پخش زنده
امروز: -
بیماری ام اس، بیماری التهابی است که غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛بیماری ام اس، بیماری التهابی است که غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند.
برخی نشانههای خاموش ابتلا به ام اسبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ ام اس Multiple Sclerosis که با نام اختصاری MS شناخته میشود که ژان - مارتن شارکو عصبشناس و استاد آسیب شناسی آناتومی اهل فرانسه سال ۱۸۶۸ توصیف کرد.
غلاف میلین یک لایه پروتئینی روی رشتههای عصبی است که این امر باعث افزایش سرعت هدایت پیامهای الکتریکی در طول تار عصبی میشود. میلین افزون بر افزایش سرعت انتقال پیامهای عصبی، وظیفه نگهداری از سلولهای عصبی را نیز به عهده دارد. این آسیب دیدگی میتواند در توانایی بخشهایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند اختلال ایجاد کند و باعث به وجود آمدن علائم و نشانههای زیاد جسمی شود.
MS به چند شکل ظاهر میشود و علائم جدید آن یا به صورت عود مرحلهای یا برگشتی یا در طول زمان به شکل متناوب اتفاق میافتد.
آسیب میلین در سیستم عصبی مرکزی باعث اختلال در انتقال پیامهای عصبی بین مغز و نخاع و سایر قسمتهای بدن میشود. این اختلال در انتقال پیام باعث ایجاد علائم اولیه ام اس میشود که نوع آنها به محل وقوع آسیب، بستگی دارد.
برخی نشانههای خاموش ابتلا به ام اس
۱- خستگی از شایعترین علائم ام اس است که بر توانایی فرد در امور روزمره در منزل و محل کار تاثیر بسزایی دارد و ممکن است برجستهترین علامت بیماری در فردی باشد که محدودیت فعالیتی دیگری ندارد.
۲- خواب رفتگی صورت، بدن یا اندامها (دستها و پاها)، حفظ تعادل و هماهنگی اعضای بدن مشکلات راه رفتن، جزو شایعترین محدودیتهای حرکتی در بیماران مبتلا به ام اس است.
۳- مشکلات بینایی، در بسیاری از مبتلایان نخستین علامت بیماری است و شروع ناگهانی دوربینی، درد چشم یا تاری شدید بسیار نگران کننده است.
۴- اختلال عملکرد مثانه
۵- اختلال عملکرد رودهای
۶-سرگیجه و احساس منگی
۷- درد اندام
۸- تغییرات شناختی
۹- تغییرات احساسی
۱۰- اختلال در صحبت کردن و کلام و صدا
۱۱- اختلال در بلع غذا
۱۲- کاهش شنوایی
۱۳- لرزش غیرقابل کنترل در قسمتهای مختلف بدن
برخی نشانههای خاموش ابتلا به ام اساگر چه علت بیماری مشخص نیست، اما مکانیزم اصلی آن آسیب زدن سیستم ایمنی بدن یا اختلال در سلولهای تولیدکننده غلاف میلین است بیماری خودایمنی هنگامی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز میکند.
دلایل ارائه شده در مورد این مکانیزمها شامل عوامل ژنتیکی و وراثت، عوامل محیطی یا عفونت، نژاد و عوامل جغرافیایی و سایر بیماریها است.
معمولاً MS براساس نشانهها و علائم و نتایج آزمایشهای پزشکی تشخیص داده میشود و پیشترها درمان مشخصی برای اماس وجود نداشت تا اینکه محققان کانادایی موفق به درمان آن شدند.
درمانهای موجود به منظور بهبود عملکرد بدن پس از هرحمله و جلوگیری از حملات جدید صورت میگیرد و این بیماری بهطور معمول در سنین ۲۰ تا ۵۰ و در زنان حدود ۲ برابر مردان اتفاق میافتد.