پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ثبت ایده و اختراع پایان راه نیست بلکه فرصتی است تا فناور بدون نگرانی از سرقت ایدهاش روی تجاری سازی محصول، ورود آن به بازار و رفع مشکلی از سلامت کشور کوشش کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ یونس پناهی با بیان اینکه ۵۰ اختراع حوزه سلامت با محوریت تجاریسازی شناسایی شده است، افزود: هماکنون در حوزه سلامت از ۱۰ درصد از اختراعهای ثبت شده، حمایت شده است و تجاریسازی میشوند.
وی ادامه داد: باید کیفیت و درصد تجاری سازی ایدههای ثبت شده را تا افق ۱۴۰۴ به ۲۰ درصد افزایش یابد تا استادان به تجاری سازی سندهای ثبت اختراع (پتنتها) تشویق شوند و محصولات را وارد بازار کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: در دنیا اینگونه مرسوم است که ایده فناورانه در قالب Patent ثبت میشود تا فرد فرصت کافی داشته باشد تا ایده را به محصول برساند و سپس آن را تجاری و روانه بازار کند. سند اختراع (پتنت) ثبت میشود تا در این بازه زمانی دیگران از آن دانش، خلاقیت و نوآوری سواستفاده نکنند.
پناهی افزود: نباید ثبت اختراع و پتنت را به ثبت ادعا تنزل بدهیم، با اینکه ایده در جایگاه خودش بسیار ارزشمند است، ولی اگر آن ایده ۲۰ سال به نام فردی ثبت شود و هیچگاه به مرحله تجاری سازی نرسد، فایدهای نیزبرای کشور نخواهد داشت. باید همه تلاشها به کار گرفته شود تا ایدهها منجر به رفع مسئله در حوزه سلامت کشور شوند.
وی تاکید کرد: هدف اصلی ما رسیدن به محصول است. همانطور که در تحقیقِ پاسخگو و مسئله محور، ضروری است پس از تهیه و انتشار مقاله، فرآیند را تا مرحله تولید محصول و خدمت ادامه داد، در مرحله ثبت ایده و اختراع نیز باید روالها را تا عرضه محصول به بازار ادامه داد.