پخش زنده
امروز: -
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در ششمین کنفرانس سران کشورهای عضو «نشست تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا» در قزاقستان گفت: آمریکا و انگلیس که فلسطین را به یهودیان دادند باید از این اشتباه خود عذرخواهی کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه الجزیره مباشر، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی تأکید کرد: آمریکا و انگلیس که وعده بالفور را مطرح کردند و فلسطین را به یهودیان دادند باید به اشتباه خود اعتراف و از این اشتباه خود عذرخواهی کنند.
محمود عباس در ششمین کنفرانس سران کشورهای عضو «نشست تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا» موسوم به سیکا گفت: فلسطین از زمان تاسیس این کنفرانس و تا به امروز در گسترش همکاریها در زمینههای مورد اهتمام مشترک از جمله امنیت، ثبات و صلح و یکپارچه سازی مفاهیم درباره تعدادی از موارد در آسیا و جهان فعال بوده است.
وی افزود: با وجود اینکه ما در اشغال به سر میبریم به شما تأکید میکنم که در محافل بین المللی و سازمان ملل فعال هستیم. در سایه کشمکشهای منطقهای و بین المللی و ... کشورهای ما و جهان با چالشهایی روبروست؛ تهدیدات امنیتی از جمله اشغالگری اسرائیل ضد سرزمین فلسطین که باید پایان یابد و امنیت غذایی و فراهم نمودن انرژی و تغییرات آب و هوایی و ... از جمله چالشهاست.
محمود عباس تاکید کرد: ما در سرزمین فلسطین بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ که پایتخت آن قدس باشد، تلاش میکنیم از اشغال اسرائیل رهایی یابیم و همچنان امیدواریم این مسئله را از طریق روشهای سیاسی و دیپلماتیک محقق کنیم و به قوانین بین المللی و توافقنامههای به امضا رسیده احترام میگذاریم.
وی همچنین گفت: ما اطمینان داریم که کشورهای شما رؤسای محترم از حق ملت فلسطین در آزادی و ثبات دفاع میکنند. پس از ۷۴ سال از آوارگی ملت فلسطین به دلیل نکبت در سال ۱۹۴۸ و جنایتهایی که بر اثر آن روی داد این جنایتها به بیش از ۵۰ مورد کشتار رسیده است که مافیاهای صهیونیستی مرتکب شده اند. صهیونیستها بیش از ۵۲۹ روستای فلسطینی را تخریب کردند و از بین بردند و بیش از نیمی از ملت فلسطین را آواره کردند و از سرزمین خودشان راندند به طوری که تعداد افراد آواره و مهاجر به در سال ۱۹۴۸ به ۹۵۰ هزار آواره رسید که این آمارها بر اساس آمار سازمان ملل در آن زمان است.
وی افزود: با وجود گذشت ۵۵ سال از اشغال سایر زمینهای فلسطینی یعنی از سال ۱۹۶۷ و به رغم همه این مصیبتهایی که ملت فلسطین در معرض آن قرار گرفت، اما ما توافقنامههایی را با اسرائیل امضا کردیم که بر اساس راه حل دو کشور باشد، اما اسرائیل این توافقنامهها را زیر پا گذاشت و عملیات شهرک سازی خود را ادامه داد و تخریب و کشتار خود را نیز در همه زمینهای فلسطینی ادامه داد. علاوه بر آن هزاران اسیر فلسطینی را نیز هدف قرار داده است هزاران اسیری که در زندانهای رژیم اشغالگر به سر میبرند تجاوزها به شهرهای ما و اردوگاههای ما و روستاهای ما و محاصره آنها به ویژه امروز در شهرهای شعفاط، جنین و نابلس و قدس شریف همچنان ادامه دارد.
محمود عباس تاکید کرد: آقایان و خانمها ما ادامه این وضع را نمیپذیریم و دیگر تنها کسانی که به توافقنامههای به امضا رسیده پایبند هستند نخواهیم بود و در اکثر روابط خود با این رژیم تجدید نظر خواهیم کرد. همچنین از اسرائیل خواهیم خواست نسبت به جنایتهایی که ضد ملت فلسطین در سال ۱۹۴۸ و پس از آن مرتکب شده است عذرخواهی و اعتراف کند و جبران نماید؛ بنابراین در این شرایط سخت امیدواریم که حمایتهای بین المللی خود را ادامه دهید تا تصمیمات مشروع بین المللی و ابتکار صلح عربی به اجرا در آید.
محمود عباس افزود: همه جهان میگویند دو کشور وجود دارد حالا کشور اسرائیل وجود دارد کشور دوم کجاست؟ جای تاسف است. به ویژه کشورهای اروپایی همه آنها اسرائیل را به رسمیت میشناسند حتی آمریکا اسرائیل را به رسمیت میشناسد، اما از به رسمیت شناختن کشور فلسطین سرباز میزند. ما میگوییم دلیل آن چیست؟
وی گفت: همچنین عضویت کامل در سازمان ملل شاید بیش از ده سال است که بر عضویت فلسطین اصرار ورزیدیم و شایستگی و توانایی خود را در زمینه فعالیت در جامعه بین الملل نیز به اثبات رساندیم، اما تاکنون خواستار عضویت کامل در سازمان ملل هستیم، اما به دست نمیآوریم!
عباس همچنین خاطرنشان کرد: ما همچنین خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی صلح هستیم هیچگونه تلاش بین المللی در این زمینه وجود ندارد. از ملت فلسطین که هر روز کشته میشوند و خانههای آنها هر روز خراب میشوند و زمینهای آنها هر روز مصادره میشود و درختان آنها هر روز قطع میشود حمایت نمیشود. ما خواستار حمایت از سوی جهان هستیم ما میخواهیم جهان از ما در برابر این اشغال ظالمانه اسرائیل حمایت کند. حالا چگونه حمایت کند؟ تنها با اجرای قوانین و مشروعیت بین المللی. ما بیش از اجرای مشروعیت بین المللی و قوانین بین الملل نمیخواهیم و همانطور که در سازمان ملل گفتم بیش از ۷۵۰ قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل به نفع ما به تصویب رسید، اما حتی یکی از این قطعنامهها هم به اجرا در نیامده است! همچنین از ۹۵ قطعنامه در شورای امنیت نیز حتی یک قطعنامه هم به اجرا در نیامده است!. همچنین از ۹۵ قطعنامه در دیده بان حقوق بشر نیز حتی یک قطعنامه هم به اجرا در نیامده است!. ما میخواهیم تنها دو قطعنامه ۱۸۱ و ۱۹۴ به اجرا درآید. این دو قطعنامه در سالهای ۱۹۴۷ و ۱۹۴۹ به تصویب رسید و آنها دو شرط پذیرفتن بازگشت اسرائیل به سازمان ملل بود در آن زمان عضویت اسرائیل در سازمان ملل لغو شده بود مگر اینکه این دو شرط را به اجرا درآورد. در آن زمان موشه شالیت وزیر امور خارجه اسرائیل متعهد شد این قطعنامهها را به رسمیت بشناسد و آنها را به اجرا درآورد، اما تا به امروز نه به رسمیت شناخته شد و نه به اجرا درآمد!
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی همچنین تأکید کرد: من باید در اینجا یادآور شوم که انگلیس و آمریکا وعده بافور را مطرح کردند این وعده فلسطین را به یهود داد و فلسطین را که به کسانی که مالک و مستحق آن نبودند داد؛ بنابراین ما از آمریکا و انگلیس نیز میخواهیم به اشتباه خود اعتراف کنند و از آن عذرخواهی کند.
وی افزود: در پایان از شما در زمینه مواضع تان در زمینه فلسطین تشکر میکنم و به شما تأکید میکنم که ما همچنان در زمینه فعالیتهای این نشست تلاش خواهیم کرد و بر افزایش همکاریها بین کشورهای عضو و همبستگی با کشورهای و ملتهای منطقه ما برای برقراری امنیت و ثبات و صلح و مبارزه با تروریسم بین المللی تأکید میکنیم. ما ۸۴ توافقنامه برای مبارزه با تروریسم بین الملل با ۸۴ کشور داریم که در رأس آنها آمریکاست. ما تلاشهای خود را در این زمینه ادامه خواهیم داد.