پخش زنده
امروز: -
تاکنون ۴۲۴ نمونه زیستی از ردههای پستانداران، پرندگان و خزندگان خراسان جنوبی برای نگهداری در بانک نمونههای زیستی، به سازمان محیط زیست ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی حفاظت محیط زیست استان از فعالیت مستمر کارشناسان و محیط بانان این حوزه در جمع آوری نمونههای گونههای جانوری برای ذخیره و نگهداری در بانک ژن سازمان خبر داد و گفت: بانک ژن یکی از مراکز مهم نگهداری و ذخیره نمونههای ژنتیکی است که با هدف شناخت دقیق گونهها و تنوع زیستی در سازمان راه اندازی شده که با بررسی نمونههای ژنتیکی میتواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص گونههای زیستی در جهت شناسایی و حفاظت آنها ارایه کند.
راضیه دری گیو، گفت:کارشناسان و محیط بانان بانک ژن این اداره کل به صورت مستمر برای جمع آوری نمونههای گونههای جانوری استان از گونههای تلف شده تلاش کرده که با برنامه ریزیهای لازم فعالیتهای بانک ژن و ارایه آموزشهای لازم به رابطین بانک ژن، تعداد نمونه و تنوع ذخایر نمونههای بانک ژن استان جهت ارسال به بانک ژن سازمان افزایش یافته است.
وی گفت: در راستای عمل به وظیفه حفظ و مدیریت ذخایر ژنتیکی حیات وحش و به منظور غنی سازی و ارتقای کمی و کیفی نمونههای بانک زیستی استان و ستاد مرکزی تا کنون تعداد ۴۲۴ نمونه زیستی از ردههای مختلف پستانداران، پرندگان و خزندگان در استان تهیه و برای نگهداری و ذخیره در بانک نمونههای زیستی به سازمان ارسال شده است.
دری گیو گفت: با افزایش کمی نمونهها و نزدیکتر شدن به استانداردهای جهانی علاوه بر حفاظت از منابع ژنتیکی حیات وحش میتوان به دانشجویان و محققین کشور در دسترسی قانونی به منابع ژنتیکی کمک قابل توجهی کرد.
وی با اشاره به استفاده از پتانسیل محیط زیست و بهره مندی از توانمندیهای سایر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور ابراز امیدواری کرد که بتوان از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان یک ثروت ملی و ذخیره ارزشمند محافظت کرد و این امانت را به نسلهای آینده تحویل داد.
دری گیو گفت: در همین راستا جلسهی مشترکی نیز با جهاد دانشگاهی استان به منظور بهره مندی از توانمندی و ظرفیتهای جهاد دانشگاهی برای حفظ و صیانت از ذخایر ژنتیکی و زیستی استان برگزار شده که امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.