پخش زنده
امروز: -
حنا از گیاهان دارویی سنتی است که خواص زیاد از نظر پزشکی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛حنا از دیرباز چه به صورت موضعی و چه به صورت خوراکی در ایران و چین استفاده میشد و برای مصارف زیادی از جمله درمان جذام، یرقان، سنگ کلیه کاربرد داشت، از جمله خواص گیاه حنا در طب جدید نیز میتوان به خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، تب بری، ضد التهاب و محافظت از پوست در برابر آفتاب اشاره کرد.یکی از مهمترین خواص حنا برای پوست، دفاع در برابر عفونت است، حنا میتواند به بدن کمک کند تا در برابر عفونت ها، دفاع قوی تری داشته باشد و این باعث میشود که کم کم باکتریهای مضر از پوست محو شود. باکتریهای مضر موجب به وجود آمدن برخی عفونتها در بدن میشود که به روشهای مختلفی تولید میشوند و استفاده منظم از حنا به طور منظم موجب حذف باکتریها و درمان پوست میشود.از خواص دیگر حنا، درمان اختلالات کبدی است، حنا به عنوان گیاه پزشکی مفید است از این رو پوست گیاه حنا در درمان بزرگ شدن کبد و یرقان میتواند موثر باشد.
برای رفع و درمان اگزما هم مخلوط گرد برگ حنا با برگ هل و استفاده از آن به صورت ضماد میتواند مفید باشد.
از جوشانده ریشه حنا نیز میتوان برای معالجه ترشحات سوزاکی مهبل استفاده کرد.
از سوی دیگر حنا میتواند التهابی که منجر به درد میشود را کاهش دهد، در مناطق آسیب دیده پوست میتوان از حنا به عنوان مسکن ضعیف استفاده کرد.
یکی از خواص حنا رفع جوشهای دهان است، برای رفع جوشهای دهان باید جوشانده حنا را مزه مزه کرد.
همچنین از جوشانده برگهای حنا به صورت غرغره برای رفع پیله دندان استفاده میشود، در مصرف داخلی برای کاهش درد معده بعد از زایمان و همچنین برای رفع خشونت صدا تجویز میشود.
حنا و خواص آن تاثیر زیادی در خنک کردن پوست دارد که با اثر گذاشتن در گردش خون موجب این امرمی شود.
از بین بردن بیماریهای قارچی پوست از دیگر خواص دارویی حنا است.
حنا برای از بین بردن چربی زائد مو هم میتواند مفید باشد و موها را قوی و نرم میکند و با تقویت رشد مو از ریزش آن جلوگیری خواهد کرد.
اما خواص درمانی حنا نباید موحب شود تا آن را به هر شکل و اندازهای مصرف و از عوارض آن غافل شد، حنا برای حلق و ریه زیان آور است، حسیاست تماسی، آسم، سقط جنین و اثر سوء بر روی حقل و ریه از عوارض حنا است.