پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی از دادرسی الکترونیک بیش از ۲۲ هزار و ۸۰۰ مورد در این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد این نوع از دادرسیها در استان به صورت الکترونیک انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، الکترونیکی شدن دادرسیها روندی است که بیش از یک دهه در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از دادرسی الکترونیکی، بهره برداری از ابزارها و روشهای الکترونیکی ارتباطی برای طرح دعوی در دادگاه و انجام فرایند دادرسی از تسلیم دادخواست و شکواییه و اوراق قضایی تا رسیدگی به دعوی و دلایل صدور رای و اجرای آن است.
بهره گیری از فناوریهای نوین به عنوان یکی از اولویتهای دستگاه قضایی و مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه قرار گرفته و اقدامات گوناگونی در این حوزه انجام شده است.
حجت الاسلام والمسلمین علی موحدی راد رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه برگزاری جلسات دادرسی به صورت الکترونیک ویژگیها و مزایای فراوانی برای مردم به همراه داشته است تاکید کرد: با نظر سنجیهای به عمل آمده، ۹۹ درصد از شرکت کنندگان در دادرسیهای آنلاین اعلام کرده اند که موافق ادامه طرح دادگاههای آنلاین هستند و ۹۸ درصد از شرکت کنندگان هم اعلام داشته اند که برگزاری این نوع از دادرسیها باعث کاهش هزینههای آنان میشود.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برگزاری دادرسیهای آنلاین ضمن صرفه جویی در وقت و هزینهها، تکریم حقوق شهروندان را به همراه دارد، گفت: برگزاری جلسات دادرسی با بهره گیری از فناوریهای نوین و با در دسترسترین امکانات برگزار میشود و فرد میتواند از طریق موبایل هم در این جلسات هم حضور داشته باشد. ضمن اینکه محدودیت جغرافیایی در برگزاری این جلسات وجود ندارد. فرد میتواند چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور در این دادرسیها که به صورت برخط برگزار میشود، حضور پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین موحدی راد در ادامه با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا پایان ۲۳ مهر بیش از ۲۲ هزار و ۸۰۰ دادرسی الکترونیک توسط دستگاه قضایی استان خراسان جنوبی برگزار شده است تاکید کرد: با اقدامات صورت گرفته و تلاش همکاران در خراسان جنوبی این استان رتبه اول کشور را در خصوص برگزاری این نوع از جلسات دادرسی را کسب کرده است.
رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی در ادامه به اقدامات انجام شده در راستای شناسایی محکومان متواری پرداخت و گفت: با فراهم سازی امکان ثبت مشخصات مجلوبین و محکومین متواری در سیستم و اطلاع رسانی سریع، به محض ورود شخص به هر کدام از حوزههای قضایی و شعب دادگستری استان این افراد شناسایی میشوند. تاکنون ۶ هزار و ۵۹ نفر از این طریق شناسایی و دستگیر شده اند.
وی در ادامه به طراحی و پیاده سازی نرم افزارها و سامانهها با هدف ارائه خدمات بیشتر و بهتر به مردم پرداخت و گفت: نرم افزار کمیسیون عفو، سامانه پالایش و بازبینی پرونده اجرای احکام مدنی، سامانه ارزیابی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، سامانه ارزیابی شعب، سامانه وکلای تسخیری، سامانه موارد قانونی ابلاغ و دیگر سامانههای طراحی شده نقش مهمی در ارائه خدمات با کیفیتتر به مردم داشته است.