پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه بوستون، کرونا ووهان و امیکرون را با هم ترکیب کرده و گونه جدیدی را به وجود آوردند که بحثبرانگیز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دانشمندان دانشگاه بوستون ویروس جدیدی را از ترکیب سویههای کرونا امیکرون و ووهان به وجود آوردهاند. برخی رسانهها میگویند محققان در ساخت این ویروس پروسههای ایمنی را پشت سر نگذاشته و حتی ممکن است عامل بیماریزای خطرناکی را به وجود آورده باشند که بتواند انسان را در معرض تهدید قرار دهد. ولی محققان نظر دیگری دارند.
ویروس کرونا جدیدی که توسط پژوهشگران دانشگاه بوستون ساخته شده، از ترکیب پروتئین اسپایک سویه امیکرون با سویه ووهان به وجود آمده است. این ویروس هیبریدی ۸۰ درصد از موشهایی را که مبتلا کرده بود، از بین برده و با این حساب از سویه اصلی امیکرون مرگبارتر ظاهر شده است. با این حال، محققان میگویند این سویه نسبت به سویه ووهان که ۱۰۰ درصد موشهای مبتلا را از پا درآورده، کشندگی کمتری دارد.
هدف محققان از ساخت این ویروس ، مطالعه درباره کرونا و علت گریز سویه کرونا امیکرون از سیستم ایمنی بدن بوده است. آنها میگویند توانایی این سویه در گریز از ایمنی به خاطر جهشهایی است که در پروتئین اسپایک آن به وجود آمده، اما تغییرات این پروتئین عامل کاهش کشندگی ویروس نبوده است.
کشف سایر عوامل تاثیرگذار در تعیین شدت خطر ویروس میتواند به کشف راههای مناسبتر برای مقابله با کرونا کمک کند. نتایج تحقیقات دانشمندان بهصورت پیشچاپ در پایگاه داده bioRxiv منتشر شده است.
اگرچه این مطالعه به درستی در یک آزمایشگاه زیستامنیتی سطح ۳ انجام شده و توسط یک کمیته بازرسی داخلی و کمیسیون بهداشت عمومی بوستون به تایید رسیده، اما جنجال زیادی پیرامون آن به وجود آمده است ، چون محققان پژوهش خود را به تایید موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژیها (NIAID) نرساندهاند.
آنها به NIAID اعلام نکردهاند که آزمایشهایشان میتواند عامل بیماریزای پیشرفتهتری با قابلیت ایجاد همهگیری (ePPP) بسازد یا خیر. تحقیقات در زمینه ویروسهایی که قابلیت ایجاد همهگیری دارند، برای دریافت بودجههای فدرال باید یک فرآیند بازرسی به نام چارچوب P۳CO را پشت سر بگذارد که مزایا و معایب چنین مطالعاتی را بررسی میکند.
«امیلی اربلدینگ»، رئیس واحد میکروبیولوژی و بیماریهای عفونی NIAID میگوید بحث این است که آنها باید قبل از شروع کار اعلام میکردند که به دنبال چه چیزی هستند تا در صورت نیاز بررسیهای لازم انجام می شد . این موسسه حالا قرار است ظرف روزهای آینده گفتگوهایی با این محققان داشته باشد.
دانشگاه بوستون تاکید کرد : این تحقیق یک تحقیق تقویت کاربردها نبوده، یعنی نمیخواسته قابلیتهای ویروس سارس کوو ۲ ایالت واشنگتن را افزایش دهد یا آن را خطرناکتر کند. در حقیقت محققان ویروسی ساختهاند که کمتر خطرناک است.» منظور از ویروس سارس کوو ۲ ایالت واشنگتن همان سویه ساده ووهان است.