پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بیستمین مؤسسه علمی دنیا که در حوزه نانوفناوری حضور فعال علمی و فناورانه دارد، دانشگاه آزاد اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدمهدی طهرانچی افزود: این یک دستاورد بسیار قابل اتکاست که ما در این زمینه محصولات بی شماری در زمینه کشاورزی فناورانه، انرژیهای تجدیدپذیر، انرژی پاک، تجهیزات پزشکی و دارو داریم و در حوزه «بذر صیفی جات» پیشتاز کشور هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجوی ایرانی، ۵۸ هزار دانشجوی غیرایرانی و ۲۲ هزار استاد رسمی و تمام وقت، یکی از پنج دانشگاه بزرگ دنیاست. همچنین حدود ۳۸ هزار نفر استاد حق التدریس در این دانشگاه فعالیت میکنند و علاوه بر آن در حوزه آموزش و پرورش، حدود ۷۸۰ مدرسه و حدود ۱۳۰ هزار دانش آموز در کل کشور داریم که در این زمینه هم میتوانیم به عنوان مدارس الگو عمل کنیم.
طهرانچی یادآورشد: ۴۰ درصد پرستاران کشور را دانشگاه آزاد تربیت کرده است و در زمان کرونا نقش پرستاران در کشور اهمیت داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ارتباط دانشگاه با صنعت هم گفت: در طرح پژوهش یکپارچه، سامانهای با عنوان پژوهشیار طراحی کرده ایم که ۴۰ عنوان و ۴۰ هزار زمینه پژوهشی در آن عرضه میشود. همچنین در صندوق پژوهش فناوری غیردولتی، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان سرمایه گذاشتیم تا ایدههای خوب را به ثمر برسانیم.
دکتر طهرانچی افزود: یکی از موضوعات مهمی که دانشگاه آزاد با آن مواجه است جذب نخبگان برای هیأت علمی است که گاهی با مشکل ردیفهای استخدامی در دولتیها روبرو میشود و علت آن نداشتن هیأت مرکزی در دانشگاه برای جذب نخبگان هئیت علمی است.
وی یادآور شد: یک طرح ویژهای هم در علوم و تحقیقات برای جذب صد محقق تحصیل کرده دانشگاههای برتر در زمینه تدریس و جذب صد نخبه کشور برای احیای نیروی انسانی داریم.
دکتر طهرانچی درباره فرصتهای مطالعاتی دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد هم گفت: متأسفانه این فرصتهای مطالعاتی را دولت عهده دار است و وزارت علوم، ظرفیتی برای این دانشگاه در نظر نگرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره تحول مدارس سماء هم گفت: در هر استان یک دانشکده تعلیم و تربیت احداث میکنیم که وظیفه اش اداره این مدارس هست، تا پایان امسال ۱۳ دانشکده در استانها آماده میشود.
دکتر طهرانچی درباره پنجره واحد گفت: دولت سیزدهم تلاش کرده بیشتر از طریق غیرحضوری کارها به سرانجام برسد، طبعاً دانشگاه در اولویت اول یک است. مدیریت دانش بر روی اطلاعات هم بسیار مهم است. در این زمینه حرکتهای بزرگی انجام شد، ما اولین بار نظام یکپارچه آموزشی را در دانشگاه آزاد طراحی کردیم. برای مثال ما توانستیم پایان نامهها از مرحله پروپوزال و مدیریت بر فرایند و همچنین سامانه استعلام مدرک را تا نهایت یکپارچه کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش نیز گفت: سال گذشته یک برنامه پنج ساله را در ۱۰ بسته عملیاتی توسط هیأت امنا مصوب کردیم که یکی از آنها کارآمدسازی تحصیل است به گونهای که پاسخگوی نیاز پیشرفت کشور در تربیت منابع انسانی متخصص و متعهد و قادر به حل مسأله باشند و این تغییرات را به جد پیگیری میکنیم.
دکتر طهرانچی درباره کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه هم گفت: دور دوم کرسیهای آزاداندیشی سال گذشته با ۱۲ هزار نفر در قالب شش هزار کرسی فعال شد و امسال هم برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی با وسعت بیشتر هستیم.