پخش زنده
امروز: -
بیم آن میرود مسئله توزیع کرسیهای اختصاص یافته به کردها بین احزاب کردی و همچنين مواضع جریان صدر در قبال دولت جدید، مسئله تشکیل کابینه جدید و اعلام آن را به تعویق بیندازد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از تلويزيون العالم، مأمور تشکیل کابینه جدید عراق در حالی به رایزنیهای خود برای تشکیل کابینه ادامه میدهد که بیم آن میرود مسئله توزیع کرسیهای اختصاص یافته به کردها بین احزاب کردی و نیز مواضع جریان صدر در قبال دولت جدید، مشکلات زیادی در راه تشکیل کابینه آینده به وجود بیاورد.
محمد شیاع السودانی مأمور تشکیل کابینه جدید عراق به رایزنیهای خود برای تشکیل کابینه ادامه میدهد. از ۲۲ کرسی کابینه، چهار کرسی آن به کردها اختصاص داده شده است.
ناظران احتمال میدهند موضوع تقسیم این چهار وزارتخانه بین حزب دموکراتیک کردستان و حزب اتحادیه میهنی کردستان بار دیگر اختلافات بین آنها را شعله ور کند و همین مسئله تشکیل کابینه جدید و اعلام آن را به تعویق بیندازد.
پایان دوره ریاست جمهوری در عراق بحث و جدلهایی بین گروههای سیاسی به وجود آورد و حزب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات درباره یک نامزد واحد به توافق نرسیدند و در نهایت مسئله با انتخاب عبداللطیف رشید به عنوان نامزد توافقی حل شد.
غیاث السورچی از رهبران حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق گفت: مراسم تحویل پست ریاست جمهوری به عبداللطیف رشید برگزار شد. اینجا و آنجا میشنویم که میگویند مناصب تقسیم شده و هر حزب و گروهی سهم خود را گرفته است، اما این حرف و حدیثها نادرست است. هیچ نشست یا گفتگویی درباره توزیع مناصب یا ساز و کار توزیع آن صورت نگرفته است، اما به طور کلی ما کردها ۶۵ کرسی داریم و سهم ما بیش از ۱۹ درصد است و هر حزبی هم سهم خود را دریافت خواهد کرد.
چهار کرسی از ۲۲ کرسی کابینه جدید عراق به ریاست محمد شیاع السودانی به کردها اختصاص یافته است و همین مسئله باعث ازسرگیری اختلافات دو حزب اصلی کردی بر سر تقسیم پستهای کلیدی خواهد شد.
وفاء محمد عضو حزب دموکرات کردستان عراق گفت: بر اساس تعداد کرسی کردها در پارلمان، چهار یا پنج کرسی کابینه به آنها اختصاص خواهد یافت. اگر ۲۵ وزارتخانه داشته باشیم، پنج وزارتخانه به آنها داده میشود، اما به نظر من چهار وزارتخانه به آنها داده میشود که یکی از آنها از وزارتخانههای حاکمیتی خواهد بود که به احتمال زیاد وزارت خارجه است و یکی از معاونان رئیس جمهور نیز از کردها خواهد بود. این مناصب بین آنها توزیع میشود. وزارت حاکمیتی و یک وزارتخانه خدماتی به حزب دموکرات داده میشود و دیگر وزارتخانه خدماتی به اتحادیه میهنی واگذار خواهد شد، زیرا عبداللطیف رشید رئیس جمهور جدید عراق از رهبران حزب اتحادیه میهنی است و ریاست جمهوری به حزب اتحادیه میهنی تعلق دارد.
همچنین مواضع اولیه مقتدی صدر رئیس جریان صدر درباره دولت محمد شیاع السودانی پرسشهایی درباره ماهیت رابطه این جریان با دولت و رویکرد آن در قبال این دولت به وجود میآورد و همین امر باب سناریوهای مختلف را باز میکند که شاید تحریکات و اعتراضات مردمی علیه دولت یا در نطفه خفه کردن آن، از جمله این سناریوها باشد.