پدافند غیرعامل موثرترین ابزار مقابله با تهدیدات دشمن است
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: پدافند غیر عامل موثرترین ابزار در تامین امنیت شهرهای کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای میر احمدی در پنجمین همایش ملی پدافند شهری که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: برای تقویت فرآیند خدمات رسانی به مردم در موقع بحران نیازمند ارتقای شاخصهای پدافند غیرعامل در شهرهای کشور هستیم.
وی گفت: با وجود تبلیغات فراوان، تصور میشد جهان در قرن جدید به سمت امنیت بیشتر حرکت خواهد کرد، اما وقایع و اتفافات متعدد نشان داد توسل به زور از سوی دشمنان و قدرتهای استکباری رواج بیشتری یافته است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به اقدامات دشمنان برای مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: راهکار مقابله با برنامههای معاندانه دشمنان رفتن به سمت تهیه ساز و کار و لوازم دفاع و مقاومت همه جانبه است.
وی پدافند غیرعامل را یکی از موثرترین و کم هزینهترین روشهای دفاع در مقابل تهدیدات و اقدامات دشمن برشمرد و ادامه داد: پدافند غیرعامل دارای دو مولفه اصلی یعنی افزایش بازدارندگی و کاهش آسیب پذیری در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن است و این مهم به صورت جدی برای تقویت زیرساختهای امنیتی کشور در دستور کار قرار دارد.
میراحمدی به ارتباط موضوع پدافند غیرعامل با ماموریتهای شهرداریها اشاره کرد و ادامه داد: جاری ساختن الزامات پدافند غیرعامل در حوزه شهری اعم از ساخت و سازها و زیرساختهای شهری، چون مترو، پناهگاهها و بزرگراهها را میتوان در راستای بازدارندگی و اقتدار کشور در حوزه پدافند عیرعامل تعریف کرد.
وی افزود: پدافند غیرعامل تدابیری است که به کارگیری آنها در طراحی و ساخت تاسیسات شهری و مجتمعهای زیستی، توان دفاعی مجموعه را در زمان بحران حتی المقدور بدون نیاز به نیروی انسانی افزایش میدهد که به همین ترتیب، پیامدهای بحران کاهش و روند بازساری مناطق آسیب دیده در کوتاهترین زمان آغاز میشود.
معاون امنیتی وزیر کشور با برشمردن اهمیت موضوع پدافند غیرعامل برای کشور با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی، منابع طبیعی فراوان، روحیه استکبار ستیری و عدالت طلبی آن، خاطرنشان کرد: وزارت کشور براساس مسئولیتهای قانونی و برخورداری از نقش حاکمیتی در بیش از یکهزار و ۲۵۰ شهر و ۲هزار و ۵۰۰ دهیاری در تمام حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، امنیتی و عمرانی جامعه، لازم است تاثیرگذاری مناسب به منظور افزایش بازدارندگی ملی و تسهیل مدیریت بحران در زمان حوادث ایجاد شده به دست انسان و بحران طبیعی داشته باشد.
میراحمدی خاطرنشان کرد: در حوزه عمران شهری و تدبیر اموری نظیر تعیین کاربری اراضی شهر- استحکام و تاب آوری تاسیسات زیربنایی شهری همچون شبکههای آب، برق، گاز و مخابرات نیازمند تعامل نزدیکتر دو حوزه پدافند غیرعامل با نهادهای متولی عمران شهری هستیم.
وی همچنین با ارائه توصیههایی جهت تقویت پدافند غیرعامل در سطح شهرهای کشور اظهار کرد: هماهنگی کامل با شورای پدافند غیرعامل استان، دو یا چند منظوره کردن مستحدثات، تاسیسات و شبکههای ارتباطی و مواصلاتی در جهت بهره گیری پدافندی از طرحهای عمرانی، رعایت مقررات ملی ساختمان در احداث سازهها و بناهای شهری، ممانعت از ایجاد تاسیسات پرخطر در مراکز جمعیتی، تقویت تجهیزات ایستگاههای آتش نشانی و امداد از جمله مواردی است که میتواند زمینه تقویت پدافند شهرها در موقع بحرانهای طبیعی و مصنوعی شود.