پخش زنده
امروز: -
بر آورد میشود از هر هکتار از تاکستانهای ملایر ۲۳ تن انگور برداشت شده باشد. این شهرستان ۱۰هزار و ۸۲۶ هکتار تاکستان دارد.
سید مهدی میرباقری افزود: نخستین بار آذر سال ۱۳۹۷ در کشور، انگور ملایر به عنوان میراث مهم محصول کشاورزی در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت رسید.
وی تصریح کرد: ۷۷ درصد از انگور ملایر به انواع کشمش از جمله آفتابی تیزابی، آفتابی غیر تیزابی، آفتابی دانه دار، کشمش کالیفرنیا و سایه خشک تبدیل میشود.
مدیر جهادکشاورزی ملایر گفت: ۱۰ درصد انگور تولیدی شهرستان نیز به شیره انگور، دو درصد به آبغوره، سه درصد به سرکه و باسلوق تبدیل و هشت درصد هم برای مصرف تازه خوری به بازار عرضه میشود.
ایران با داشتن ۳۱۶ هزار هکتار تاکستان رتبه نهم جهانی را از نظر تولید انگور با متوسط برداشت ۱۵ تُن در هر هکتار داراست.
کشورمان با داشتن ۳۱۶ هزار هکتار و میانگین برداشت ۱۵ تن در هکتار رتبه ۹ جهانی در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
همراه با برداشت خوشههای زرین در فصل خزان، بازار فرآوری انگور به محصولات دیگر نیز همچنان داغ است.
از جمله محصولات فرآوری شده انگور، کشمش است که ایران با کسب رتبه سوم در تولید توانسته در بازار ۱۷ کشور جهان سهمی برای خود ایجاد کند.
صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی هم برای خرید تضمینی انگور و کشمش با قیمت مناسب و حتی بالاتر از قیمت بازار به میدان آمدند.