پخش زنده
امروز: -
۵۲۸ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری زیر کشت موسیر است که سالانه ۳ هزار و ۱۱۶ تن موسیر برداشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛ حسین برزگر امروز در جشنواره ملی موسیر با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری یک درصد وسعت کشور و ۸۵ درصد سطح عرصه جنگلی و مرتعی را دارد، گفت: با توجه به تنوع اقلیم و متوسط بارندگی بالای ۵۰۰ میلیمتر بیش از یکهزار و ۳۶۰ گونه گیاهی رشد میکند که ۳۶۰گونه آن انحصاری استان است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرهنگ مصرف گیاه موسیر در استان زبانزد است، افزود: طی ۶ ماه دانش بومی موسیر استان جمعآوری شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان بالای ۲ هزار هکتار است، اظهار داشت: گل محمدی، موسیر، زعفران و سیاهدانه عمده کشت گیاهان دارویی استان است.
برزگر با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری دومین استان کشت موسیر در کشور است، ادامه داد: ۵۲۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت موسیر است که ۳۵۰ هکتار آن در شهرستان کوهرنگ با برداشت سالانه بیش از سه هزار و ۱۱۶ تن محصول است.
وی با تاکید بر اینکه موسیر گیاه بومی استان است به اهداف برگزاری جشنواره موسیر در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: توسعه کشت موسیر به عنوان یک گونه بومی، ایجاد اشتغال پایدار با توسعه کشت موسیر، کاهش دخالت انسانی و کاهش تخریب رویشگاههای طبیعی از اهداف مهم برگزاری نخستین جشنواره ملی موسیر است.
برزگر اظهار داشت: ایجاد مرکز تولید بذر و پیاز موسیر در دستور کار قرار دارد و هم اکنون برای راهاندازی این مرکز ۶ هکتار زمین اختصاص داده شده تا موسیر به صورت آبی کشت شود و سالانه ۱۲ تن پیاز موسیر و ۱۰۰ کیلوگرم بذر موسیر برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین رویشگاه موسیر در استان ماست، گفت: در همه شهرستانهای استان به جز شهرستان سامان رویشگاه طبیعی موسیر وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: طرح «هر خانه یک باغچه موسیر» توسط یکهزار و ۳۰۰ خانوار در شهرستان کوهرنگ اجرا شده است.
برزگر خامفروشی و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، مشکلات بازرگانی و تجاری گیاهان دارویی را از جمله مشکلات بهرهبرداران دانست.
وی گفت: ایجاد پایانه صادرات موسیر، احداث شهرک تخصصی فرآوری و صنایع موسیر در استان یک ضرورت است.