پخش زنده
امروز: -
«اطلس اندیشۀ معاصر عرب» حاصل پژوهش حسن علیپوروحید منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کتاب «اطلس اندیشۀ معاصر عرب»، جریانشناسی فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب از شرکت چاپ و نشر بینالملل به چاپ رسید.
معرفی تئوریک و دورنمای کلان از جریانهای فکری، نخبگانی و مراکز فکری معاصر عرب، مهمترین مقصد این کتاب است.
این کتاب به عنوان مقدمهای برای تعامل با جهان عرب و اسلام است. دادههای «اطلس اندیشۀ معاصر عرب» یک مقدمه و شروع است نه تحقیقی با پردازش ریز و تخصصی مسائل. به بیان دیگر، روش دایرةالمعارفی دارد نه تحقیق مسئلهمحور.
مطالعات و تحقیقات جهان عرب در میان مطالعات راهبردی معاصر در کشور ما هنوز ترازی درخور نیافته و اولویت آکادمیک ندارد، برخلاف مطالعات حوزۀ غرب و مدرنیته یا خردهگفتمانهای نازل مدرنیسم.
کتاب «اطلس اندیشۀ معاصر عرب» برای پاسخ به این پرسش اصلی تهیه شده که ماهیت «ابرگفتمانهای معاصر عرب» چیست؟
«اطلس اندیشۀ معاصر عرب» از چهار اطلس با درونمایههایی سامان یافته است:
اطلس اول، جریانشناسی فکری جهان معاصر عرب: این اطلس گزارش و تحلیل جریان های کلان فکریِ جهان معاصر عرب را برعهده دارد.
اطلس دوم، هویت فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جهان معاصر عرب: این اطلس برخی از مختصات فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و قومیِ جوامع عربی را ارائه میدهد.
اطلس سوم، مؤثرترین متفکران معاصر عرب: اطلس سوم اندیشمندان جریانساز و رهبران مکاتب فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دو قرن اخیر جهان عرب را به اختصار میشناساند.
اطلس چهارم، مراکز فعال فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب: اطلس چهارم فعالترین مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی جهان عرب را که مبدأ تصمیم و تحول در مقیاس ملی، عربی و منطقهای هستند، برگزیده و صد مرکز فکری، مطالعاتی و تحقیقاتی عربی را شناسانده است.
«اطلس اندیشۀ معاصر عرب؛ جریانشناسی فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب»، با همکاری پژوهشکدۀ باقرالعلوم علیهالسلام، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شد.