پخش زنده
امروز: -
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: استان قزوین در شاخص بیکاری و حوادث ناشی از کار، نسبت به کشور وضع بهتری دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی هم به عنوان یکی از سیاستگذاران حوزه توسعه کارآفرینی و اشتغال بعنوان حلقه اتصال وهماهنگ کننده مسیر توسعه کارآفرینی نقش بسیار مهمی برای تسهیل در پیشبرد اهداف مورد نظر در بخش های مختلف را دارد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گوی ویژه خبری گفت: در مورد بیکاری مباحث زیادی مطرح می شود. آمار بیکاری در کل کشور 9.2 درصد است و استان قزوین 8.3 درصد در فصل بهار بوده است که نسبت به میانگین کشوری در وضع بهتری قرار داشته است. بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تا مرداد سال قبل 263 هزار و 559 نفر بوده است. اگر همین نسبت را در بازه سال گذشته بررسی کنیم حدود 14 هزار و 700 نفز اضافه شده است. 5هزار نفر هم از شاغلین سال گذشته بازنشسته شده اند. مجموع این اعداد نشان می دهد که بیش از 19 هزار نفر وارد چرخه پرداخت بیمه شده اند.
کشاورز ترک در ادامه اظهار کرد: می توانیم یک بعد دیگر از مسئله را بررسی کنیم. تسهیلات پرداختی یکی از این شاخص هاست که فضای فعالیت ها را نشان می دهد که در یک سال گذشته حدود 178 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است که بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات بوده است. اگر از این فرمول بخواهیم نتیجه بگیریم باید 17 هزار نفر مشغول بکار جدید داشته باشیم در حالیکه برای امسال بیش از 28 هزار نفر بوده است. شاخص دیگر در حوزه مسکن است. در پنج ماهه گذشته بیش از 9 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است که حدود 5 هزار مشغول به کار جدید را در پی دارد. با جمع بندی می توانیم بگوییم حدود 2 درصد بیکاری استان نسبت به کشور کمتر و مشارکت هم 3 درصد بیشتر است.
وی گفت: یکی از محورهای حوزه اشتغال مهارت است. با بالارفتن تحصیلات دانشگاهی، شروع به کار در افراد با چالش مواجه می شود. قانون کار و صیانت از نیروی کار در سرلوحه اداره کار است. رسیدگی به شکایات و اختلافات از اموری است که بر عهده اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. در سال گذشته نزدیک به 6 هزار پرونده داشتیم که تا امروز هم بیش از 2 هزار پرونده رسیدگی شده یا در طی مراحل رسیدگی است. تلاش بر این است که با رسیدگی سریع تر، رضایت مراجعان افزایش یابد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: کارفرمایان باید به احکام صادره تمکین کنند و در غیر اینصورت دستگاه قضا ورود پیدا می کند. آرای صادره هم در صورت اعتراض از طریق دیوان، پیگیری می شود در هر حال تلاش بر اینست که عدالت رعایت شود. بیش از 25 مورد طرح طبقه بندی مشاغل انجام شده است. مزیت های استان در بخش خدمات قابل توجه است. اصلاح آیین نامه های وزارت کار در نشست ها با شرکای اجتماعی مطرح شده و این اصلاحات جای امیدواری دارد.
کشاورز گفت: اگر ما فضای اشتغال و ذی نفعان را به عنوان یک مجموعه تعریف کنیم زیست بوم به وجود می آید. هسته اصلی زیست بوم اشتغال در وزارتخانه مستقر است. دستگاه های مختلف سیاستگذاری های کلان را انجام می دهند. آیین نامه ها هم ابلاغ شده است. افرادی که از کار منفصل می شوند به بیمه بیکاری معرفی می شوند. تعداد 2 هزار و 950 تا امروز معرفی شدند که آمار سالیانه آن بیش از 5 هزار نفر بوده است که 13 درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: بسیاری از افرادی که منفصل می شوند مجددا شروع به کار می کنند بنابراین آمار کاهش پیدا می کند. فرد باید ظرف 30 روز از تاریخ بیکاری باید مراجعه کند و در سامانه اینترنتی ثبت نام کند. فرایندی در حال تسهیل است که افراد بتوانند سریعتر مشغول به کار شوند. اگر این افراد مشغول به کار مجدد شوند حین دریافت بیمه بیکاری، دیگر یکسال که در قانون پیش بینی شده است اعمال نمی شود و در صورت بیکاری مجدد بیمه بیکاری برایش برقرار می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: بازرسی اثربخش و کار می توان آسیب ها را کمتر کند. 2 هزار و 581 بازرسی ادواری در طول امسال شکل گرفته است. 2 هزار و 248 بازرسی موردی هم صورت گرفته است. امسال 15 کارفرمای متخلف به مراجع بالاتر معرفی شده اند. در مساله ایمنی کار، باید بگوییم که حوادث کار برای کارفرمایان هم هزینه زا بوده است. در سال گذشته حوادث گذشته 25 درصد و منجر به فوت 50 درصد کاهش داشته است. بازرسی شبانه هم باتوجه به محل فعالیت کارگران در دستور کار قرار گرفته است. سامانه برخط برای نظارت ها در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: رسیدگی به وضعیت بنگاه ها در دستور کار دستگاه ها قرار گرفته است که تا پایان شهریور 20 واحد مشکل داشتند. در ابتدای سال فضای کارگری و کارفرمایی ابهاماتی داشت اما خوشبختانه در استان ما این امر بسیار کمتر بود. افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند باید سعی کنند وارد محیط کار شوند چون در بسیاری موارد کار اداری در دسترس نیست. حضور در فضای کار باعث افزایش تجربه در افراد می شود. از یک طرف با کمبود نیروی کار مواجه هستیم و از یک طرف محیط دانشگاهی باید افراد را آماده پذیرش مشاغل کند. در فرهنگ کار دچار مشکل هستیم. در دانشگاه حدود 80 درصد افراد در 20 درصد رشته ها تحصیل می کنند. تعاون در دانشگاه در حال مطرح شدن است که امیدواریم بزودی تاثیرات آن را ببینیم.