پخش زنده
امروز: -
سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد: نوزده میلیون نفر در افغانستان در سطح بالایی از نا امنی غذایی قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد: نوزده میلیون نفر در افغانستان در سطح بالایی از نا امنی غذایی قرار دارند.
همزمان با روز جهانی غذا، سازمان دیدبان حقوق بشر امروز در گزارشی اعلام کرد: نیمی از جمعیت افغانستان که بیشتر از نوزده میلیون نفر را دربر میگیرد، سطح بالای ناامنی غذایی را تجربه میکنند.
براساس این گزارش، فقط در سال دو هزار و بیست و دوی میلادی، سی و چهار هزار کودک در افغانستان به علت ابتلا به سوءتغذیه در بیمارستانها بستری شدهاند.
از سوی دیگر افغانستان در انتهای فهرست شاخص گرسنگی جهان قرار گرفته است.
براساس تازهترین گزارش " شاخص جهانی گرسنگی "، افغانستان در میان صد و بیست و یک کشور گرسنه جهان، جایگاه صدونهمین کشور گرسنه جهان را به خود اختصاص داده است.
براساس این گزارش، بیست و نه درصد مردم افغانستان دچار سوءتغذیه هستند.
همچنین پنج درصد کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست میدهند.
شاخص گرسنگی جهان افزود: نزدیک به سی و نه درصد کودکان زیر پنج سال از کوتاهی قد رنج میبرند.
خشکسالی، فقر شدید، بی ثباتی سیاسی و افزایش نرخ مواد اولیه از عواملی است که افغانستان را در انتهای فهرست کشورهای گرسنه جهان قرار داده است.
این گزارش در حالی منتشر شده است که اداره توسعهای سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود اعلام کرد: میزان افرادی که با کمبود مواد غذایی در افغانستان روبرو هستند در مقایسه با سه سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.
چندی قبل نیز دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در پیامی از طریق توئیتر اعلام کرد: نود درصد مردم افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند و حدود پنجاه درصد مردم این کشور به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند.
اوچا همچنین به افزایش فقر در افغانستان هشدار داده است.
این در حالی است که کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز چندی قبل در بیانیهای هشدار داد: فقر یک تهدید جدی برای شهروندان افغانستان است.
از سوی دیگر برنامه جهانی غذا در افغانستان اعلام کرده است این سازمان تا پایان زمستان امسال برای بیش از پانزده میلیون نفر در افغانستان مواد غذایی کمک میکند.
وحید الله امانی سخنگوی برنامه جهانی غذا در افغانستان گفته است انبار و توزیع صد و پنجاه هزارتن مواد غذایی بخشی از برنامه این سازمان است.
سازمانهای بین المللی برای کمک به قشرهای نیازمند افغانستان با کمبود بودجه مواجه هستند.
از مجموع بودجه درخواستی سازمان ملل متحد برای کمکهای بشردوستانه در افغانستان فقط چهل و پنج درصد آن تامین شده است.
وضعیت بحران غذایی در افغانستان در حالی است که آمریکا، نه میلیارد دلار از ذخایر ارزی افغانستان را مصادره کرده است.
طالبان، اعمال تحریمهای بین المللی و مصادره ذخایر ارزی افغانستان در آمریکا را از عوامل وضعیت موجود مردم این کشور میدانند