پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمانت اجرایی طرح الگوی کشت را بستههای حمایتی و تشویقی لحاظ شده در طرح عنوان کرد و گفت: در اجرای الگوی کشت، چیزی به نام تنبیه نداریم و فقط از مشارکت کنندگان حمایت میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در تشریح جزئیات الگوی کشت محصولات كشاورزی كه هفته گذشته رونمايی شد، درباره ضمانت اجرایی این طرح راهبردی تصریح کرد: رویکرد ما اعمال سیاستهای تشویقی است که بر اساس آن، کشاورزانی که الگوی کشت را اجرا کنند، در دریافت انواع حمایتها و تخفیفها از جمله یارانههای کشت و تولید و تخفیف در هزینههای آب و برق در اولویت قرار میگیرند.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح، چیزی به نام تنبیه در نظر گرفته نشده، محروم شدن از بستههای تشویقی را پیامد اجرا نکردن الگوی کشت عنوان کرد و گفت: طبق توافق با کمیسیون برنامه و بودجه و قولی که داده اند در لایحه بودجه سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه مشخص برای اجرای الگوی کشت در نظر گرفته خواهد شد و علاوه بر اين يارانه ها، دستگاههای ذیربط نیز مشوقهایی طراحی کرده اند.
قربانی افزود: در بسته تشویقی که وزارت نیرو طراحی کرده، کشاورزانی که یک یا چند قلم از ۱۵ محصول راهبردی را کشت کنند، مشمول ۵۰ درصد تخفیف در آب بها میشوند و در صورت افزایش بهره وری، تا ۵۰ درصد دیگر نیز میتوانند تخفیف بگیرند که در عمل، هزینه آب بهای آنها تا صفر شدن پیش میرود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در زمینه هزینه برق نیز طرحی در دست تهیه است که ارقام تخفیفهای در نظر گرفته شده در آن، بزودی اعلام خواهد شد.
وی افزود: همچنین مواردی مانند یارانه نهادهها و تولید، تخفیف در قیمت کود، کمکهای فنی و بلاعوض و سایر حمایتها به سمت کشاورزانی که الگوی کشت را اجرا کنند، هدایت خواهد شد.
معاون برنامه ريزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی تصریح کرد: در پرداخت یارانه تجهیز مزارع به سامانههای آبیاری تحت فشار نیز کشاورزانی که محصولات راهبردی را کشت کنند، در اولویت خواهند بود.
قربانی با اشاره به فراقوهای بودن اجرای الگوی کشت و نیاز وزارت جهاد کشاورزی به همکاری همه بخشهای حاکمیتی برای تحقق آن، از نامگذاری الگوی کشت به عنوان "الگوی وفاق ملی برای تامین امنیت غذایی" خبر داد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی آب، یک کارگروه ملی برای پیگیری و نظارت بر اجرای الگوی کشت به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل خواهد شد تا بر هماهنگی بین دستگاهها نظارت کند.
وی با بيان اينكه در سراسر کشور، استاندارها به عنوان مدیران عالی استانی، مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده دارند، تصريح كرد: پروژههای آب و خاک نیز از این پس در استانهایی اجرا خواهد شد که در اجرای الگوی کشت پیشرو باشند.
الگوی کشت که سادهترین تعریف آن، کاشت محصول مناسب در مکان و زمان مناسب است، سه شنبه ۱۸ مهرماه ۱۴۰۱ توسط وزارت جهاد کشاورزی رونمایی و به دستگاهها و استانهای سراسر کشور ابلاغ شد.