و سالمندان که در معرض خطر بالاتر سکته مغزی هستند، با اهمیت است.
همچنین قارچ حاوی پلی فنولها (نوعی از ترکیبات آنتی اکسیدانی) و ارگوتیونئین (ترکیبات فعال ضد پیری) است که از سلولهای بدن محافظت میکنند. این ترکیبات موجب بهبود سیستم دفاعی بدن میشوند و با آسیب رادیکالهای آزاد مقابله میکنند از این رو مصرف قارچ در پاییز و زمستان برای پیشگیری از عفونتهای تنفشی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر است.