پخش زنده
امروز: -
سرطان روده سومین سرطان شایع در میان زنان و مردان است و سالانه تعداد زیادی از افراد را در سراسر جهان مبتلا میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ متخصصان معتقدند گوارش افرادی که رژیم غذایی سالمی دارند، ورزش میکنند و وزن مناسب خود را حفظ میکنند احتمال ابتلایشان به سرطان روده ۳۰ درصد کاهش مییابد.
نتیجه تحقیقات نشان میدهد از جمله مواد غذایی کاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ محصولات لبنی غنی از کلسیم هستند که میتواند احتمال ابتلا به رشد سلولهای سرطانی در روده بزرگ را کاهش دهد.
همچنین غلات که سرشار از مواد مغذی و منیزیوم و فیبر هستند میتواند از یبوست جلوگیری و به ترکیبات سرطان زای روده نفود کند. روزانه ۹۰ گرم غلات کامل شامل جو دو سر، نان گندم کامل و برنج سبوس دار گزینههای خوب از این مواد هستند.
لوبیا و سایر حبوبات مثل سویا، نخود و عدس سرشار از فیبر پروتئین و ویتامینهای بی وای هستند، آنها همچنین دارای ترکیباتی به نام فلاونوئیدها و سایر انتی اکسیدانها هستند که از رشد تومورها جلوگیری میکنند.
میوههای رنگارنگ نیز میتوانند رشد سلولهای سرطانی را متوقف یا با التهاب مبارزه کنند، التهاب یکی از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان است. بهترین گزینه در این موارد را میتوان خانواده کلم و میوههای غنی از ویتامین سی مانند پرتقال عنوان کرد.