ماشین آلات نساجی در مسیر بومی سازی
وجود ماشین آلات فرسوده در صنعت نساجی موجب شده تا هم توان تولید کاهش یابد و هم به لحاظ کیفیت قدرت رقابت از بین برود، اما با ورود شرکتهای دانش بنیان این مانع در مسیر بومی سازی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، از مجموع ماشین آلات این صنعت، ۱۱ درصد در صنعت پوشاک و ۸۹ درصد در صنعت نساجی استفاده میشود؛ در صنعت نساجی، حدود ۴۶ درصد که شامل ماشین آلات رنگرزی و تکمیل، ۱۳ درصد ماشین آلات بافندگی، ۱۱ درصد خطوط ریسندگی و ۳ درصد ماشین آلات حلقوی و گردباف همچنین ۱۶ درصد شامل بقیه موارد میشود به طور میانگین، حدود نیمی از مجموع آنها فرسوده هستند به طور نمونه، از کل تعداد ماشین آلات بافندگی ۴۵ درصد دارای عمر بالای ۲۰ سال، ۳۳ درصد دارای عمر ۱۰ تا ۲۰ سال و کمتر از ۲۲ درصد، دارای عمر کمتر از ۱۰ سال هستند.
یکی از شرکتهای دانش بنیان که تولید ماشین آلات نساجی را برعهده دارد گفت: سه سال است یکی از اصلیترین ماشین آلات در حوزه نساجی را با رقمی معادل ۲۲۰ هزار دلار تولید کردیم، اما دستگاه مشابه خارجی آن ۳۷۰ هزار یورو به بالا تهیه میشود.
یکی از موانع تولید کنندگان پوشاک، واردات ماشین آلات صنعتی از جمله ماشین آلات مورد نیاز صنعت نساجی، بود ضمن اینکه ماشین آلات موجود نیز نیاز به نوسازی و بازسازی دارد حالا با تعرفه یک درصدی واردات برای ماشین آلات و اتکاء به سازندگان داخلی، میتوان نوسازی و بازسازی صنایع را براساس قانون برنامه ششم تحقق بخشید.
محمد موسوی معاون صنایع ماشین آلات وزارت صمت گفت: سالانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار ماشین آلات نساجی وارد میشود که با تکیه بر توان داخلی، ۴۰ میلیون دلار آن میتواند بومی سازی شود.
دهمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران با هدف ایجاد رقابت و تبادل اطلاعات بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک، ارتقاء سطح تولید داخلی، علمی کردن طرح تولید پوشاک داخلی، کمک به توسعه اشتغال پایدار، بازاریابی و افزایش صادرات، درحال برگزاری است.
این نمایشگاه با حضور و مشارکت دهها شرکت طراحی و تولیدی و همچنین واحدها و کارگاههای کوچک و متوسط تولیدی، تا دوم آبان ماه هر روز از ساعت هشت صبح تا پانزده در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقمندان است.
گزارش مکتوب از وحید ذاکری راد خبرنگار حوزه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما