پخش زنده
امروز: -
برداشت سیب زمینی از دو هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زیرکشت این محصول در استان مرکزی آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ طاهری کارشناس جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: پیش بینی میشود از این اراضی بالغ بر ۹۳ هزار تن محصول سیب زمینی برداشت شود.
طاهری میانگین تولید سیب زمینی در استان مرکزی را ۴۰ تن در هکتار عنوان کرد که تقریبا برابر میانگین کشوری است.
او بابیان اینکه استان مرکزی جزو استانهای پیشرو کشور در تولید سیب زمینی است افزود: بیشترین سیب زمینی استان در شهرستانهای اراک، فراهان، ساوه، شازند، خنداب و کمیجان تولید میشود.
طاهری در ادامه گفت: بالغ بر ۸۰ درصد مزارع سیب زمینی استان مرکزی مجهز به سیستمهای نوین آبیاری است و اکثر ارقام مورد کشت سیب زمینی در استان به مصرف خوراکیو بعضی از ارقام که جنبه صنعتی دارند به مصرف صنایع تولیدی چیپس و برای مصرف سرخ کردنی میرسد.
ذوالفقاری معاون فنی جهدکشاورزی شهرستان اراک هم سطح زیرکشت سیب زمینی در شهرستان را ۵۵۰ هکتار عنوان کرد و گفت: پیش بینی میشود از این میزان ۲۰ هزار تن محصول تولید شود.
ذوالفقاری بهره گیری کشاورزان از توصیههای کارشناسان جهادکشاورزی، رعایت تاریخ کشت و رعایت اصول فنی، خاکورزی مناسب، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری و عناصر ریزمغذی را دلیل افزایش محصول در واحد سطح دانست و افزود: حتی در برخی مزارع از میانگین عملکرد استانی بالاتر است.
گفته میشود برداشت سیب زمینی در استان مرکزی بصورت نیمه مکانیزه است.