پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس فتا خوزستان برخی جرائم سایبری را معرفی و توضیحاتی درخصوص آنها ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، سرهنگ علی حسینی در تشریح تعداد از جرائم سایبری و چگونگی پیشگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران گفت: برنده شدن در مسابقه، ترفندی است که عدهای از کلاهبرداران با برقراری تماس از پیامرسانهای خارجی نظیر واتساپ و... با شهروندان، اقدام به دریافت شماره کارت یا ترغیب و هدایت آنها به یکی از عابربانکها میکنند.
وی با بیان اینکه سودجویان با خالی کردن حساب بانکی به اهداف خود میرسند، افزود: هیچکدام از ادارهها و سازمانهای دولتی از طریق پیامرسانهای خارجی تماس نمیگیرند و باید مردم مراقب اینگونه موارد باشند.
سرهنگ حسینی هتک حیثیت و تصاویر خصوصی افراد را از دیگر جرائم سایبری برشمرد و ادامه داد: در فضای واقعی مجرمان از برخی افراد با سلاح سرد یا گرم تهدید کرده و فرد را وادار به پرداخت پول یا تحویل کالا میکنند.
رئیس پلیس فتا خوزستان میگوید: در فضای مجازی هم همین تهدیدها و اخاذی رخ میدهد و به عقیده ما در فضای مجازی کنونی، واقعیتر از فضای واقعی جامعه شاهد جرائم هستیم، زیرا برای مثال وقتی در جمع به فردی توهین میشود، عده معدودی حضور دارند، ولی در فضای مجازی ممکن است میلیونها نفر توهین را ببینند
این مقام انتظامی تعداد پروندههای هتک حیثیت را بیشمار اعلام و اضافه کرد: بیشتر قربانیان اینگونه جرم، جوانان و نوجوانان هستند و باتوجه به اینکه جامعه خوزستان کاملا عشایری و سنتی است، قربانیان بیشتر دختران نوجوان هستند و با اعتماد به سایر افراد و ارسال عکسهای شخصی، افراد سودجو در فرصتی مناسب برای سوءاستفاده با اهداف گوناگون، فرد را به انتشار عکسها و فیلمهای شخصی تهدید میکنند و مورد اخاذی و سوءاستفاده قرار میدهند.
سرهنگ حسینی در پایان آگاهی نداشتن و کافی نبودن سواد رسانهای را دلیل اصلی گرفتار شدن افراد در دام مجرمان سایبری دانست و گفت: ارتقاء سواد رسانه ای، خودداری از اعتماد به افراد غریبه و توجه به هشدارهای پلیس نقش مهمی در پیشگیری از جرائم سایبری دارند.