پخش زنده
امروز: -
قارچ خوراکی با خواص و فواید زیادی برای سلامتی یکی از مواد غذایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ قارچ خوراکی منبع خوبی از فیبر و اسیدهای چرب اشباع نشده است، اما دارای کالری پایینی میباشد.
خواص، فواید و مزایای قارچ
قارچ حاوی آهن و مس است، مس در تولید ملانین، نقش دارد ملانین، بر رنگ مو اثر میکند، مس و آهن در افزایش سلامت و تقویت مو نقش دارند.
قارچ برای سلامت و تقویت مو
قارچ، مقدار زیادی سلنیوم دارد که برای سلامت مو مفید است. این ماده مغذی، یک آنتی اکسیدان قوی است که در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد، مقابله میکند و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
سلنیوم، اغلب در پروتئینهای حیوانی یافت میشود. بنابراین، قارچ میتواند جایگزین خوبی برای گیاه خواران، دردریافت این ماده حیاتی باشد.
سلنیوم به رشد مو کمک کرده و از شوره سر جلوگیری میکند. ترکیبات سلنیومی میتوانند قارچی به نام مالاسزیا که در پوست سر وجود دارد و مسئول ریختن پوستهای خشک است را از بین ببرند. سلنیوم، در ترکیب با روی، در جلوگیری از ریزش مو مؤثر است.
مزایای استفاده از قارچ، برای سلامت و درمان
چون قارچ سرشار از پروتئین، فیبر و آنزیم است و کربوهیدرات پایین و کلسترول و چربی صفر دارد، میتواند با سوزاندن کلسترول پس از هضم، سلامت را حفظ کند.
قارچ مناسب برای افراد دیابتی:
قارچ، دارای کربوهیدرات کم، پروتئین بالا، آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و برای بیماران دیابتی، عالی است. آنزیمهای طبیعی موجود در آن به شکستن قندها و نشاسته کمک میکنند. همچنین، عملکرد غدد درون ریز را بهبود میبخشند.
قارچ برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
ترکیب ویتامینهای A، B و C در قارچ، میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند آنتی بیوتیکهای قوی موجود در قارچ، به مبارزه با عفونتها کمک میکنند. آنتی اکسیدان ارگوتیونین، در برابر رادیکالهای آزاد، از بدن محافظت میکند.
خواص قارچ خوراکی
کربوهیدرات ویژه موجود در قارچ دکمهای به حفظ سطح قند خون کمک میکند. همچنین باعث کاهش وزن و مبارزه با سرطان پروستات میشود.
جلوگیری از آترواسکلروز:
اگر قارچ دکمهای را در بخشی از رژیم غذایی خود بگنجانید، میتوانید با بیماریهای قلبی مبارزه کنید.
یکی از خطرات اصلی بیماری قلبی آترواسکلروز است که باعث ضخیم شدن دیواره شریانی به دلیل انباشت پلاک میشود.
کاهش خطر ایجاد پلاک:
مصرف قارچ دکمهای مانع تشکیل پلاک و همچنین کاهش التهاب سلولهای شریانها میشود. در نتیجه توانایی جلوگیری از بیماری قلبی را دارد.
سلولهای T را افزایش میدهد:
سلولهای T شکل، از بیماریها جلوگیری میکند. مصرف قارچ دکمهای سیستم ایمنی بدن شما را افزایش میدهد و به عنوان یک پلی ساکارید در قارچ فعالیتهای خاص را افزایش میدهد.
مبارزه با سرطان:
آروماتاز، نوعی از آنزیم است که میتواند نوع خاصی از سرطان را ایجاد کند و با خوردن قارچ دکمهای میتوانید این آنزیم را مهار کنید و بدن را از سرطان محافظت میکند.
خواص آنتی اکسیدانی قارچ دکمه ای:
قارچ دکمه ای، یک آنتی اکسیدان قوی است. خواص آنتی اکسیدانی آن برای مبارزه با سلولهای سرطانی در بدن کمک میکند.
نحوه انتخاب و نگهداری قارچ
قارچ تازه باید سطح، کمی برق و یکنواخت داشته باشد. سطوح آنها نباید خشک شده باشد. قارچهای تازه دارای رنگ روشن هستند، در حالی که قارچهای قدیمیتر دارای رنگ متمایل به سبز میباشد.
روش نگهداری قارچ:
قارچ باید به درستی بسته بندی شوند. آنها را درون کیسههای کاغذی برای داشتن عمر طولانیتر نگه داری کنید.
برای نگهداری از قارچ میتوانید آنها را به مدت یک هفته در یک کیسه کاغذی قهوهای در قفسه پایین یخچال ذخیره کنید.
قارچ تازه هرگز نباید یخ زده باشد، اما قارچهای خوراکی را میتوان تا یک ماه منجمد کرد.
قارچ نباید شسته شود، زیرا آب را جذب میکنند و باعث پلاسیده شدن زود آنها میشود.
عوارض جانبی استفاده بیش از حد از قارچ
خستگی مفرط با مصرف زیاد قارچ:
برخی افراد ممکن است بعد از مصرف قارچ دچار خستگی مفرط شوند. همچنین ممکن است سایر افراد نیز بعد از خوردن قارچ احساس ناراحتی و بی حالی و کسالت کنند.
ناراحتی شکم و معده با مصرف زیاد قارچ:
مصرف برخی از قارچها نیز ممکن است در بسیاری از افراد باعث ایجاد مشکلات معده شود. از مشکلات معده که ممکن است در اثر مصرف قارچ ایجاد شوند، میتوان به استفراغ، گرفتگی معده و حالت تهوع اشاره کرد.
مصرف بیش از حد قارچ میتواند موجب سردرد، اضطراب، سرگیجه شود.