پخش زنده
امروز: -
وضعیت جدید تروریسم در مناطق مختلف کشور به ویژه در منطقه "سوات" نشانه بارزی است از خطر جدی برای مردم پاکستان که در دو دهه گذشته هدف بدترین ناآرامیها قرار گرفته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه جنگ اسلام آباد در بخش تحلیلهای خود، به بررسی پدیده تروریسم و مبارزه با آن پرداخت و نوشت: وضعیت جدید تروریسم در مناطق مختلف کشور به ویژه در منطقه "سوات" نشانه بارزی است از خطر جدی برای مردم پاکستان که در دو دهه گذشته هدف بدترین ناآرامیها قرار گرفته اند.
حضور سازمانها و افزایش حوادث تروریستی در منطقه سوات با واکنش شدید مردم این منطقه مواجه شده است. در چند روز گذشته همزمان با عید ولادت پیامبر اسلام (ص) نقشه یک حمله تروریستی بزرگ که گفته میشود از سوی سازمان بدنام داعش ترتیب داده شده بود، با واکنش به موقع پلیس پاکستان خنثی شد. در روز گذشته، حمله تروریستی از سوی افراد ناشناس در منطقه مستونگ بلوچستان منجر به کشته شدن ۳ تن، از جمله "نور محمد مسکان زی" رئیس پیشین دیوان عالی هنگام ورود وی به مسجد برای برپائی نماز و زخمی شدن ۶ نفر دیگر شد که براساس گزارش ها، تاکنون یک گروه از ارتش آزادیبخش بلوچستان پاکستان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
در وضعیت حاضر، لازم است برای جلوگیری از تکرار و تشدید حملات تروریستی تمام اقدامات لازم به عمل آید. در این زمینه، این امر مایه اطمینان خاطر است که دولت فدرال با بررسی موضوع در پایان آخرین جلسه کابینه که بیم آن میرفت که وضعیت اخیر ممکن است دستاوردهای ضد تروریسم را معکوس جلوه دهد، بلافاصله وارد عمل شده و با برگزاری نشست کمیته امنیت ملی با حضور شهباز شریف نخست وزیر، وزرای فدرال و رؤسای نیروهای مسلح و سازمانهای اطلاعاتی در روز جمعه تصمیمات مهمی در این خصوص اتخاذ شد.
از سوی دیگر، کمیته امنیت ملی پاکستان علاوه بر این تصمیمات با احیای کمیته عالی دوران ریاست نواز شریف و ژنرال "راحیل شریف" برای مقابله بهتر با وضعیت حال حاضر موافقت کرد. دفتر نخست وزیر پاکستان با انتشار بیانیهای در این خصوص اعلام کرد، در جلسه روز جمعه برای تشکیل کمیتهای در سطح مرکزی به ریاست " شهباز شریف" تصمیم گرفته شد. براساس تصمیم شرکت کنندگان جلسه کمیته امنیت ملی پاکستان نقش محوری در راهبرد جدید ضد تروریسم را اداره ملی مبارزه با تروریسم برعهده خواهد داشت که با همکاری نزدیک با ادارات مبارزه با تروریسم استانی در این راستا حرکت خواهد کرد.
همچنین براساس این تصمیم، توافق شد که زیرساختهای اساسی در راستای مبارزه با تروریسم در سطوح فدرال و استانی تقویت شود و نهادهای اجرائی به فناوری مدرن مجهز شوند و جذب افراد کارآمد بیشتری انجام گیرد. به گفته دفتر نخست وزیری شهباز شریف، سازمان ملی مبارزه با تروریسم همچنین مسئولیت حفاظت از کریدور اقتصادی چین و پاکستان را بر عهده خواهد داشت.
"محسن داور" نماینده مجلس ملی و "افتخار حسین " رهبر حزب ملی مردمی از دیگر شرکت کنندگان این نشست بودند، اما هیچ نمایندهای از سوی دولت ایالت خیبرپختونخواه در جلسه حضور نداشتند که گفته میشود به علت اختلافات سیاسی میان دولتهای فدرال و ایالتی بوده است. با اینحال، عدم حضور نمایندگان درباره مسائل ملی مهم روش بسیار تأسف بار و ضد ملی است که به هیچ عنوان نباید ادامه پیدا کند.
با این حال، یکی از مقامات ارشد دولت ایالتی در گفتگوی غیررسمی با خبرنگاران قابل تأمل است که همه رویدادهای تروریستی در این ایالت تنها مربوط به گروه ممنوعه تحریک طالبان پاکستان نیست و بسیاری از گروههای مخالف تحریک طالبان پاکستان نیز در این منطقه سرگرم فعالیت هستند. به گفته وی، تحریک طالبان پاکستان در حمله اخیر به خودرو مدرسه دست نداشته است و بهتر است برای حل مشکل در کنار استفاده از نیروهای لازم، مسیر مذاکره با تحریک طالبان پاکستان نیز باز بماند و در این روند از حمایت علمای سابق و دولت افغانستان استفاده شود.