پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر آثار تربیتی نماز ، خواستار توجه جدی مسئولان به اقامه نماز شد .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی امروز در اجلاس سراسری نماز افزود: در برخی شهرک های با بیش از 120 هزار نفر جمعیت ، فقط 3 مسجد احداث شده است و باید به گونه ای عمل شود که ساخت مسجد در اولویت قرار گیرد.
وی با برشمردن مصادیقی از کم توجهی به مسائل فرهنگی به ویژه فریضه نماز در کشور ، خواستار افزایش بودجه و اعتبارات تخصیصی به این واجب الهی شد و گفت: باید به همان اندازه که به امور ورزش و موسیقی در کشور توجه می شود به مقوله مهم نماز در کشور نیز اهمیت ویژه ای داده شود و مجلس نیز باید در مصوبات خود به این مهم توجه کند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: اگرچه به نسبت قبل درسطح خوبی قرارداریم اماهمچنان با سطح مطلوب ومورد نظردربحث نماز فاصله داریم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم قائم مقام سازمان صداوسیما هم با اشاره به تاثیر منفی مدرنیسم بر ارزش های الهی و انسان ، نتیجه ناتوی فرهنگی را ایجاد نوعی سبک زندگی بدون بصیرت دانست و آن را ناشی از بی توجهی به سرمایه های دینی و اکسیر نماز را نوید بخش آرامش جوامع دانست.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم از تصویب سند راهبردی توسعه نماز دراین سازمان خبر داد و با برشمردن مصادیقی از تولید محتوا در برنامه های شبکه ها، برنقش رسانه ملی برحفظ و تقویت مبانی اعتقادی جامعه تاکید کرد و افزود: نیازامروز بشر به معنویت بیش ازهمیشه ی تاریخ است توسعه و ترویج فرهنگ نماز را موجب سعادت جامعه دانست.
سید محمد عبداللهی معاون فرهنگ ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشورنیز گفت: ارزیابی اجلاسهای نمازگذشته ، نشان از تأثیر این اجلاس بر فرهنگسازی نماز دارد.
سید محمد عبداللهی افزود: برای برگزاری اجلاس بیست و دوم، 7 جلسه هماهنگی بین دبیرخانه دایمی و کارگروه ها تشکیل شد که خوشبختانه برابرتقویم زمانی داده شده به 6 کارگروه، کارها انجام گرفت و فعالیتهای مؤثر سختافزاری و نرمافزاری خوبی از آنها شاهد بودهایم.
وی با اشاره به دیگربرنامه های این اجلاس، ایجاد پنلهای تخصصی نماز وسبک زندگی ، ارائه مصوبات کارگروهها حول 5محور وارائه سخنرانیهای علمی ومقالات برتردرصحن اجلاس را ازمحورهای تشکیل آن برشمرد و افزود: مهمترین محوردرسخنرانیها این است که چگونه میتوان برمبنای آموزهها ومحتوای نماز،الگوهایی درخصوص سبک زندگی مردم دراختیاردستگاههای اجرایی، رسانهها و نهادهای فرهنگی قرار داد.
معاون فرهنگ ، آموزش و پژوهش دبیرخانه دایمی اجلاس نماز افزود: چاپ بیش از هزار و 600 عنوان کتاب در حوزه پژوهشی نماز ، رویکرد خوب فیلمسازان به نماز، دسترسی آسان مردم به نمازخانهها نسبت به گذشته، توجه و حساسیت مدیران کشوربه موضوعات نمازبه لحاظ فرهنگی و اجتماعی،ازاقدامات مثبتی است که در جهت اقامه نماز تا به حال درکشور صورت گرفته به گونه ای که ارزیابی 21 اجلاس گذشته و آثاری که این اجلاسها درجامعه داشتند حاکی ازاین است این اجلاس میتواند در درازمدت ، آثار مؤثری بر فرهنگ سازی نماز در کشورداشته باشد.
دبیرکمیته علمی وپژوهشی بیست ودومین اجلاس سراسری نماز هم گفت: تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه این اجلاس 1586مقاله بودکه از این تعداد 947مقاله توسط آقایان و639مقاله توسط بانوان به دبیرخانه این اجلاس رسیده است.
حجتالاسلام متقینیا افزود: 9درصد نویسندگان مقالات رسیده دارای مدرک تحصیلی دکتری ،26 درصد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد، 63 درصد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و 2 درصد هم دارای مدرک کاردانی و دیپلم بودهاند.
دبیرکارگروه علمی اجلاس سراسری نماز با اشاره به محورهای این همایش گفت: ازمجموع مقالات رسیده به اجلاس، هزار و 197مقاله در محورنماز و سبک زندگی، 149مقاله در محور نماز و سلامت اقتصادی ، 81 مقاله حول محور سبک زندگی و اقتصاد سالم ، 105 مقاله حول محور نماز وکاهش آسیب های اقتصادی و 54مقاله هم شامل موضوعات آزاد مرتبط با نماز است که در موضوع نماز و کاهش آسیب های اقتصادی، چهار مقاله و دربخش مقالات آزاد مرتبط با نماز نیز یک مقاله عنوان برتر را کسب کرد.
حجت الاسلام متقی نیا گفت: پس ازفرآیند داوری مقالات توسط کمیته داوران درنهایت بیست مقاله برای ارائه شفاهی و20مقاله نیزبرای ارائه به صورت پوستردر این اجلاس پذیرفته شدند که این مقالات در کتابچه مجموعه مقالات به چاپ خواهند رسید. همچنین کتابچهای شامل مجموعهای ازچکیده یکصد و ده مقاله برتربه چاپ خواهد رسید.
قائم مقام ستاد اقامه نمازکشورهم با اشاره به شعار امسال اجلاس گفت: اگر امسال این شعار را برای اجلاس نماز درنظرگرفتهایم به دلیل آن است که نمازبا تمامی بخشهای زندگی ما درارتباط است.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی افزود:در این اجلاس تمام دستگاهها با همدیگر همکاری لازم را داشتهاند و البته در پایان این اجلاس یک توافقنامههایی را با نهادها امضا میکنیم و دراجلاس امسال هم در سه بخش ، از 10دستگاه که فعالیتهای خوبی داشتند تقدیر می شود و به سازمانهایی که کمکاری کردهاند به صورت کتبی تذکر میدهیم.
دبیر ستاد اجلاس سراسری نمازبا اشاره به برپایی نمایشگاه جانبی عطرحضور گفت: در نمایشگاه امسال 100غرفه محصولات فرهنگی ارائه میشود و غرفههایی برای کودکان و نوجوانان داریم ، همچنین امسال فیلمهایی با عنوان نماز اکران می شود ، ایستگاههایی برای پاسخگویی به سوالات پیش بینی شده و نشستهایی تخصصی هم دراین دو روز برگزارمیشود.
در این اجلاس، گزارش هیئت ارزیابی ستاد اقامه نمازاجلاس بیست ودوم و بیانیه هیئت داوران ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی نیز قرائت و از نهادهای آموزش و پرورش ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، صدا و سیما ، کمیته امداد امام خمینی(ره) ، وزارت کشور ، سازمان زندان ها ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران ، سازمان انرژی اتمی، سازمان اوقاف و امورخیریه، سازمان بهزیستی کشور ، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو به دلیل فعالیتهایی برجسته تر در حوزه نماز قدردانی شد.
اجلاس بیست و دوم نماز درلرستان درحالی برگزارمی شود که بیست و یکمین اجلاس سراسری نمازبا عنوان" نماز و نهضت مسجد سازی "در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 15 و 16 شهریور 1391 در استان کرمانشاه برگزار شد.
مراسم اختتامیه بیست و دومین اجلاس سراسری و دوروزه نماز درلرستان، فردا پنجشنبه، چهاردهم شهریور برگزار می شود.