پخش زنده
امروز: -
مادران در دوران بارداری و شیردهی، کودکان و نوجوانان در حال رشد، وزرشکاران و تمام بزرگسالان سالم میتوانند از تخم مرغ استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ تخم مرغ یکی از غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به طور متعادل تامین میکند.
عمدهترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئین با کیفیت بالا و مقادیر قابل توجه ویتامینها و مواد معدنی ضروری آن است.
چون تخم مرغ با حجم کمتر، انرژی مناسبی را برای بدن تأمین میکند، ماده غذایی مناسبی برای کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است.
مواد مغذی موجود در تخم مرغ
پروتئین: تخم مرغ دارای کاملترین پروتئین، با بالاترین قابلیت جذب و دارای تمامیاسیدآمینههای ضروری برای بدن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از قبیل گوشت، شیر، مرغ و ماهی است.
کولین: کولین یکی از مواد مغذی محلول در آب موجود در تخم مرغ است که علاوه بر تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی، بر رشد و نمو جنین و کودک، تقویت حافظه و سلامت قلب و عروق نیز موثر است.
لوتئین و گزانتین: لوتئین و گزانتین با عمل آنتی اکسیدانی خود از آسیب به سلولهای چشم توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند.
باورهای غلط در مورد تخم مرغ
تخم مرغ به دلیل دارا بودن حدود ۲۱۰ میلی گرم کلسترول، در دهههای گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشت، زیرا تصور میشد خوردن تخم مرغ موجب بالا رفتن کلسترول خون و بروز بیماریهای قلبی–عروقی و افزایش خطر حمله قلبی میشود؛ اما در مطالعات مختلف ثابت شده که خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط با جنس، سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب مناسب و مفید است.
آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است و کلسترولهای غذایی در این میان تاثیری ندارد؛ تخم مرغ نیز حاوی عمده اسیدهای چرب از نوع غیر اشباع بوده و کلسترولی که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید میشود بیشتر از نوع HDL (کلسترول خوب) است.
مصرف تخم مرغ به چه افرادی توصیه میشود؟
مادران در دوران بارداری و شیردهی، کودکان و نوجوانان در حال رشد، وزرشکاران و تمام بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری میتوانند از تخم مرغ استفاده کنند.
چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
مصرف تخم مرغ در مبتلایان به بیماری دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و کبدی تا سه عدد در هفته باید محدود شود؛ که این محدودیت مصرف تنها در مورد زرده تخم مرغ است و مصرف سفیده تخم مرغ نه تنها خطری ندارد، بلکه مفید است.