پخش زنده
امروز: -
مصرف منظم میوههای خانواده مرکبات سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بدن در برابر ابتلا به برخی بیماریهای واگیردار تنفسی محافظت میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ وجود آنتی اکسیدان فراوان و ویتامین C در مرکبات ترکیباتی را خنثی میکند که از عوامل سرطانزا هستند.
مرکبات غنی از ویتامینها و ترکیبات گیاهی:
مرکبات منبع عالی ویتامین C به شمار میروند. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و برای حفظ سلامت پوست ضروری است.
مرکبات دارای مقادیر خوبی از ویتامینها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین B، پتاسیم، منیزیم و مس هستند. علاوه بر این، آنها غنی از ترکیبات گیاهی هستند که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بیش از ۶۰ نوع از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و روغنهای اسانس است.
مرکبات منابع غنی از فیبر:
فیبر دارای مزایای زیادی از جمله بهبود سلامت گوارش است و به کاهش وزن موثر کمک میکند. مرکبات، سرشار از فیبر محلول هستند که خاصیت کاهنده کلسترول را دارد.
کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه:
یک نوع سنگ کلیه در اثر میزان کم سیترات در ادرار ایجاد میشود. بسیاری از میوهها و سبزیها بخصوص خانواده مرکبات، میتوانند میزان سیترات در ادرار را افزایش داده و خطر سنگ کلیه را کم کنند.
مبارزه با سرطان:
میوههای خانواده مرکبات خطر ابتلا به برخی سرطانهای خاص را کاهش میدهند. مصرف منظم گریپ فروت با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه است. همچنین خطر ابتلا به سرطانهای مری، معده، پانکراس و سینه نیز در اثر مصرف منظم مرکبات کاهش مییابد. فلاونوئیدها؛ ترکیبات گیاهی موجود در مرکبات هستند که میتوانند در برابر سرطان محافظت ایجاد کنند.
بهبود سلامت قلب:
مصرف مرکبات با نرخ پایین ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته ارتباط دارد. همچنین بنابر مطالعات، مصرف گریپ فروت با کاهش فشار خون سیستولیک مرتبط است. فیبر محلول و فلاونوئید موجود در مرکبات سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید را کاهش داده و سطح کلسترول خوب را افزایش میدهند.
حفظ سلامت مغز:
فلاونوئید موجود در مرکبات منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون میشود. یکی از علتهای این بیماریها وجود التهاب است. فلاونوئیدها قابلیتهای ضد التهابی دارند و برای محافظت در برابر زنجیرهای از عللی که باعث تخریب سیستم عصبی میشوند، مفید هستند.