پخش زنده
امروز: -
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی گفت: به منظور کاهش وابستگیها، جهاد بومی سازی تجهیزات در پزشکی قانونی شکل گرفته است که از آن جمله میتوان به ساخت بخشی از کیتهای ژنتیک در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر مسعود قادی پاشا صبح روز سه شنبه ۲۷ مهر ماه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با اشاره به تلاشهای سازمان پزشکی قانونی کشور در بومی سازی تجهیزات گفت: کیتهای ژنتیک، سال گذشته توسط مرکز تحقیقات رونمایی شد که با کیفیتی بهتر و با هزینهای به مراتب کمتر از نمونههای خارجی به تولید رسیده است.
وی ساخت دستگاه هموژنایزر را از دیگر دستاوردهای پزشکی قانونی در تولید تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز عنوان کرد که در آزمایشگاههای سم شناسی مورد استفاده قرار میگیرد.
دکتر قادی پاشا از در دست ساخت بودن دستگاه GC و GC.Mass در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی نیز خبر داد و افزود: دستگاه GC و GC.Mass از دیگر دستگاههای با تکنولوژی بالا است که با همکاری شرکتهای دانش بنیان و مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در حال تولید است و به زودی رونمایی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجهیز و توسعه پزشکی قانونی استان اردبیل گفت: در حوزه آزمایشگاهی در استان اردبیل به جز آزمایش ژنتیک، تمامی آزمایشات، منطبق بر پروتکلهای بین المللی انجام میشود. در کنار آن در حوزههای معاینات، تشریح و کمیسیونهای تخصصی هم کار با کیفیت بسیار خوبی در حال انجام است و به مردم شریف این خطه خدمات ارائه میشود.
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان در ادامه به سابقه حضور و تجربه دو مدیرکل سابق و جدید پزشکی قانونی استان اردبیل اشاره و ابراز امیدواری کرد: با کمک مدیران ارشد قضایی و اجرایی استان، این اداره کل مسیر خود را در جهت توسعه و ارتقای هر چه بیشتر با شتابی فزونتر ادامه دهد.
وی در پایان با تشکر از زحمات دکتر فرخی مدیرکل سابق استان، برای خانم دکتر خوشنویس مدیرکل جدید آرزوی موفقیت کرد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین کثیرلو رییس کل دادگستری استان اردبیل با خیرمقدم به خانم دکتر خوشنویس مدیرکل جدید پزشکی قانونی استان گفت: دکتر خوشنویس از پزشکان و مدیران متخصص و باسابقه استان هستند و به عنوان اولین مدیرکل پزشکی قانونی خانم در میان استانهای کشور، برای ایشان آرزوی موفقیت دارم و اعلام میکنم که دستگاه قضایی استان حمایتها و همکاریهایی را که در گذشته با پزشکی قانونی داشته، از این پس نیز ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: یکی از نکات مورد توجه در این سند بحث روزآمدی دستگاه قضایی و از جمله پزشکی قانونی به عنوان یک مجموعه تخصصی و استفاده از فناوریهای نوین در آن هاست. نکته دیگر، بحث اتقان آراست که مورد تاکید رییس محترم قوه نیز میباشد و این امر قابل تحقق نیست مگر آنکه نظرات پزشکی قانونی نیز در پروندههای مربوط متقن باشد.
حجت الاسلام و المسلمین کثیرلو بحث عدم اطاله دادرسی را از جمله موارد مهم دیگر در سند تحول قضایی عنوان و خاطرنشان کرد: تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته، اما لازم است با همت مضاعف پیگیریهای بیشتری صورت گیرد تا از مدت زمان اظهار نظر کارشناسی در پروندهها کاسته شود.
وی اظهار داشت: در حوزه کار علمی، متقن و سریع، همکاران پزشکی قانونی تلاشهای خوبی داشته و دارند، اما با توجه به مستهلک شدن دستگاهها و تجهیزات و وابستگی فعالیتهای این مجموعه به تجهیزات به روز، لازم است در بحث جایگزینی تجهیزات این سازمان در این استان اقدام جدی صورت پذیردوی با اشاره به لزوم جبران عقب ماندگیهای استان اردبیل در بخشهای مختلف از جمله پزشکی قانونی، اظهار داشت: راه انداری مرکز پزشکی قانونی در برخی شهرستانها که با وجود تعداد زیاد مراجعین و فعالیت مراکز قضایی در آن شهرها، فاقد مرکز پزشکی قانونی است یا برخی شهرستانها که با وجود طول مسافت تا مرکز استان، فاقد مرکز فعال پزشکی قانونی هستند از جمله نیازهای استان است، آنهم در شرایطی که یک سوم پروندههای قضایی در پزشکی قانونی نیز گردش کار دارند.
وی با اشاره به صعوبت کار در پزشکی قانونی افزود: با توجه به صعوبت و حجم کاری بالا در پزشکی قانونی و نوع مراجعات به پزشکی قانونی که شامل افراد آسیب دیده و دردمند میشود، لازم است نیروی انسانی کافی برای این سازمان تامین شود آنهم در شرایطی که این عزیزان با وجود کمبود نیرو، در ساعات مختلف شبانه روز با سیستم قضایی همراهند و نسبت به رسیدگی به موارد ارجاعی اقدام میکنند.