پخش زنده
امروز: -
این میوه مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ خرمالو به اندازهی انگور انرژی زا است و البته اگر دغدغهی تناسب اندام دارید و نمیخواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده روی کنید، چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن میرساند.
انواع مختلفی از این میوهها در سراسر دنیا وجود دارند، اما معمولترین آنها در ژاپن است که ریشه چینی دارد.
ارزش غذایی میوه خرمالو
خرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامینها و مواد معدنی هستندکه آنها شامل مقدار قابل توجهی از ویتامین A، B۶ و C، منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم، فیبر هستند.
انواع خرمالو
خرمالوها دو نوع هستند:گس و غیر گس که خرمالو گس قابل خوردن نیست، چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند در حالی که غیر گس آن، به هنگام رسیدن، تانین را از دست میدهند.
این میوه میتواند خام و نیز در حالت خشک خورده شود، همچنین به تعدادی از دسرها و غذاها نیز اضافه میشود. این میوه شیرین کالری بسیار پایینی دارد.
نگاهی کلی به خواص خرمالو
اگر در فصل سرما لثه هایتان خونریزی میکند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثهها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است.
این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم میباشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله میکند به علاوه پکتین موجود در خرمالو نقش بسزایی در کاهش کلسترول خون دارد.
شاید بد نباشد بدانید که خرمالو تقویت کننده معده است و اسهال را برطرف میکند. همچنین باعث نرمی سینه میشود، کمخونی را رفع میکند و اشتها آور خوبی هم هست.
طبع خرمالو گرم وتر است و دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون میشود.
خرمالو آرام کننده سکسکه است و به طور چشمگیری بندآورنده خون ریزی است و ورم و التهاب بواسیر را نیز فرو مینشاند.
حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.
میوهی خرمالو رسیده برای کودکان نیز میوهای مفید محسوب میشود و در رشد و نمو آنها موثر است.
ادرار آور
آنهایی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند باید هر روز یک میوه خرمالو مصرف کنند، چون به کاهش حفظ آب کمک میکند. در حقیقت مصرف منظم این میوه میتواند از مشکل نگهداری آب به طور موثر جلوگیری کند. از آنجا که خرمالو حاوی مقدار زیادی پتاسیم است، بهتر است این میوه را به جای داروهای ادرار آور مصرف کنید، زیرا منجر به از دست رفتن پتاسیم قابل توجهی میشود.
خرمالو برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
بسیاری از مشکلات التهاب، عفونت و سرماخوردگی و آنفولانزا را میتوان با مصرف منظم خرمالو پیش گیری کرد.
خرمالو برای پاکسازی و سلامت کبد
خرمالو به طور موثر بدن راپاکسازی میکند و حاوی مقدار بالایی آنتی اکسیدان است که میتواند سموم بدن، به ویژه کبد را پاکسازی و سلامتی کبد، را حفظ کند.
خرمالو برای کنترل فشار خون
خرمالو برای کنترل فشار خون بالا موثر است و مقدار بالای پتاسیم این میوه به عنوان گشاد کننده عروق عمل میکند و در نتیجه جریان خون در بدن را افزایش میدهد بنابراین فشار خون کاهش مییابد.
جلوگیری از سرطان و بیماریهای دیگر از خواص خرمالو
رادیکالهای آزاد عامل مهمی در پشت انواع مختلف سرطان یا پیش روی آنها هستند و تنها راه خلاص شدن از آنها این است که مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان را تا حد ممکن مصرف کنید، چون اینها قادر به حذف رادیکالهای آزاد بدن هستند. خرمالو نه تنها سرطان ها، بلکه بیماریهای مختلف دیگری که توسط رادیکالهای آزاد ترویج و یا تسریع میشوند، جلوگیری میکنند..
سلامت پوست با خرمالو
محتوای گس آن به باز کردن منافذ پوست کمک میکند در نتیجه، پوست جوان و درخشان میشود. وقتی میوه در ماسکهای صورت همراه با عصاره لیمو و زرده تخم مرغ، ترکیب شود پوست چهره درخشان میشود.
آلرژیهای پوست و حساسیت
آنهایی که دچار آلرژیهای پوستی مزمن و حساسیت هستند از این میوه بهره لازم را خواهند برد. به همین خاطر خرمالو نارس باید در آب خیسانده شود و ۷ روز در آفتاب بماند و سپس به مدت ۳ روزبماند پس از ۱۰ روز، آب آن را باید در موضع مورد نظر با پنبه بمالید. این کار به تدریج حساسیت پوست را کاهش میدهد.
عوارض خوردن خرمالو
کسانی که فشار خون پایین دارند نباید این میوه را بخورند، چون میتواند فشار خون را کاهش دهد و منجر به بیماریهای مرتبط با فشار خون پایین شود.
مقدار قند این میوه واقعا بالا است و از این رو، کسانی که دیابت دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند.
بسیاری از مردم اشتباه میکنند که خوردن میوه با پوست را مفید تلقی میکنند. واقعیت این است که بیشتر تانیک اسید در پوست این میوه متمرکز است. در نتیجه، پوست آن هرگز نباید خورده شود؛ در غیر این صورت، منجر به تشکیل سنگ در معده میشود.
چه کسانی خرمالو نخورند
اگر دچار اضافه وزن هستید در خوردن خرمالو زیاده روی نکنید.
همچنین کسانی که اختلالات رودهای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماریهای قلبی و سل مبتلا هستند باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.