رئیس جمهور تأکید کرد؛
آشوب دشمن پس از رشد صادرات کشور
رئیس جمهور گفت: شما صادر کنندگان با وجود همه تحریمها و تهدیدات، با صادرات، تولید و رشد اقتصادی، امید خود را بالا میبرید و دشمن، معلوم است که آشوب و بلوا بهراه میاندازد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی در مراسم بیست و ششمین سالروز ملی صادرات با عنوان «صادرات غیر نفتی، محور توسعه» در سالن اجلاس سران، اظهار داشت: توفیقی است برای بنده که امروز به عنوان روز تجلیل از صادرات و جمعی از صادرکنندگان عزیز، مدیران محترم در حوزههای مختلف اجرایی و مسئولان فعال در این عرصه باشم. در ابتدای سخن تشکر میکنم از همه دست اندرکاران به ویژه صادر کنندگان گرامی که در عرصه صادرات افتخارات بزرگی را برای کشور آفریدند و امروز با وجود تحریمها و تهدیدها شاهد رشد صادرات در کشور هستیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: ۴۰ درصد رشد صادرات در سال گذشته و ۱۳ درصد رشد صادرات غیر نفتی در سال جاری، نشان از عزم صادر کنندگان و فعالان اقتصادی است که میخواهند صادرات در کشور رشد پیدا کند.
آقای رئیسی گفت: این نشست، نماد و نمودی است از توجه به صادرات و صادر کنندگان که طبیعتا در این نشست باید به موانع و راهکارهای رشد صادرات توجه شود. بهتر از هر کس، بیشتر نظرات و دیدگاههای صادر کنندگان قابل توجه است که در این عرصه خود فعالند. باید به نظرات و دیدگاه آنها توجه شود که با چه موانع و مشکلاتی روبرو هستند.
رئیس جمهور اظهار داشت: کارگروههایی که برای رشد فعالیت و رفع موانع پیش روی صادر کنندگان فعالیت میکنند، باید به نگاهها و نظر صادرکنندگان، بیش و پیش از دیگران توجه کنند. زیرا آنها میداندار این عرصه هستند.
آقای رئیسی تصریح کرد: بدون تردید، صادرات لازمه یک تولید قابل توجه است. آنچه رهبری به عنوان سخن سال به همه ما فرمودند، تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین، همه تلاشها باید در جهت رشد تولید، آن هم تولید دانش پایه و فناوری پایه باشد.
رئیس جمهور گفت: دانشگاه باید در کنار صنعت، معدن، کشاورزی و بسیاری از تولیدات قرار گیرد. علم و دانش و فناوری، باید ضمیمه کشاورزی، صنعت و بازار شود. اگر بازار، اقتصاد و تولید، دانش پایه و فناوری پایه شد، هم ارزش افزوده را همراه خود دارد و هم افزایش تولید، رشد اشتغال، رفع بیکاری و عرضه کالای نام آور در منطقه و جهان را به دنبال دارد. بنابر این، توجه به تولید بسیار اهمیت دارد.
آقای رئیسی اظهار داشت: آمار رشد ۵ درصد تولید، خبر بسیار خوبی است که وزیر صمت به آن اشاره کرد. رشد تجهیزات و ابزار تولید، رشد در حوزه شرکتهای بورسی و کاهش نرخ بیکاری در کشور، ارتباط با زیرساختهای اقتصادی سازمان شانگهای، آسیا و اتحادیه اوراسیا، فعال شدن سیاست همسایگی و برداشتن موانع ارتباطات با کشورهای همسایه، همه خبرهای خوبی برای تولید، اقتصاد و پیشرفت کشور است.
رئیس جمهور تصریح کرد: این موضوعات، زمینه برقراری ارتباط اقتصادی است که امروز در منطقه داریم و باید سهم خود را در حمل و نقل کالا و گردش پولی، مالی و اقتصاد منطقه احیا کنیم. حق ایران اسلامی، حق بالایی است. مصمم هستیم که سهم مردم، فعالان اقتصادی و اقتصاد ایران در منطقه را دنبال کنیم. تلاش شما نیز نشان میدهد در این عرصه فعال هستید و آنچه بهعنوان رشد اقتصادی در کشور گفتیم، واقعشدنی است؛ به عنوان یک آرمان دستنیافتنی نیست، بلکه حتما شدنی است.
آقای رئیسی گفت: از کجا میگوییم شدنی است؟ شعار است؟ نه، وقتی در شش ماهه اول دولت با فعال شدن کسب و کار مردم و تولید، نزدیک به ۵ درصد رشد اقتصادی را داریم، حتما در شش ماهه دوم، بیش از ۵ درصد رشد تولید را داریم و دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد که هدف گذاری شده، قابل دستیابی است. زیربناهای آن در کشور و مردان و زنان فعال در عرصه تولید، وجود دارند. یعنی انسانهای با ارادهای داریم که میخواهند این کار را انجام دهند. موانع باید از پیش رو برداشته شود. اگر موانع را از جلوی فعالان اقتصادی برداریم، با انگیزه و اندیشه خود و همگرایی و همکاری، این کار را پیش میبرند؛ همان طور که بخشی از آن تحقق پیدا کرده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی به طرفی پیش برویم که تراز تجاری کشور مثبت شود، یعنی یک گام دیگر به جلو برداشته شده و این کار به دست توانای شما صادرکنندگان و تولیدکنندگان عزیز ما در حوزههای کشاورزی، صنعت و معدن، به طور کامل امکان پذیر است.
آقای رئیسی تصریح کرد: رشد اقتصادی کشورمان، دشمن را عصبانی کرده و همه تحریمها علیه ایران اسلامی برای این است که کشور، رشد و تولید و صادرات نداشته باشد و کشور ما مولد نباشد، مصرف کننده باشد. وقتی شما میخواهید اراده کنید که میخواهیم صادر کننده باشیم و دست برتر را در منطقه و جهان داشته باشیم، دشمن عصبانی میشود؛ زیرا میگوید ما در وزارت خزانه داری آمریکا نقشه کشیدیم، نیروهای بسیاری را گذاشتیم که هر جای دنیا باشید، شما را متوقف کنیم.
رئیس جمهور گفت: شما با وجود همه این تحریمها و تهدیدات، با صادرات، تولید و رشد اقتصادی، امید خود را بالا میبرید؛ دشمن نمیخواهد این طور باشد، معلوم است که آشوب و بلوا به راه میاندازد. دشمن نمی خواهد صادرکنندگان ما در دنیا حضور داشته باشند، رسما هم می گویند، هم عمل می کنند. همه جاهایی که شما پیدایتان شود، به عنوان اینکه بازاریابی کنید و بخواهید کالای خود را عرضه کنید، آنها می خواهند یک دستی ایجاد کنند تا کالای شما بازار نداشته باشد. خودشان هم می دانند کالای شما با کیفیت و قابل رقابت است؛ این جنگ اراده ها است. یک اراده نمی خواهد ملت ایران رشد کند، حرفی در اقتصاد، تولید و صادرات داشته باشد. ملت ایران نیز تصمیم گرفته است این عرصه را فتح کند و با عرضه بهترین تولیدات، بازارها را فتح کند.
آقای رئیسی اظهار داشت: ما در عرصه های مختلفی که با اراده وارد شدیم، موفق شدیم و توانستیم دست برتر را داشته باشیم. نشان دادیم که متوقف نمی شویم. در این روز ملی، شما صادرکنندگان و عزیزان تولیدکننده، تصمیم و اراده خود را باید به دنیا مخابره کنید. بگویید اراده ما این است که در تولید و صادرات، دست برتر را داشته باشیم و این کار با زیربناها و همین پایه هایی که در ایران اسلامی وجود دارد، کاملا امکان پذیر است و یک شعار آرمانی تحقق ناپذیر نیست، حتما امکان انجام آن وجود دارد. همان طور که یک فعال اقتصادی رفته و کاری را با اراده شروع کرده، موانعی را پشت سر گذاشته و کار بزرگی را انجام داده است و نمونه های آن نیز در همه استان ها و مناطق کشور دیده می شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: من رفتم کشت و صنعتی را دیدم که در همین خصوصی سازی با خاک یکسان شده و هیچ چیز از آن نمانده بود و بعدا همان کشت و صنعت را رفتم دیدم که یک فعال اقتصادی، یک کننده کار، کسی که مهم ترین داشته های او اندیشه و انگیزه خود است، نه فقط دارایی مالی. الان آن کشت و صنعت، دیدنی شده و بیش از هزار فرد را در آن منطقه به کار گرفته است. معلوم است که می توان کار کرد.
آقای رئیسی گفت: کارخانه تعطیلی را دیدم که در یک مدیریت، وضعیت آن با خاک یکسان شده و سپس که مدیریت عوض شده و انسان با اراده و با انگیزه و دارای دانش رفته و همان مجموعه را فعال کرده، امروز دیدنی و بیش از دو هزار کارخانه و کارگاه در همین دوره به دست توانای عزیزان ما در سراسر کشور احیا شده است و این روش ادامه دارد.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگر احیای کارخانه و کارگاه های تولیدی و آمدن آن ها به عرصه تولید افزایش صادرات، مثبت شدن تراز تجاری تولید صادرات نفتی و غیر نفتی در کشور، دشمن را عصبانی می کند، بگذار عصبانی شود و از این عصبانیت بمیرد. ما که متوقف نخواهیم شد. تصور ما این است که اگر در یک جای دنیا ما را متوقف کنند، از جای دیگر سر در خواهیم آورد. شما و بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در سراسر کشور، افسران و سربازان دور زدن و خنثی کردن تحریم ها هستید.
آقای رئیسی تصریح کرد: امروز با دشمنان، به پشتوانه مردم، کشاورز، صنعتگر و مهندسان از جان گذشته خود در عرصه های مختلف تولیدی حرف می زنیم. چه کنیم که دشمنان عصبانی هستند و نمی خواهند شما تولید داشته باشید. دیروز در صنعت نظامی، گرفتار سیم خاردار بودید و به شما نمی دادند، امروز در نیویورک و سمرقند و در بسیاری از نقاط جهان، وقتی که رؤسای کشورها با بنده ملاقات می کنند، یکی از خواسته های آنها این است که از صنایع نظامی خود نمی خواهید به ما بفروشید؟ کشوری که به آن سیم خاردار نمی دادند، الان از آن تولیدات نظامی می خواهند.
رئیس جمهور گفت: می گوییم این همه صنایع نظامی که در دنیا هست و می فروشند، چرا نمی روید از آنجاها بخرید، می گویند نه ما شنیده ایم که صنایع نظامی شما بسیار پیشرفته است و با همه دنیا تفاوت می کند.
آقای رئیسی اظهار داشت: آقایان محترم، بانوان گرامی؛ تهدید و تحریم را بیشتر در صنعت نظامی و هسته ای داشته ایم یا در صنعت خودروسازی؟ معلوم است در کدام صنایع، بیشتر داشتیم. امروز صنایع هسته ای و نظامی ما در حوزه های مختلف به نقطه ای رسیده است که در منطقه و جهان حرف داریم. معلوم می شود که انسان های با اراده، جوانان برومند و زنان و مردانی، شبانه روز مثل یک میدان نبرد با دشمن نبرد کردند؛ تولید، میدان مبارزه است، نمی خواهند شما دست برتر داشته باشید. بسیاری از کالاها را حاضرند به شما بدهند، اما الگوی تولید این کالا را به شما نخواهند داد. در مذاکرات هم می گویند مگر شما فلان محصول را نمی خواهید، فلان کشور به شما می دهد؛ می گوییم ما می خواهیم خودمان تولید کنیم، می گویند نه نمی شود، الگوی آن را به شما نمی دهیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: چرا حاضرند کالا را بدهند و الگوی آن را نمی دهند؟ زیرا می خواهند مستقل نباشید. سفره ای که ما ایرانی ها داریم و کالاهایی که دور سفره ما هست، بعضی محصولاتی است که اگر آنها جلوی آن را بگیرند، شما از فردا چه می کنید؟ وقتی می گوییم کالاهای اساسی، یعنی کالاهایی که سفره مردم به آن وابسته است. یعنی جوجه یک روزه را چه کسی باید بدهد، تولید بذر، نهال محصولات کشاورزی و بذرهای هیبریدی. کالای اساسی یعنی آنچه ما را محتاج دیگران دیگران نمی کند و خودمان می توانیم پای خود بایستیم. آنها نمی خواهند به شما بدهند و ما باید بگوییم نه ما خودمان می خواهیم تولید کنیم. من به هر کارخانه ای وارد می شوم و هر کار دانش بنیانی را می بینم، اول سوال می کنم که چقدر از مواد آن مربوط به خارج از کشور است. می گویند ما صددرصد خودمان تولید می کنیم. بنابر این، کار دولت، تجاری سازی، تولید انبوه و پیدا کردن بازار آن است.
آقای رئیسی گفت: در این یک سال و چند ماه که شرکت های دانش بنیان را دیده ام و بعضی از کارخانه ها را بازدید کردم، در سی و یک استان کشور با تولیدکنندگان و صادرکنندگان و در خارج از کشور با فعالان اقتصادی نشست داشته ایم، آنها دردها و مشکلات خود را به من می گویند. حرف وزیر صمت و همکاران و آنها که در خدمتشان هستیم، می شنویم و بنای پیگیری موانع و رفع مشکلات را داریم. حتما باید بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت، وزارت کشاورزی و همه وزارتخانه ها پیگیری کنند و هدایت، حمایت و نظارت را انجام دهند.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما یقین داریم که خود فعالان اقتصادی، جوانان، زنان و مردان ما در این عرصه فعال هستند، فقط باید مانع را از پیش راه آنها برداشت؛ یعنی راه باز شود و یکی از چیزهایی که راه را می بندد، تصمیمات خلق الساعه و بخشنامه و دستورالعمل های لحظه ای است. کار صادرکننده، تولیدکننده و کشاورز باید با پیش بینی باشد. محصولی که بذر آن را در زمین می کارند، بدانند که وقتی محصول به دست آمد، تضمین شده است. خرید محصول و دخل و خرج او قابل پیش بینی باشد. این موضوع در تولید، در گرو ثبات است. اگر ثبات در بازار، بیشتر باشد و جلوی تصمیمات خلق الساعه گرفته شود، به نحوی که دستورالعمل ها و بخشنامه و تصمیمات لحظه ای کنار بروند و ثبات در موضوعات ارزی، تولید و عرضه کالا باشد، رشد بیشتری به وجود می آید.