پخش زنده
امروز: -
یک نماینده مجلس، شرکتهای خلاق را عامل افزایش قدرت کشور در چانهزنیهای بینالمللی توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، محمدحسن آصفری با اشاره به نقش کلیدی شرکتهای خلاق و نوآور در خودکفایی صنعتی و تولیدی کشور گفت: مسئله مهمی که در مورد صنایع نرم و شرکتهای خلاق و نوآور وجود دارد، همخوانی آنها با روح شعارهای انقلاب است. یکی از اصلیترین شعارهای انقلاب، در حوزه اقتصاد بحث خودکفایی بوده است. این شرکتها و استارتاپها با نوآوریها و بومیسازیهای که انجام میدهند، دقیقاً به عنوان پیاده نظام خودکفایی عمل میکنند که این اهمیت آنها را دوچندان میکند.
وی در ادامه افزود: نکته کلیدی دیگر در این مقطع تاریخی این است که ما هر چه بتوانیم توان زیستبوم نوآوری و خلاقیت را افزایش دهیم و بر قدرت راهبردی شرکتهای خلاق و فناور بیافزاییم، در میز مذاکره با بیگانگان نیز از قدرت چانهزنی بیشتری برخوردار خواهیم بود. بخشی از مولفههای قدرت در خودکفایی و پیشرفتهای صنعتی، تولیدی و اقتصادی خلاصه میشود و شرکتهای خلاق و دانشبنیان میتوانند این خواسته را اجابت کنند.
آصفری با اشاره به اهمیت راهبردی نامه مقام معظم رهبری به سران قوا برای حمایت بیشتر از شرکتهای خلاق، افزود: شرکتهای خلاق دانشبنیان، همچنین این ظرفیت را دارند که از خروج ارز جلوگیری کنند و سدی بر سر راه مهاجرت نخبگان باشند. در کنار اینها باید خاصیت اشتغالزایی این مجموعهها در اقتصادهای محلی را نیز مورد توجه قرار داد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجانوی گفت: بر این اساس بود که مجلس قانون جهش تولیدات دانشبنیان را تصویب کرد، در این قانون همچنین سعی شد تا کلیه شرکتهای خلاق و نوآور نیز زیر چتر حمایتی قرار گیرند. البته باید توجه داشت که در صورت تفویض اختیارات به مدیران شهری و استانی میتوان انتظار داشت که سطح حمایتها از شرکتهای مستقر در دیگر شهرستانها و مناطق محروم افزایش یابد. باید سازوکاری تعیین شود که در هنگام سنجش دقیق طرحهای خلاق و دانشبنیان و صدور مجوز، بتوان حمایتهای چابکتر و موثرتری از این شرکتها در همه نقاط کشور به عمل آورد.
وی در ادامه ضمن تبیین انواع حمایتهای موثر در این حوزه، بیان کرد: اعطای تهسیلات به شرکتهای خلاق و دانشبنیان واقعی در شهرستانهای مختلف کشور که بر اساس داشتهها و منابع همان مناطق فعالیت میکنند، باید در سیاستگذاریهای کلان مرتبط با این شرکتها لحاظ شود. ما نیز در مجلس شورای اسلامی آمادگی مجدد خود را برای تخصیص هرگونه حمایت در بسترهای قانونی برای رشد و شکوفایی بیشتر زیست بوم استارتاپی و خلاق کشور، اعلام میکنیم.