پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مطالعات انجام شده در زمینه مدیریت توفانهای ماسهای و گرد و غبار نشان میدهد ۳۰ میلیون هکتار از عرصههای طبیعی کشور تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، وحید جعفریان افزود: از این میزان حدود ۱۴میلیون هکتار به لحاظ خسارت زایی به منابع زیست انسانی نظیراراضی کشاورزی، سکونتگاههای روستایی و شهری، خطوط مواصلاتی، راه آهن، تاسیسات و صنایع به عنوان کانون بحرانی فرسایش بادی شناخته میشود.
وی بیان کرد: تاکنون تنها ۸.۷ میلیون هکتار از ۳۰ میلیون هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی از طریق فعالیتهای مختلف مقابله با بیابان زایی از جمله نهالکاری در عرصههای بیابان تثبیت شده است.
جعفریان ادامه داد: در زمان حاضر۳۰ میلیون هکتار از عرصههای تحت تاثیر فرسایش بادی به صورت دینامیک و رو به افزایش است و فعالیتهای اجرایی برای تثبیت این عرصه کند و نسبت به افزایش عرصههای بیابانی عقب است به همین دلیل نیازمند یک تحول گسترده و شتابان برای مهار بیابانزایی در کشور هستیم.
وی افزود: جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی در زمان حاضر نه تنها باعث حفظ بستر و خاک منطقه شده و شرایط غبارخیزی را از بین برده اند بلکه خودشان به یک جایگاه ویژهای برای انجام فعالیتهای اقتصادی و تولید ثروت برای جوامع محلی تبدیل شده و یکی از این موضوعات بحث گردشگری است که میتواند به بهبود شرایط اقتصادی در این مناطق کمک کند.
جعفریان گفت: سالانه حداقل یک میلیون هکتار از عرصههای آسیب پذیر طبیعی کشور تحت تاثیر بیابانزایی قرار میگیرد این درحالی است که منابع اعتباری دولتی که در راستای فعالیتهای متعدد مقابله با بیابانزایی انجام میشود در بهترین شرایط در طول برنامه ششم توسعه بیش از ۳۰۰ هزار هکتار نبوده است.