خالی بودن بیش از ۸۰ درصد حجم ذخیره آب سد دوستی
فقط ۱۹ درصد از حجم ذخیره سد دوستی در خراسان رضوی آب دارد و موجودی آب این سد ٢٢٩ میلیون متر مکعب است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: ورودی آب به سد
دوستی به شدت کاهش یافته و ذخایر این سد به مرحله بحرانی رسیده است.
مجتبی برغمدی افزود: سد دوستی مهمترین منبع تامین آب مشهد است، اما به دلیل برخی مشکلات، تامین آب از این منبع به حداقل رسیده و باید برنامه ریزی لازم در خصوص تامین آب مشهد و از دست دادن این منبع آبی صورت گیرد.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: هم اکنون ٢٠ درصد از ظرفیت سدهای خراسان رضوی آب دارد که این رقم در مدت مشابه پارسال ٢٨ درصد بوده است.
برغمدی افزود: حجم آب موجود در سدهای استان ۳۲۱ میلیون متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه پارسال ۴۳۹ میلیون متر مکعب بود.
وی ادامه داد: برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی منجر به کاهش سطح آب زیرزمینی، شور شدن آب و فرونشست سطح زمین میشود و میانگین سالانه فرونشست زمین در غرب دشت مشهد ٢٢.۶۵ سانتیمتر در سال است.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: ۸۲.۱ درصد از آب تولیدی در استان در بخش کشاورزی، ۱۲.۳ درصد در بخش شرب و بهداشت، ۱.۶ درصد در بخش صنعت و ۳.۳ درصد در بخش خدمات مصرف میشود.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهرهبرداری در شهرستانهای تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، جغتای، جوین، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.
ظرفیت ذخایر آب سدهای استان خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون متر مکعب است که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به سد دوستی به عنوان بزرگترین سد استان است که به صورت مشترک و با سهم مساوی بین ایران و کشور ترکمنستان تقسیم میشود.