پخش زنده
امروز: -
وزیر دفاع اوکراین اذعان کرد اگرچه این کشور رسما به ناتو نپیوسته است، اما عملا عضوی از این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا به شمار میآید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پایگاه اینترنتی آر تی، الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین مدعی شد اگرچه این کشور رسما به ناتو نپیوسته است، اما عملا عضوی از این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا به شمار میآید.
در حال به روز رساني...
روسیه به زودی تولید پهپاد را آغاز خواهد کرد
نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه از تصمیم کشورش برای تولید انبوه پهپاد خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، دیمیتری مدودف با اعلام این که روسیه به زودی تولید انبوه پهپاد را آغاز خواهد کرد، از کارآیی این پهپادها در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین سخن گفت.
وی تاکید کرد پهپادها در مرکز ویژه فناوری در سن پترزبورگ تولید خواهد شد. مدودف همچنین از بررسی نهایی واردات پهپاد برای تجهیز وزارت دفاع روسیه به آنها خبر داد. وزارت دفاع در جریان برگزاری نمایشگاه ارتش در اوت گذشته قراردادی برای خرید پهپاد امضا کرد.
آماده باش نیروهای بلاروس به دنبال اوضاع ملتهب در مرزها
رئیس جمهور بلاروس به منظور آمادگی برای اقدامات تروریستی احتمالی در پی التهاب اوضاع در مرزها، حالت آماده باش اعلام کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، الکساندر لوکاشنکو ضمن اعلام این خبر افزود مینسک تدابیری برای استقرار نیروهای مشترک روسیه-بلاروس بر اساس توافق دو طرف، اتخاذ کرده است.
در همین چارچوب وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد نیروهای روسیه که در زمره نیروهای مشترک قرار دارند به زودی وارد بلاروس میشوند.
ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو رؤسای جمهور روسیه و بلاروس، چند روز پیش درباره استقرار نیروهای مشترک دو کشور به توافق رسیدند.
آمریکا از ۷۲۵ میلیون دلار کمک نظامی دیگر به اوکراین خبر داد
پنتاگون (وزارت دفاع) و وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کردند واشنگتن ۷۲۵ میلیون دلار دیگر به اوکراین کمک نظامی میکند تا کیف در برابر حمله روسیه از خود دفاع کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد با این مبلغ کمک نظامی آمریکا به اوکراین از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن به رقم بی سابقه بیش از ۱۸.۳ میلیارد دلار میرسد.
پنتاگون درباره جزییات اعلام کرد کمک نظامی جدید وعده داده شده از سوی واشنگتن به ویژه مهمات هایمارس Himars، یک راکت انداز نصب شده روی خودروهای زرهی سبک را شامل میشود که در ضد حمله اوکراین در شرق و جنوب این کشور نقش مهمی دارد.
این کمک نظامی همچنین بیش از ۲۳ هزار گلوله توپخانه، ۵ هزار مین ضد زره از راه دور، ۵ هزار سلاح ضد تانک و ۲۰۰ خودروی حمل و نقل هاموی را شامل میشود.
مهار آتش سوزی نیروگاه برق بلگورود در روسیه
مقامات استان بلگورود در روسیه از مهار کردن آتش سوزی نیروگاه تولید برق خبر دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، این نیروگاه در پی حمله نیروهای اوکراینی به این استان طعمه حریق شد.
هیئت تحقیق روسیه اعلام کرد در حملات نیروهای اوکراینی به یک انبار مهمات در این استان، شماری از افراد کشته و زخمی شدند.
هیئت تحقیق از توقف موقت حرکت قطارها در یکی از مناطق این استان به سبب آسیب دیدگی خطوط انتقال برق بر اثر حملات نیروهای اوکراینی خبر داد.
زلنسکی از کمکهای بشردوستانه عربستان به اوکراین تشکر کرد
به گزارش شبکه العربیه، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در گفتگوی تلفنی با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، بابت کمکهای بشردوستانه ریاض به کی یف به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار تشکر کرد.
زلنسکی همچنین از ولیعهد عربستان به خاطر ادامه تلاشهای ریاض و میانجیگری آن برای دستیابی به راه حلی درباره بحران اوکراین سپاسگزاری کرد.
رئیس جمهور اوکراین تاکید کرد کمکهای عربستان به کاهش درد و رنجهای شهروندان اوکراینی کمک خواهد کرد.
محمد بن سلمان هم بر موضع پایدار ریاض برای هر آنچه که به کاهش شدت تنشها در اوکراین کمک میکند، تاکید کرد.
ولیعهد سعودی رای مثبت عربستان به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل را متاثر از احترام این کشور به حاکمیت کشورها اعلام کرد.
وی همچنین به تمایل ریاض برای حل مسالمت آمیز مناقشات و درگیریها تاکید کرد.
مجارستان درباره تحریمهای اروپا علیه روسیه از عموم مشورت میگیرد
در حالی که ویکتور اوربان نخستوزیر ملیگرای مجارستان همچنان به انتقاد از تحریمهای اروپا علیه روسیه ادامه میدهد، دولت این کشور روز جمعه مشورت ملی را درباره این تحریمها آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوداپست، دولت مجارستان در صفحه فیس بوک خود نوشت ما معتقدیم که این تحریمها کشور ما را نابود میکند.
با این حال، این تحریمها توسط ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله مجارستان تایید شده اند.
یکی از هفت سؤال فرم ارسال شده برای هشت میلیون خانوار مجارستانی این است: آیا تحریمهایی را که باعث افزایش قیمت مواد غذایی میشوند و در نتیجه خطر قحطی در کشورهای در حال توسعه و فشار مهاجرت در مرزهای اروپا را افزایش میدهند، تایید میکنید؟
یکی دیگر از این سوالات نظر شهروندان را در مورد اقداماتی که علیه بخش انرژی روسیه اتخاذ شده یا صرفا مورد بحث قرار گرفته، جویا شده است.
در متنی که برای شهروندان مجارستانی ارسال شده آمده است راهبردی که اتحادیه اروپا در پیش گرفته منجر به افزایش هزینههای انرژی شده و توانایی خانوارها را برای گرم کردن خود و پویایی کل اقتصاد اروپا را به خطر میاندازد.
از زمان شروع جنگ در اوکراین، مجارستان که به شدت به واردات نفت و گاز روسیه وابسته است، برای این که بتواند همچنان از روسیه گاز و نفت دریافت کند، روابط خوب خود را با کرملین حفظ کرده است.
پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، با نادیده گرفتن مواضع شرکای اروپایی کشورش، روز پنجشنبه برای شرکت در یک مجمع انرژی به مسکو رفت.
ویکتور اوربان روز جمعه در یک مصاحبه رادیویی بار دیگر به تحریمهایی که به گفته وی «نخبگان اروپایی، به شیوهای غیردموکراتیک» علیه روسیه اتخاذ کرده اند، حمله کرد.
نخست وزیر مجارستان در توضیح مشاوره عمومی درباره تحریمهای اروپا علیه روسیه تاکید کرده که به منظور ایجاد اجماع ملی این کار را کرده است. شهروندان باید تا ۹ دسامبر پاسخهای خود را ارائه دهند.
نیروگاه هستهای زاپوروژیا سوخت روسی را جایگزین سوخت آمریکایی کرد
عضو شورای ریاستی اداره منطقه زاپوروژیا اعلام کرد نیروگاه هستهای در این منطقه، سوخت هستهای روسی را جایگزین سوخت آمریکایی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ولادیمیر روگوف گفت، نیروگاه هستهای زاپوروژیا بار دیگر از سوخت روسی به جای سوخت آمریکایی استفاده خواهد کرد.
روگوف افزود: مقامات اوکراینی تصمیم سیاسی و مضری درباره کنار گذاشتن استفاده از سوخت روسی در این نیروگاه اتخاذ کرده بودند. آنها از سوخت بی کیفیت آمریکایی استفاده میکردند که مطابق استانداردهای فنی این نیروگاه نیست و خطری بزرگی برای آن بود.
استارلینک دیگر هزینه اینترنت رایگان برای اوکراین را نمیدهد
شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک اعلام کرد این شرکت دیگر هزینههای تامین اینترنت استارلینک برای اوکراین را پرداخت نمیکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی ویون؛ ماهواره استارلینک اولین باردر بهار سال گذشته وارد اوکراین شد و از آن زمان تا کنون پایانههای اینترنتی ساخت شرکت "اسپیس ایکس" ایلان ماسک منبع مهمی برای برقراری ارتباطات در ارتش اوکراین بوده است.
همین ارتباطات (ماهواره ای) بود که اجازه داد به رغم از بین رفتن شبکه اینترنت در جنگ اوکراین با روسیه، آنها بجنگند و ارتباطات شان قطع نشود. در مجموع ۲۰ هزار ماهواره استارلینک به اوکراین هدیه شد. این عملیات برای شرکت اسپیس ایکس هشتاد میلیون دلار هزینه داشت.
به گفته ایلان ماسک مدیر اجرایی شرکت تسلا، این هزینه تا پایان سالجاری (میلادی) احتمالا از رقم یکصد میلیون دلار فراتر خواهد رفت، اما با این وجود ممکن است تمام این کمکهای خیریه خاتمه یابد، چون اسپیس ایکس به پنتاگون هشدار داد که ممکن است این شرکت تامین مالی سرویسهای خود در اوکراین را متوقف کند مگر اینکه ارتش آمریکا دهها میلیون دلار در ماه هزینه کند.
طبق اسنادی که سی ان ان به آنها دست یافته است شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک نامهای به پنتاگون ارسال و اعلام کرد که دیگر نمیتواند هزینه سرویسهای استارلینک را تامین کند. صرفنظر ازاین مسئله که در این نامه ذکر شده است، از پنتاگون خواسته شد مسئولیت تامین مالی دولت اوکراین و استفاده نظامی از استارلینک را برعهده بگیرد.
مدیر اسپیس ایکس در نامه خود به پنتاگون افزود " ما در موقعیتی قرار نداریم که پایانههای بیشتری را به صورت هدیه در اختیار اوکراین قرار دهیم یا اینکه هزینههای مالی پایانههای موجود در این کشور را برای مدت زمان نامحدودی تامین کنیم".
تلویزیون ویون افزود: در بین اسناد اسپیس ایکس که سی ان ان به آنها دست یافته است، یک درخواست مستقیم دیگر وجود دارد که تاکنون افشا نشده است. در این درخواست فرماندهی کل ارتش اوکراین از ایلان ماسک خواسته بود که بیش از هشت هزار پایانه استارلینک را در اختیار اوکراین قرار دهند. این اسناد که پیشتر هیچ گزارشی درباره آنها منتشر نشده بود اطلاعاتی را درباره استارلینک شامل هزینهها و پرداختهای مربوط به هزاران پایانه در اوکراین را آشکار میکند.
وزیر دفاع اوکراین: کی یف عملا به ناتو پیوسته است
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین مدعی شد اگرچه این کشور رسما به ناتو نپیوسته است، اما عملا عضوی از این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا به شمار میآید.
به گزارش پایگاه اینترنتی آر تی، رزنیکوف این مطلب را در توئیتی پس از دیدار روز چهارشنبه با ینس استولتنبرگ، دبیر ناتو در مقر این ائتلاف در بروکسل بیان کرد.
وزیر دفاع اوکراین نوشت: ما راه طولانی را پیموده ایم و عملا به ائتلاف پیوسته ایم.
وی همچنین از استولتنبرگ به سبب حمایت از اوکراین در درگیری با روسیه قدردانی کرد.
رزنیکوف همچنین ابراز اطمینان کرد که پیروزی بر مسکو و "اطلاحات موفق" داخلی "افقهای جدیدی" را به روی کشورش خواهد گشود. منظور وی از افقهای جدید احتمالا پیوستن رسمی اوکراین به ناتو در آینده بود.
روسیه گسترش ناتو به سوی شرق را تهدید امنیتی مهمی میداند. هنگامی که مسکو در اواخر ماه فوریه عملیات نظامی علیه کی یف را آغاز کرد، یکی از خواستههای مهمش این بود که اوکراین رسما خود را کشوری بی طرف معرفی و اعلام کند هرگز به یک ائتلاف نظامی غربی نخواهد پیوست.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ۳۰ سپتامبر درخواست پیوستن این کشور به ناتو را مطرح کرد و خواستار تسریع روند پیوستن کشورش به ناتو شد.
با این حال، حامیان کی یف در غرب در این خصوص چندان مشتاق به نظر نمیرسیدند و استولتنبرگ گفته است که "هر تصمیمی درباره عضویت جدید باید با اجماع" ۳۰ عضو ناتو گرفته شود و اولویت اصلی ناتو در حال حاضر "حمایت از اوکراین" به صورت نظامی و مالی در طول درگیری است.
واشنگتن هم موضع مشابهی داشت و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا اوایل این ماه گفت که مسئله پیوستن اوکراین به ناتو "باید در زمان دیگری مطرح شود. "
بیانیه حمایت از تلاش کی یف برای پیوستن سریع به ناتو نیز تنها مورد تایید ۹ کشور عضو ناتو شامل جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، لهستان، رومانی و اسلواکی قرار گرفته است.
گروسی: نزدیک شدن به ایجاد منطقه امن در اطراف نیروگاه زاپوروژیا
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از نزدیک شدن به توافق برای ایجاد منطقه امن در اطراف نیروگاه هستهای زاپوروژیا خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، رافائل گروسی گفت، پس از یک هفته مذاکره با دو طرف روسی و اوکراینی، به طرح ایجاد منطقه امن در نیروگاه هستهای زاپوروژیا نزدیک شدیم.
گروسی با انتشار توئیتی افزود: نمیتوان ادامه شرایط فعلی در این نیروگاه را تحمل کرد و نیاز به اتخاذ تدابیر فوری برای حفاظت از آن وجود دارد.
ایجاد سامانه پدافند هوایی مشترک سپر آسمان اروپا
آلمان و ۱۴ کشور اروپایی عضو ناتو، توافقنامه اصولی برای ایجاد سامانه پدافند هوایی مشترک با نام «سپر آسمان اروپا» امضا کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، توافقنامه اصولی که آلمان و ۱۴ کشور اروپایی برای ایجاد سامانه سپر آسمان اروپا امضا کردند، برای پر کردن خلاءها در چتر حفاظتی فعلی است.
وزیر دفاع آلمان و همتایان اروپایی اش در حاشیه نشست ناتو در بروکسل، بیانیهای درباره آنچه طرح «سپر آسمان» خوانده میشود، امضا کردند.
کریستین لامبرِشت وزیر دفاع آلمان درباره دستکم گرفتن تهدیدات هستهای روسیه در جنگ اوکراین هشدار داد و گفت: این خط مشی مشترک مبتنی بر مسئولیت مشترک ما برای تامین امنیت قاره مان است. با جمع کردن منابع خودمان، برای تحقق همبستگی سیاسی و مالی و نیز فناوری، این کار را انجام میدهیم و برای پر کردن خلاء پدافند هوایی اروپا تلاش میکنیم.
دبیرکل ناتو: جنگ هستهای برنده نخواهد داشت
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، ینس استولتنبرگ تاکید کرد پس از حادثه نشت گاز از خط لوله نورد استریم، ناتو حضورش را در دریای بالتیک تقویت کرد و اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد.
استولتنبرگ در نشست خبری، سخنان روسیه درباره امکان حمله هستهای را خطرناک و متهورانه توصیف کرد و گفت: روسها میدانند که اگر علیه اوکراین سلاح هستهای استفاده کنند، عواقب وخیمی خواهد شد. همچنین آنها میدانند که امکان برنده شدن در جنگ هستهای وجود ندارد و نباید به هیچ وجه وارد آن شد.
وی افزود: شرایطی که ممکن است ناتو در آن مجبور به استفاده از سلاح هستهای شود، بسیار بعید است. تمرینهای بازدارندگی هستهای را هفته آینده آغاز خواهیم کرد. هدف از این تمرین سالانه، تضمین توانمندی ناتو به صورت امن، ایمن و کارآمد است. بازدارندگی هستهای ناتو، صلح را حفظ میکند. ما تعداد نیروهای آماده خودمان را در بخش شرقی ناتو از دریای بالتیک تا دریای سیاه افزایش میدهیم.
پوتین: موضع آلمان در اوکراین اشتباه است
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در آستانه گفت: جانبداری آلمان از ناتو در اوکراین، اشتباه است. آلمان باید بین برآورده کردن خواستههای ملت خود یا موضع گیری علیه ما یکی را انتخاب کند.
پوتین افزود: مواضع شرکای ما درباره عملیات نظامی در اوکراین ثابت است و تغییر نکرده است. امارات برای ایفای نقش میانجی در بحران اوکراین آماده است.
فشار آمریکا بر متحدان اوکراین برای تشکیل یک سامانه دفاع ضد هوایی
آمریکا بر متحدان اوکراین برای ایجاد یک سامانه دفاع ضد هوایی برای محافظت از اهداف استراتژیک در اوکراین در برابر حملات روسیه فشار وارد میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه در بروکسل، یک روز پس از نشست ۵۰ کشور متحد که حمایت نظامی خود را از اوکراین هماهنگ میکردند گفت آنچه که اوکراین به آن نیاز فوری دارد دفاع ضد هوایی است.
با این حال، برای راه اندازی سپر ضد هوایی مورد درخواست ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین لازم است سامانهای ایجاد شود که ارتش آن را دفاع چندلایه زمین به هوا مینامد.
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت اینها سامانههای کوتاه برد، ارتفاع پایین، سپس سامانههای میان برد، ارتفاع متوسط و در نهایت سامانههای دوربرد و در ارتفاع بالا هستند.
این سه سطح حفاظت از اهداف استراتژیک اوکراین مانند شهرهای بزرگ، زیرساختهای کلیدی یا مراکز قدرت را در برابر موشکهای بالستیک، موشکهای کروز یا حتی پهپادها ممکن میسازد.
برای سرعت بخشیدن به این روند آمریکا روز چهارشنبه از متحدان خود خواست تجهیزات ضد هوایی موجود خود، حتی تجهیزات قدیمیتر را به شرط رعایت استانداردهای ناتو، در اختیار اوکراین قرار دهند.
اسپانیا اولین کشوری بود که به این درخواست پاسخ مثبت داد. آستین با استقبال از این پاسخ سریع گفت چهار سامانه میان برد زمین به هوای هاوک به اوکراین ارسال خواهد شد.
این سامانههای متعلق به دوران جنگ سرد در طول سالها مدرن شده اند. اسپانیا برخی از آنها را بازسازی کرده است تا طول عمر آنها افزایش یابد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد فرانسه رادار، سامانهها و موشکهایی را برای محافظت از اوکراینیها در برابر حملات، به ویژه برای محافظت از آنها در برابر حملات هواپیماهای بدون سرنشین به کی یف تحویل خواهد داد.
این سیستم با طراحی فرانسوی-ایتالیایی در حال حاضر در دفاع ضد هوایی ناتو نقش دارد.
کوناشنکوف: انبار سلاحهای تحویلی غرب به کییف را منهدم کردیم
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از انهدام یک انبار مهمات و سلاحهایی خبر داد که کییف آن را از کشورهای غربی تحویل گرفته بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ایگور کوناشنکوف گفت، یک انبار بزرگ سلاح و تجهیزات نظامی در اطراف شهر لویو را که کییف از غرب تحویل گرفته بود، منهدم کردیم. همچنین سامانههای کنترل نظامی و انرژی را در دو استان کییف و خارکیف منهدم کردیم.
کوناشینکوف افزود: حدود ۵۴۰ نظامی اوکراینی را در مناطق متعدد به ویژه در محور میکولایف در ۲۴ ساعت گذشته، به قتل رساندیم. نیروهای روسی در استان دونتسک کنترل ارتفاعات راهبردی را در دست گرفتند. یک جنگنده اوکراینی را هم در استان میکولایف سرنگون کردیم.
پیشروی نیروهای روسی در محور باخموت
همزمان با ادامه ارسال سامانههای پدافند هوایی از کشورهای غربی برای اوکراین، مقامات دونتسک از پیشروی در محور شهر راهبردی باخموت خبر دادند.
گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: در ورودی شهر باخموت در شمال شرق منطقه دونتسک، نیروهای اوکراینی با سرسختی میجنگند تا مانع از افتادن این شهر به دست نیروهای جدایی طلب وفادار به روسیه شوند. این نیروها در جدیدترین پیشروی شان در این محور، توانستند کنترل دو شهرک ایوانگراد و اوبتینویه را در اطراف باخموت در دست بگیرند. دو ماه است که درگیریهای شدید در این محور، متوقف نشده است. اهمیت شهر باخموت آن است که کلید رسیدن به مناطق از دونتسک است که همچنان در کنترل نیروهای اوکراینی قرار دارد. این شهر، ۵۵ کیلومتر از شهر راهبردی کراماتورسک فاصله دارد.
کراماتورسک مهمترین شهر از منطقه دنباس است که همچنان در کنترل نیروهای کییف قرار دارد. از دست دادن کنترل کراماتورسک به معنای آن خواهد بود که ارتش روسیه و نیروهای جدایی طلب خواهند توانست مناطق در کنترل نیروهای کییف در شمال دونتسک را از جنوب آن جدا کنند. در جنوب و به طور مشخص در منطقه خرسون، وزارت دفاع روسیه میگوید حمله اوکراین را ناکام گذاشت و پس از رهگیری تحرکات نیروهای اوکراینی، این نیروها را بمباران کرد و تلفات سنگینی به آنها وارد آورد.
در ادامه این گزارش آمده است: یکصدو سی امین روز جنگ، همچنین شاهد ادامه حملات موشکی به شهرها و شهرکهای اوکراینی هستیم. حدود ۴۰ فروند موشک که بعضی از آنها از نوع اس ۳۰۰ ویژه اهداف زمینی است، به این شهرها اصابت کرد. شهر میکولایف بیشترین سهم را از این موشکها داشت. این در حالی است که پدافند هوایی اوکراین در اودسا توانست موشک کالیبری را که کشتی روسی در دریای سیاه شلیک کرده بود، سرنگون کند. در مقابل، نیروی هوایی اوکراین بیش از ۳۰ حمله هوایی به مواضع نیروهای روسی و نیروهای جدایی طلب وفادار به آن انجام داده است.
گزارشگر الجزیره خاطر نشان کرد: پس از تشدید حملات هوایی روسیه به مناطق مختلف اوکراین، کییف بیش از پیش بر دستیابی به سامانههای پدافند هوایی اصرار دارد. ولودیمیر زلسنکی رئیس جمهور اوکراین گفت، کشورش فقط ۱۰ درصد سامانههای پدافند هوایی لازم را در اختیار دارد. این در حالی است که کشورهای عضو ناتو متعهد شدند، سلاحهای پیشرفته پدافند هوایی در اختیار ارتش اوکراین قرار دهند. ارتش اوکراین در عمل نخستین محموله پیشرفتهترین موشک ایرستی آلمان را تحویل گرفت. این سامانه پدافند هوایی مجهز به موشکهای کوتاه برد و میان برد است. آمریکا هم متعهد شد سامانه موشکی ناسامز را به اوکراین تحویل دهد.
وزارت دفاع انگلیس نخستین بار اعلام کرد سامانه با قابلیت سرنگون کردن موشکهای کروز و نیز موشکهای ضد هوایی در اختیار کییف قرار خواهد داد. کییف قرار است از پاریس رادارها و سامانههای پدافند هوایی در چند هفته آینده تحویل بگیرد. امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد این سامانهها به طور اساسی با پهپادها مقابله میکند. تقویت پدافند هوایی اوکراین همزمان با اعلام متحد شدن پدافند هوایی ۱۵ کشور اروپایی با نام سپر هوایی اروپا، صورت میگیرد. کشورهای غربی و در صدر آنها آمریکا، در تامین سلاحهایی که برد آنها به خاک روسیه میرسد، با احتیاط عمل میکنند، زیرا در این صورت به طرف مستقیم در جنگ تبدیل خواهند شد و ممکن است تنش جدیدی رخ دهد که فراتر از مرزهای اوکراین باشد.
امریکای شرور میخواد بزور سامانه هاشو ب اوکراین بفروشه و پولد ب جیب بزنه. نون دونی جدید امریکا لید هم تو اوکراین جور شد
واقعا آمریکا شرور، نفهمه
اینهمه اروپائیها مشکل اقتصادی دارن از ی طرف از طرفی اونایی ک زمستون رو سرما میکشن و در رنج خواهند بود اروپائیانند
بعد خیلی راحت و ریلکس امریکای ظالم پلید متحدین خودشو ب ریختن اسلحه ب اوکراین تشویش میکنه
مگه مسابقه ست ک امریکای شرور تشویق میکنه
نخیر کاخ سیاهان.این زمستان ان شاءالله اروپا راهشو از امریکای پلید شرور جدا میکنه و مردم اروپا نمیزارن بهشون ظلم بشه باید این زمستان ی انقلاب بزرگی تو اروپا اتفاق بیفته تا مردم اروپا از شر غربیها راحت بشن