پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید سند راهبردی داشته باشیم افزود: اگر یک همفهمی بین قوای سهگانه در مورد وضع موجود و مشکلات کشور وجود داشته باشد، بخشی از مشکلات واقعا قابل حل است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ کاظم جلالی در جلسه علنی امروز مجلس گفت: این مرکز گزارشی را در حوزه فرابخشی در مورد اصلاح مدیریت بخش عمومی و اولویتهای راهبردی حل مسائل اساسی کشور تهیه کرده است که امیدواریم نمایندگان مجلس در ایام تعطیلات مجلس آن را مطالعه و توجه کنند.
جلالی افزود: در 40 تا 50 سال گذشته مرتبا در ایران با مشکلات تکراری مواجه هستیم، دولتهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی میگویند که برای حل مشکل آمدند و ابتدای هر دولت امیدی ایجاد میشود و مردم فکر میکنند که مشکلات به سوی حل شدن پیش میرود اما بعد از مدتی مشکلات کماکان جای خود باقی است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس اضافه کرد: بعضیهایمان هم تصور میکنیم هر قدر پول بیشتری تزریق کنیم مشکلات میتواند حل شود در حالیکه در دورههایی درآمدهای ارزی کشور بالا بود و پول هم تزریق شد اما عملا اتفاق ویژهای نیفتاد و مشکلات حل نشد، امروز که دولت جدید تشکیل شده و مجلس عملا دو سال بیشتر فرصت ندارد باید اراده جدی داشته باشیم که بتوانیم بخشی از مشکلات کشور را حل کنیم و پاسخگوی مردم باشیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: به عنوان یک نماینده مجلس عرض میکنم آنقدر در کارهای روزمره و مشکلات مردم گرفتار میشویم که بعضا از مشکلات اصلی و اساسی کشور غفلت میکنیم، اگر به این موضوع توجه شود حتما اقدام مرکز پژوهشها میتواند سرآغاز یک کار جدی باشد.
جلالی با اشاره به گزارش تهیه شده از سوی مرکز پژوهشها، گفت: اگر این چند جزوه مورد توجه قرار گیرد و نهایتا سند واحدی تهیه کنیم که مورد قبول سه قوه باشد در کنار هم میتوانیم بخشی از مشکلات را حتی در کوتاه مدت حل کنیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس اضافه کرد: اگر امروز وضع کشور را تشریح میکنیم این به معنای نادیده گرفتن خدمات نیست بلکه دولتهای پس از انقلاب همه خدمت کردهاند و مسئولین صادقانه همه در پی حل مشکلات بودند اما بخشی از مشکلات به دلایل متعدد حل نشد.
وی نظام آماری کشور را از مشکلات جدی توصیف کرد و گفت: سازمان آمار نرخ رشد سال 91 را منفی 5 و 4 دهم درصد اعلام کرده است، چه اتفاقی افتاده که همین سازمان آمار تا چند ماه قبل نرخ رشد را نرخ دیگری اعلام میکرد اما به محض تغییر دولت، نرخ رشد این عدد میشود، این برای ما به عنوان مسئولین کشور که بر اساس این دادهها و اطلاعات تصمیمگیری میکنیم یک فاجعه بزرگ است که دادهها و اطلاعات اینقدر با رویکردها و نگرشهای سیاسی تغییر میکند البته معنایش نادیده گرفتن خدمات آماری کشور نیست.
جلالی اضافه کرد: باید فکر جدی کنیم و یک سازمان آمار با داشتن هیات امنا و زیر نظر قوای سهگانه درست کنیم که اساسا اراده مسئولین یک قوه نتواند بر جامعه آماری سیطره یابد زیرا اگر جامعه آماری و دادههایمان غلط باشد تمام تصمیمات اتخاذ شده نیز غلط خواهد بود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه گزارش مرکز پژوهشها میتواند نقطه عطفی برای حل مشکلات باشد، افزود: نمایندگان مجلس در تعطیلات جزوات را مطالعه کنند و پس از آن اگر رییس مجلس صلاح دانست در سطح روسای کمیسیونها بحث جدی شود و کمیسیونها وارد مرحله جدی شوند تا برنامه دو سه ماههای تعریف کنیم و بر روی یک سند در مورد معضلات کشور توافق کنیم تا دولت و مجلس انشاءالله بتوانند با اراده جدی بخشهایی از این مشکلات را حل کنند.