پخش زنده
امروز: -
شرکتهای داروسازی استدلال میکنند که قیمت بالای دارو برای پوشش دادن هزینههای بالای تحقیقات و توسعه است، اما تحقیقات نشان داده که ارتباطی بین این دو وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، یک تیم چند ملیتی از دانشمندان در اولین تحقیق از این نوع، این مساله را بررسی کردند که آیا هزینههای زیاد تحقیقات و توسعه عامل قیمت زیاد دارو در آمریکا است یا خیر.
دفتر بودجه کنگره آمریکا برآورد کرده است بخش دارویی در سال ۲۰۱۹ مبلغ ۸۳ میلیارد دلار صرف تحقیقات و توسعه کرد. برآورد شده است که شرکتها برای وارد کردن هر دارو به بازار ، بین یک تا سه میلیارد دلار هزینه میکنند. از سوی دیگر بنا بر آمار شرکت «استاتستیکا»، صنعت دارویی آمریکا در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۹۰ میلیارد دلار درآمد داشت.
بنا بر اعلام «سای تک دیلی»، مردم آمریکا بیش از هر کشور دیگری پول بابت دارو میدهند. در سال ۲۰۱۹ بطور متوسط هر آمریکایی ۱۲۰۰ دلار صرف دارو کرده است. تحقیق موسسه «رند» در سال ۲۰۲۱ نشان داد که دارو در آمریکا ۲.۵۶ بار گرانتر از ۳۲ کشور است.
نمایندگان کنگره آمریکا در سالهای اخیر پیشنهادهایی برای کاهش قیمت دارو مطرح کردند که با مخالفت شرکتهای دارویی و گروههای تجاری رو به رو شده است.
«اولیور ووترز» استادیار در دانشکده علوم سیاسی و اقتصاد لندن و از محققان اصلی این تیم چند ملیتی میگوید: این تصور وجود دارد که هزینه زیاد تحقیقات و توسعه، قیمت زیاد دارو را توجیه میکند؛ اگر اینگونه باشد، در این صورت باید ارتباط مثبتی بین این دو وجود داشته باشد.
اما ووترز و همکاران او از دانشکده داروسازی دانشگاه کالیفرنیا در تحقیقات خود، در مورد ۶۰ داروی تاییدشده سازمان غذا و داروی آمریکا بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ چنین ارتباطی پیدا نکردند.
این محققان اطلاعات مربوط به قیمت گذاری دارو و هزینههای تحقیقات و توسعه را مقایسه و مشخص کردند هیچ ارتباطی بین هزینه تحقیقات و توسعه شرکتهای داروسازی با قیمت تعیین شده برای داروها وجود ندارد. ارزش درمانی داروها هم بررسی و مشخص شد که بین ارزش درمانی و قیمت داروها نیز ارتباطی نیست.
«اینماکولادا هرناندز» از تهیه کنندگان اصلی این تحقیق نیز میگوید: یافتههای ما نشان داد که شرکتهای داروسازی قیمت را نه بر اساس هزینههای تحقیق و توسعه یا ارزش درمانی دارو، بلکه بر اساس توان بازار تعیین میکنند.