پخش زنده
امروز: -
یافتههای مطالعهای جدید نشان میدهد داشتن علائم کرونا با تضعیف سلامت روان و رضایت کمتر از زندگی ارتباط دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «نیوز مدیکال»، پژوهشگران «کینگز کالج لاندن» و «یونیورسیتی کالج لاندن» با همکاری چندین موسسه در انگلستان این مطالعه را درباره تاثیر ابتلا به کرونا بر سلامت روان و رضایت از زندگی انجام داده اند و در نشریه «لنست سایکیاتری» چاپ شده است.
دادههای این مطالعه از ۱۱ مطالعه طولی بین آوریل ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱، با حضور ۵۴ هزار و ۴۴۲ نفر استخراج شده است؛ مبنای ابتلا به کرونا در این مطالعه، تست مثبت کرونا نبود و بر اساس گزارش فرد و باورش مبنی بر ابتلای به کرونا، است.
یافتهها نشان داد افزایش فشار روانی، افسردگی، اضطراب و پایینتر بودن سطح رضایت از زندگی در افرادی که گفته بودند سابقه ابتلا به کرونا داشته اند، بیشتر بوده است.
این مطالعه همچنین نشان داد همبستگی بین گزارش فرد از ابتلا به کرونا با افت سلامت روان، با گذشت زمان کمتر نمیشد، مسالهای که تاثیرات ماندگار این بیماری و نیاز به مراقبت و پیگیری طولانیتر این افراد را پررنگتر میکند.
این مطالعه همچنین نشان داد این همبستگی بین باور فرد به اینکه به کرونا مبتلا شده با افت وضعیت سلامت روان، در افراد ۵۰ سال به بالا بیش از دیگران است. این مسئله میتواند بیانگر این نکته باشد که افراد مسنتر، پس از ابتلا، ممکن است بیش از دیگران در معرض نشانههای کرونای شدیدتر و ریسک بیشتر تغییرات رگهای خونی یا دگرگونی مغزی باشند.