پخش زنده
امروز: -
به لکهایی که با رنگ قهوهای روشن بر روی پوست ظاهر میشوند کک و مک میگویند و معمولا افرادی که پوست روشنی دارند مستعد بروز کک و مک هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، کک و مکها لکهای ریز قهوهای و قرمز روشن بر روی پوست هستند که به صورت ناهمگون بر پوست پخش شده اند. کک و مکها را بیشتر بر روی بینی، گونه و بازوها میبینم. این عارضه پوستی کاملا بی ضرر میباشد و تنها میتواند روی اعتماد به نفس فرد اثر منفی بگذارد.برای درمان کک و مک، ابتدا باید با عللهای ایجاد آن آشنا شد:
به چه علت کک ومک میزنیم؟
یکی از اصلیترین دلایل ایجاد کک و مک، دستهای از سلولهای پوستی هستند که مادهای به نام ملانین منتشر میکنند. وقتی پوست فرد در زیر نور خورشید قرار میگیرد تولید ملانینها نیز تحت تاثیر آن افزایش مییابد. علت این امر این است که ملانینها قصد دارند تا از لایههای پایینی پوست در مقابل آسیب نور خورشید محافظت کنند. هرگاه ملانین در یک بخش از پوست تجمع یابد به مراتب کک و مک نیز در آن بخش بیشتر از جاهای دیگر ایجاد میگردد. از علائم رایج کک و مک نیز میتوان به متمرکز شدن آنها در یک نقطه از پوست اشاره کرد. علت پر رنگ شدن کک و مکها نیز نور خورشید است به همین دلیل است که افراد مستعد کک و مک هنگامی که در مقابل نور خورشید هستند رنگ کک و مکهای صورتشان به تیرگی میگراید.
ژنتیک
کک و مک مادرزادی نیز از دلایل ایجاد کک و مک هستند، این در حالی است که بسیاری از خانمها که در پوستشان کک و مک دارند بعد از تولد فرزندشان متوجه لکهای ریز قرمز رنگ نیز در پوست او شدند.
نوسانات هورمونی
تغییرات هورمونی موجب تولید زیاد ملانین میشود. این خود عاملی برای پیدایش کک و مک است. معمولا بعد از دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن زنان، میزان کک و مک افزایش مییابد.
هورمونهای کهنسالی
آمارها حاکی از آن است که از سن چهل سالگی به بعد از هر ۳ خانم یک نفر به عارضهی پوستی کک و مک دچار میگردد و از سن ۵۰ سالگی به بعد نیز بالای ۹۰ درصد بانوان، شاهد کک و مک در پوستشان هستند. علت این روند در سنین پیری، تولید هورمونهای کهن سالی در بدن فرد می باشد.
عادات نادرست در زندگی
داشتن عادات نادرست در زندگی، موجب برهم زدن هورمونها در بدن میشود. رفتارهای غلط مانند عدم تحرک، خواب ناکافی، خوردن غذاهای ناسالم و… زمینه ساز نوسانات هورمونی و به دنبال آن بروز کک و مک هستند.
قرص ضد بارداری
در دوران بارداری و یا در زمان استفاده از قرص ضد بارداری نیز امکان بروز لکهایی تیره در صورت خانمها است. به این لکهای تیره ملاسما نیز میگویند. از این رو بسیاری از خانمهای باردار در طی حاملگی به این فکر میکنند که چگونه کک و مک صورت را از بین ببریم؟ انتخاب روشی بدون عوارض برای درمان کک و مک در این دوران برای باردارن عزیز بسیار اهمیت دارد.
بیماریهای کبدی
پزشکان معتقد هستند که عملکرد نامنظم کبد در بروز کک و مک پوستی موثر هستند. در اصل افراد با داشتن تغذیهی نادرست، سبب نارسایی و اختلال در کارکرد کبد میشوند. پوست نیز برای هشدار به فرد و محافظت از بدن با منتشر کردن دانههای ریز قهوهای رنگ از کبد دفاع میکند.
کمبود ویتامین
کمبود ویتامین B ۱۲ موجب پیدایش کک و مک در پوست میشود؛ بنابراین مصرف غذاهای غنی از این ویتامین به شما در جلوگیری از کک و مک کمک میکند. البته فقر آهن نیز در پیدایش این عارضهی پوستی بی تاثیر نیست. در حالت کلی میتوانیم بگوییم از مصرف مولتی ویتامینها برای درمان کک و مک غافل نشوید.
تغذیه
برای درمان کک و مک بهتر است مصرف برخی از غذاهای ناسالم را کنار بگذارید. در زیر به نمونهای از آنها اشاره کرده ایم:
غذاهایی که سرشار از مواد قندی هستند.
نوشیدنیهایی که حاوی کافئین میباشند.
خوراکیهایی که شامل گلوتن هستند.
غذاهای بسیار چرب
تنقلات و غذاهای کنسروی
چگونه از بروز کک ومک جلوگیری کنیم؟
ما هم با این جملهی معروف پیشگیری بهتر از درمان است آشنایی دارید. قبل از درمان کک و مک، باید روشهای پیشگیری از ایجاد کک و مک جدید را بدانید. با راهکارهای زیر از روند گسترش کک و مک بر صورت خود جلوگیری کنید:
هنگامی که در زیر نور خورشید هستید از ضد آفتاب مخصوص پوست خود استفاده کنید.
مصرف لبنیات و غذاهای حاوی فیبر زیاد، از بروز کک و مکهای جدید در پوست جلوگیری میکند.
با تنظیم خواب خود و کاهش استرس به متعادل کردن هورمونهای بدن کمک میکنید. تعادل هورمونی نیز در پیشگیری از کک و مک موثر است.
روش خانگی برای درمان کک و مک
استفاده از ماسک برای کک و مک در روش خانگی یکی از پرکاربردترین راههای درمان کک و مک محسوب میشود. برخی از ماسکهای ضد کک و مک عبارت هستند از
ماسک آبلیمو و سرکه سیب
ماسک موز و روغن نارگیل
ماسک آب سیب زمینی و عسل
ماسک زردچوبه و عسل
درمان کک و مک از طریق ماسکها نیز امکان پذیر است.
روش تخصصی برای درمان کک و مک
در این روش از کرمها و لوسیونهای ضد کک و مک برای درمان کک و مک استفاده میشود. این کرمها با خاصیت لایه برداری و آنتی اکسیدانی خود در کم رنگ شدن کک و مک موثر هستند. اما روش تخصصی دیگر برای درمان کک و مک لیزر درمانی است.