پخش زنده
امروز: -
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، قراراست حدود ۶۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان به کشت فصلی پاییزه اختصاص داده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گردهمایی برنامه ریزی کشت های پاییزه استان گفت:امروز به منظور هماهنگی و همراهی و ارائه برنامههای ما در کشت پاییزه ، همه روسای مراکز خدمات جهادکشاورزی و مدیران شهرستانی به این نشست دعوت شدند که بتوانیم در یک گفتگوی دو طرفه برنامههای سال زراعی ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ را نهایی کنیم.
پریچهر افزود:در کشت پاییزه بخش عمده فعالیت ها با توجه به اهمیت تولید گندم و محصولات اساسی مورد تاکید ما است و تلاش خواهیم کرد با در نظر گرفتن نیازهایی که از نظر سوخت، کود و سموم شیمیایی و برنامه ترویجی آماده شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد و در راستای اهداف وزارت جهاد کشاورزی در بحث افزایش خودکفایی و خود اتکایی در محصولات مختلف تلاش کنیم .
وی در ادامه اظهار داشت: انشالله بتوانیم بر اساس اینکه خوزستان به عنوان استان اول تولید محصولات اساسی به ویژه گندم است در سال جاری با شدت و تلاش بیشتر انجام شود و همه تمهیدات برای یک تولید مناسب در سال زراعی ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ اندیشیده شده است تا باتلاش روسای مراکز خدمات کشاورزی، مدیران، محققین و مروجین به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
پریچهر افزود: تمام تلاش ما این است که از کشاورزی معیشتی و سنتی به کشاورزی تجاری دست یابیم.
مدیرکل سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت:۳ محور قانون مداری، برنامه محوری و شفافیت، همچنین ارتقای بهره وری از عوامل تولید مهمترین رویکردی است که براساس آن بتوانیم برای رسیدن به اهداف تلاش کنیم .
وی بیان کرد: در الگوی کشت، اقلیم، اقتصاد و نیازی که ما داریم مدنظر است. سند الگوی کشت هم ابلاغ شد و براساس این الگو و باتوجه به نیاز کشور به محصولات اساسی، اقلیم خوب خوزستان و حدود ۱/۲ میلیون هکتار اراضی آبی استان، بتوانیم به حداکثر میزان تولید، همراه با کیفیت دست پیدا کنیم.
پریچهر در ادامه افزود:محصولات اساسی گندم، جو و محصولات کم آب بر و دانههای روغنی در اولویت کشت استان قرار دارند و حدود ۹۸ درصد کشاورزی کشور، در بخش خصوصی است و همت کشاورزان عزیز و نزول رحمت الهی مهمترین کمکی هست که به ما خواهد شد تا میزان تولید مدنظرمان را محقق کنیم.
مدیرکل سازمان جهادکشاورزی استان گفت:در حوضه آبریز کرخه تلاشهای خوبی صورت گرفته است و پیش بینی اولیه ما برای کشاورزی در حوضه ابریز کرخه کشت در حدود ۱۴۷ هزار هکتار است که بر اساس میزان آببی که اختصاص داده میشود، مدیریت خواهد شد.
معاون بهبودات سازمان جهادکشاورزی استان نیز افزود: امسال بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، قراراست حدود ۶۳۰ هزار هکتار از ارارضی کشاورزی به کشت فصلی پاییزه اختصاص داده شده است، که در بین این محصولات، گندم با حدود ۴۴۰ هزار هکتار و کلزا با ۹۲ هزار هکتار به صورت ابی و گندم دیم با ۱۷۰ هزارهکتار و جو دیم با ۵۰ هزار هکتار، بیشترین اقلام سطح کشت ما را تشکیل دهند.
نوروزی اظهار داشت:از اواسط شهریور کشت چغندر قند آغاز شده است و تاکنون در سطح بیش از ۸ هزار هکتار از اراضی استان این محصول کشت شده است و پیش بینی می شود به حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار هکتار برسیم و تولید این محصول در استان به بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد.
وی افزود:امیدواریم با توجه به وجود بحث منابع ابی در حوضه کرخه، و همچنین کشت کلزا در نیمه دووم مهر ماه بتوانیم آب این محصول را تامین کنیم، در این حوضه با تنش آبی روبرو هستیم و ممکن است سطح زیر کشت این محصول تحت الشعاع این موضوع قرار گیرد؛ که با وزارت نیرو مجموعه استانداری، سازمان اب و برق و جهاد کشاورزی صحبتهایی شده است تا براساس منابع ابی که قابل تامین است، برنامه ریزی کشت اتفاق بیفتد.
معاون بهبودات سازمان جهادکشاورزی استان گفت:کشت نشاء، سبزی و صیفی جات نیز در استان آغاز شده و این محصولات هم از جمله محصولات استراتژیک استان به ویژه در بحث صادرات هستند.
وی ادامه داد:در سطح حدود ۱۰۰ هزار هکتار نخود و عدس ،در دیمزارهای استان با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام اجرا خواهد شد و با پشتیبانی این ستاد به پایداری تولید گندم در اراضی دیم برسیم و کمک بزرگی به تولید محصول در سطح کشور کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز افزود: روسای مراکز خدمات جهادکشاورزی، مدیران، محققان و مروجان سال زراعی ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ یافتههای علمی و تحقیقاتی و علم روز دنبال کنند تا افزایش تولید داشته باشند و به نوعی کشاورزی را اقتصادی کنند و درآمدزایی بیشتری را داشته باشند.
آقا رضا فتوحی گفت:آنچه مورد توجه مسئولان جهادکشاورزی استان است، بهره وری مناسب از منابع آبی استان است.
وی اظهار داشت:جلسات مختلفی با حضور وزیران جهاد کشاورزی و نیرو ، استانداری خوزستان، اداره کل جهاد کشاورزی و سازمان اب و برق استان تشکیل شد که همانگونه که با مدیریتی که در سال زراعی گذشته شده، سعی بر این باشد که همه کشاورزان در تمامی حوضههای آبریز به منابع آبی دست پیدا کنند و بتوانند کشت پاییزه را انجام دهند.